Koristite napredne OneNote za prilagođavanje zadataka uređivanja, prikaza dokumenta, željenih opcija štampanja i još mnogo toga.

Opcije uređivanja

Prikaži dugmad "Opcije lepljenja" kada se sadržaj nalepi     Izaberite ovu opciju da biste prikazali dugme "Opcije lepljenja " kada nalepite sadržaj. Možete da koristite dugme Opcije lepljenja da biste izmenili ili izmenili postavke koje nalepite u ovom odeljku dijaloga OneNote Opcije .

Uključi vezu ka izvoru prilikom lepljanja sa veba     Izaberite ovu opciju ako želite OneNote uvek uključite vezu ka izvornoj datoteci kada nalepite sadržaj sa veba. Ova opcija može biti korisna ako želite da zapamtite odakle OneNote sadržaj koji OneNote kasnije.

Automatsko primena numeriše na liste     Izaberite ovu opciju ako želite OneNote automatski numerišete stavke sa liste za vas. Na primer, ako otkucate broj 1 ili slovo A, tačka, a zatim pritisnete razmaknica, OneNote uvlači tekst i kreira listu. Kada dodate više informacija i pritisnete taster Enter, OneNote da dodate brojeve sledeće stavke liste za vas.

Automatsko primena znakova za nabrajanje na liste     Izaberite ovu opciju ako želite da OneNote automatski primenite znake za nabrajanje na stavke na listi za vas. Na primer, ako otkucate traku (*), a zatim pritisnete razmaknica,OneNote uvučete tekst i napravite listu sa znakovima za nabrajanje. Kada dodate više informacija i pritisnete taster Enter, OneNote doda znak za nabrajanje u sledeću stavku liste za vas.

Automatsko izračunavanje matematičkih izraza     Izaberite ovu opciju za. da OneNote automatski izvršavaju jednostavna izračunavanja direktno na stranicama. Na primer, ako ukucate 1+1=, a zatim pritisnete Taster Enter, OneNote biste prikazali odgovor 2.

Omogućavanje kreiranja veze kucanjem [[ ]] oko fraze     Izaberite ovu opciju da biste kreirali veze obeleživača oko teksta tako što biste kucali zagrade [[...]]. Ako dodelite obeleživač stavci, na obeleživaču stavka će se pojaviti kao veza na stranici. Zagrade se ne pojavljuju na odštampanim stranicama.

Povezane beleške

Dozvoli kreiranje novih povezanih beležaka     Izaberite ovu opciju da OneNote automatski povezuje beleške koje zauzimate u sidnelom prozoru sa ono što gledate, kao što je veb stranica, Word dokument, PowerPoint prezentacija ili druga OneNote stranica.

Čuvanje sekcija dokumenata i sličica stranica za bolje povezivanje sa pravim mestima u dokumentu     Izaberite ovu opciju da OneNote automatski čuvali sličice dokumenata i sličice stranica, što vam pomaže da se povežete sa odgovarajućim mestima u dokumentima.

Kliknite na dugme Ukloni veze iz povezanih beležaka da OneNote uklonili sve veze u beležnici iz povezanih beležaka.

Olovka

Onemogućavanje pokreta isecanja prilikom unošenje slika     Ova opcija je dostupna u e OneNote 2013. Izaberite ovu opciju da biste sprečili brisanje nacrtanih ili rukom rukopisnih beležaka pomoću pokreta brisanja.

Koristite osetljivost pritisaka na olovku     Izaberite ovu opciju da OneNote osetljivost promenljive olovke za crteže i rukopisne beleške koje daju prirodniji izgled.

Prikaži tablu za unos tablet računara na OneNote stranicama     Izaberite ovu opciju da OneNote tablet PC tablu za unos kada radite u beležnicama. Tabla za unos tablet računara vam omogućava da koristite alatke za pisanje kao što je Tablet PC olovka za dodavanje rukom pisanog teksta ili crteža slobodnom rukom u beleške.

Automatsko prebacivanje između pisiranja ili kucanja i kašnjenja     Kada koristite Tablet PC sa unosom pera ili nalivatora, izbor ove opcije govori programu OneNote da automatski aktivira pero kada koristite nalivator, a ako koristite miš, OneNote se automatski prebacuje na alatku za izbor.

Omogućavanje automatskog prepoznavanja rukopisa     Izaberite ovu opciju da bi OneNote automatski prepoznajete rukom otkucane beleške pomoću pera i konvertujete te beleške u tekst.

Podrazumevane OneNote aplikacije

Napravite OneNote 2013 (računar) kao podrazumevanu OneNote za OneNote veze, beleške i klipove     Ova opcija je dostupna u e OneNote 2013. Izaberite ovu opciju da OneNote 2013 podrazumevanu aplikaciju za upotrebu kad god radite sa vezama, beleškama i klipovima.

E-poruka poslata iz OneNote

Prilaganje kopije originalnih beležaka kao OneNote datoteke     Izaberite ovu opciju da OneNote da priložite kopiju originalnih beležaka sa stranice svaki put kada pošaljete stranicu drugima pomoću komande Pošalji stranicu e-poštom na kartici Početak.

