Ograničenja skladišta poštanskog sandučeta

Ostanite povezani i radite po rasporedu

Uz Outlook – organizator životnih obaveza – možete biti organizovani, raditi sve na vreme i profesionalno.

Nabavite Microsoft 365

Ako se poštansko sanduče bliži maksimalnom kapacitetu, počećemo da vam šaljemo e-poruke i poruke u aplikaciji sa obaveštenjem da vam je skladište skoro puno. Ako premaši kapacitet, nećete moći da šaljete ili primate poruke. Takođe, osobe koje vam šalju e-poštu će primiti poruku o grešci koja vam sa obaveštenjem da je poštansko sanduče puno.

Izaberite proizvod sa kartica u nastavku.

Dobijam poruku "Kvota je prekoračena" ili "Poštansko sanduče je puno"

Da biste videli koliko prostora za skladištenje poštanskog sandučeta ste koristili i brzo očistili prostor, otvorite postavke i Postavke stavku Skladište.

Otvorite aplikaciju Outlook na vebu postavke

Outlook nalozi mogu da imaju do 100 GB prostora za skladištenje po poštanskom sandučetu (Ograničenja skladištaExchange Online poštanskog sandučeta). Administratori mogu da smanje maksimalne veličine poštanskog sandučeta po korisniku ili globalno, u članku: Kako da podesite veličine i ograničenja Exchange Online poštanskog sandučeta u Microsoft 365okruženju za detalje.

Na stranici "Postavke > Skladište" trebalo bi da vidite sžetku o tome koliko prostora zauzima svaka fascikla u poštanskom sandučetu. U nastavku bi trebalo da vidite listu fascikli predstavljenih u prelomu sa opcijom da trajno izbrišete sve stavke (ili one starije od 3, 6 ili 12 meseci) u ovim fasciklama kako biste oslobodili prostor.

Meni za skladištenje fascikli za Outlook Web App.

Postavke skladišta za Outlook.com.

Prilikom brisanja stavki iz prijemnog poštanskog sandučeta ili drugih fascikli, stavke se podrazumevano šalju u fasciklu Izbrisane stavke. Fascikla Izbrisane stavkese u broji u odnosu na kvotu skladištenja poštanskog sandučeta dok se ne isprazni ručno.

Da biste trajno izbrisali poruku ili poruke, izaberite ili istaknite poruke, pritisnite tastere Shifti DEL na tastaturi.

Drugi načini za smanjenje prostora za skladištenje

Isprobajte sledeća rešenja da biste oslobili prostor u poštanskom sandučetu.

Koristite dugme Počisti da biste brzo uklonili neželjenu e-poštu iz prijemnog sandučeta ili fascikli arhive. Počisti vam može da automatski izbrišete sve dolazne e-poruke od određenog pošiljaoca, zadržite samo najnoviju poruku tog pošiljaoca ili izbrišete e-poruku koja je starija od 10 dana.

Da biste očistili prijemno poštansko sanduče, odaberite poruku koju želite da očistite i izaberite stavku Čišćenje.

Snimak ekrana dugmeta "Počisti"

Da biste saznali više o alatki Počisti, pogledajte organizovanje prijemnog sandučeta u fasciklama "Arhiva","Čišćenje" i drugih alatki Outlook.com.

Važno: Stavke izbrisane pomoću alatke Počisti neće se računati kako će smanjiti kvotu skladišta dok se takođe ne izbrišu iz fascikle "Izbrisane stavke".

 1. Na vrhu liste poruka izaberite stavku Filtriraj >sortiraj po >Veličina.

  Snimak ekrana menija "Filter" sa izabranom stavkom "Sortiraj po"

  Napomena: Ako lista poruka sortira najmanje poruke na vrhu, izaberite stavku Filtriraj >Sortiraj po > Veličina da biste najveće poruke postavili na vrh.  

 2. Izaberite poruku koja sadrži priloge koje želite da otpremite na OneDrive.

 3. Ispod priloga izaberite stavku Sačuvaj da biste OneDrive.

  Padajući meni za čuvanje priloga u usluzi OneDrive.

 4. Trajno izbrišite originalnu e-poruku koja je sadržavala prilog tako što će na tastaturi pritisnuti tastere Shift i DEL.

Da biste izbrisali datoteku ili sliku, morate da izbrišete poruku u koju je poruka priložena:

 • Za Sve slikepronađite odgovarajuću poruku u poštanskom sandučetu i izbrišite je.

 • Za Poslate slike, idite naOutlook.comPoslate stavke, pronađite odgovarajuću poruku, a zatim je izbrišite.

 • Kada izbrišete poruku, takođe morate da je izbrišete iz fascikle "Izbrisane stavke". Idite na Izbrisane stavke, izaberite stavku ili stavke koje želite da uklonite, a zatim izaberite Izbriši.

Kako još mogu da povećam ograničenja slanja i skladišta

Ako i dalje ne možete da napravite dovoljno prostora pomoću gorenavedenih metoda, možete da pokušate sledeće:

 • Premeštanje stavki u arhivski poštansko sanduče.

 • Vašoj IT administarcije zatražite od njega da vam oslobodi više prostora (detalje možete da saznate u članku Ograničenja skladišta Exchange Online poštanskog sandučeta i Kako da podesite veličine i ograničenja Exchange Online poštanskih sandučića u Microsoft 365okruženju ).

Dobijam poruku "Kvota je prekoračena" ili "Poštansko sanduče je puno"

Da biste videli koliko prostora za skladištenje poštanskog sandučeta ste koristili i brzo očistili prostor, otvorite postavke i Postavke stavku Skladište.

Otvorite Outlook.com Postavke

Microsoft nudi 15 GB prostora za skladištenje e-pošte besplatno Outlook.com nalogu. Microsoft 365 pretplatnici dobijaju 50 GB prostora.

Na stranici "Postavke > Skladište" trebalo bi da vidite sžetku o tome koliko prostora zauzima svaka fascikla u poštanskom sandučetu. U nastavku bi trebalo da vidite listu fascikli predstavljenih u prelomu sa opcijom da trajno izbrišete sve stavke (ili one starije od 3, 6 ili 12 meseci) u ovim fasciklama kako biste oslobodili prostor.

Ako niste Pretplaćeni na Microsoft 365, imate i opciju da nadogradite da biste nabavili 50 GB prostora, kao i druge premium Outlook i Office funkcije.

Meni skladišta za Outlook.com.

Postavke skladišta za Outlook.com.

Prilikom brisanja stavki iz prijemnog poštanskog sandučeta ili drugih fascikli, stavke se podrazumevano šalju u fasciklu Izbrisane stavke. Fascikla Izbrisane stavke se računa u odnosu na kvotu skladištenja poštanskog sandučeta dok se ne isprazni ručno ili dok se e-poruke automatski ne izbrišu posle 30 dana, šta god se prvo desi.

Napomena: Stavke u fascikli "Neželjena e-pošta" automatski se brišu posle 10 dana.

Da biste trajno izbrisali poruku ili poruke, izaberite ili istaknite poruke, pritisnite tastere Shift  i DEL na tastaturi.

Možete povećati ograničenja slanja i skladišta tako što Outlook.com naloga nadogradnjom Microsoft 365 pretplate. To vam pruža:

 • Napredna bezbednost e-pošte

 • Prijemno poštansko sanduče bez oama

 • Poštansko sanduče od 50 GB po osobi

 • Veće OneDrive skladište, Office aplikacije koje mogu da se instaliraju i još mnogo toga!

Srodne teme

Slanje ograničenja u Outlook.com

Rešavanje problema Outlook.com sinhronizacije e-pošte

Dobijanje pomoći za Outlook.com

Potrebna vam je pomoć?

Napomena: Moraćete prvo da se prijavite da biste dobili podršku. Ako ne možete da se prijavite, idite na Podršku za nalog.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×