Prilaganje ugrađenih datoteka e-poruci kao zasebnih datoteka     Izaberite ovu opciju ako želite OneNote priložite sve ugrađene datoteke na stranici kao zasebne priloge datoteka svaki put kada pošaljete stranicu drugima pomoću komande Pošalji stranicu e-poštom na kartici Početak.

Dodavanje sledećeg potpisa u e-poruke i veb stranice kreirane u programu OneNote     Koristite ovu opciju ako želite da uvek uključite određeni potpis na dno e-poruka kada šaljete stranicu drugima putem e-pošte. Unesite u ovo polje bilo koji određeni tekst koji želite da koristite za prilagođeni potpis.

Opcije baterije

Optimizuj sledeće trajanje baterije     OneNote nekoliko aktivnosti u pozadini, kao što su indeksiranje pretrage, indeksiranje zvuka, prepoznavanje teksta na slikama, prepoznavanje rukom rukom i sinhronizacija beležnica. Kada računar ili uređaj radi na bateriji, možete da poboljšate trajanje baterije tako što OneNote smanjiti učestalost tih aktivnosti. Možete da birate između maksimalnih performansi, kratkog, srednjeg, dugog i maksimalnog trajanja baterije

Oznake

Kada koristite okno zadatka "Rezime oznaka" za kreiranje stranice rezimea     Označene beleške možete da potražite na OneNote stranicama zadatka Rezime oznaka tako što ćete izabrati stavku Početna > Pronađi oznake. Dve opcije ispod utiču na ono što se događa kada kreirate stranicu rezimea.

  • Prikaži originalne označene beleške kao zatamnjene     Izaberite ovu opciju da bi vaše originalne označene beleške zatamnjene na stranici rezimea.

  • Ostavite originalne označene beleške nepromenjene     Izaberite ovu opciju da bi se originalne označene beleške nepromenjene na stranici rezimea.

Prikaz zatamnjenih označenih beležaka u oknu zadatka "Rezime oznaka"     Izaberite ovu opciju da OneNote sve označene beleške u oknu zadatka Rezime oznaka.

Lozinke

Zaključavanje odeljaka zaštićenih lozinkom kada ne radim u njima u sledećem vremenskom periodu     Kada otključate odeljke zaštite lozinkom, oni ostaju otključani neko vreme. Izaberite ovu opciju da biste zaključali sve odeljke zaštićene lozinkom kada ne radite u njima za vremenski okvir naveden na ovoj padajućim listi. Na listi možete da odaberete vremenske periode od 1 minut, 5 minuta, 10 minuta, 15 minuta, 30 minuta, 1 čas, 2 časa, 4 časa, 8 časova, 12 časova ili 1 dan.

Zaključaj odeljke zaštićene lozinkom čim se udaljim od njih     Izaberite ovu opciju ako želite OneNote da zaključate odeljke zaštićene lozinkom čim se udaljite od njih umesto da koristite definisani vremenski period.

Omogućavanje programskih dodatak za pristup odeljcima zaštićenim lozinkom kada se otključaju     Izaberite ovu opciju da biste programski dodaci dozvolili da pristupe otključanim odeljcima zaštićenim lozinkom na stranicama. Ako odeljak nije otključan, programski dodaci ne mogu da pristupe sadržaju.

Prepoznavanje teksta na slikama

Onemogućavanje prepoznavanja teksta na slikama     Izaberite ovu opciju ako ne želite OneNote da automatski pokušate da prepoznate tekst na slikama na stranicama. OneNote podržava "Optičko prepoznavanje znakova" (OCR), alatku koja vam može pomoći da kopirate tekst sa slike ili otiska datoteke i nalepite ga u beleške tako da možete da menjate reči. To je sjajan način da, na primer kopirate informacije sa vizitkarte koju ste skenirali u OneNote. Kada izdvojite tekst, možete da ga nalepite negde drugde u programu OneNote u drugom programu, kao što su Outlook ili Word.

Ekran

Onemogućavanje hardverskog ubrzavanja grafike     Izaberite ovu opciju da biste zaustavili korišćenje grafičke kartice računara za prikaz trodimenzionalnih oblika, efekata oblika i tekstualnih efekata.

Otisci

Umetanje dugačakh otisaka na više stranica     Ova opcija određuje kako bi OneNote da rukuje umetanjem dugačakh otisaka. Izbor ove opcije govori OneNote da raskinete dugačak otisak na više novih stranica. Ako želite da OneNote umetnete dugačak otisak na jednu stranicu, opozovite izbor ove opcije.

Automatsko podešavanje umetnutih otisaka datoteka u pozadini     Izaberite ovu opciju da bi se svaki otisak automatski OneNote u pozadini. Ovo zaključava otisak i omogućava lakše crtanje i piranje podnožja preko dijagrama, vežbi, lekcija i još mnogo toga.

Drugo

Merne jedinice     Izaberite izbor mernih jedinica sa padajuće liste koju OneNote da koristite u beležnicama. Možete da izaberete Inči, Centimetri, Milimetri, Tačkeili Pajk.

Prikaz grešaka korisničkog interfejsa programnog dodatka     Izaberite ovu opciju da biste prikazali poruke o grešci iz programa koji prilagođavaju korisnički interfejs. Ova opcija je naročito korisna autorima softverskih rešenja jer pruža informacije o prilagođavanjima otklanjanja grešaka u korisničkom interfejsu.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×