Opcije Web stranice

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite dijalog opcije Web stranice da biste kontrolisali razne funkcije i postavke za Veb stranice koje ste sačuvali iz ili uvoz u programu Microsoft Office Excel.

Kartica "Opšte"

Sačuvaj svaki dodatni skriveni podatak neophodan za održavanje formula     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste zadržali podatke spoljno reference formula koje se ne nalaze u izabrani opseg za objavljivanje, što povećava veličinu datoteke. Ovo je podrazumevana vrednost. Opozovite izbor u polju ovo polje za potvrdu da ne bi spoljno uputiti podatke da biste zamenili formule izračunate vrednosti i da smanjite veličinu datoteke.

Napomena: Ova opcija se primenjuje samo interaktivne Web stranice koje koriste Office Web Components, koje su se obustavljene u Microsoft Office Excel 2007.

Učitavanje slike sa Veb stranice nije kreiran u programu Excel     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste učitali slika koje su kreirane u drugim programima. Ovo je podrazumevana vrednost. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste ignorisali slika koje su kreirane u drugim programima.

Kartica "pregledači"

Ciljni pregledači odeljka

Osobe koje pregledaju ova Veb stranica će koristiti     Izaberite najraniji verzije pregledača koje usmeravate korisnike za prikaz. Podrazumevana vrednost je Internet Explorer 4.0.

Okvir "Opcije"

Dozvoli PNG kao grafičkog formata     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste omogućili grafičkog formata Portable Network Graphics (PNG). Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste onemogućili PNG format grafike. Ovo je podrazumevana vrednost.

Osnovu CSS-a     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste koristili kaskadne liste stilova (CSS). Ovo je podrazumevana vrednost. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da ne koristite kaskadne liste stilova (CSS) zato što vaš pretraživač ih ne podržava.

Na osnovu VML za prikazivanje grafike u pregledačima     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste koristili Vector Markup jezik (VML) da biste prikazali grafike u pregledaču, što može da ubrza preuzimanje veb stranice. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da ne koristite VML, zato što ciljano pregledač ne podržava VML. Ovo je podrazumevana vrednost.

Čuvanje nove Web stranice kao Web stranice u jednoj datoteci    Izaberite ovu opciju da biste sačuvali datoteke kao Web stranice u jednoj datoteci (.mht, .mhtml) sa sadržajem iz datoteke za podršku – kao što su znakovi za nabrajanje, dodatne tekstura i grafike ugrađen u Veb stranicu. Ovo je podrazumevana vrednost. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste sačuvali kao Veb stranicu sa datoteke za podršku. Koristite ovu opciju ako ste dodali komandu Sačuvaj kao Veb stranicu na priručnu traku.

Kartica "datoteke"

Odeljak imena i lokacije datoteka

Organizuj datoteke za podršku u fascikli     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste uskladištili sve datoteke za podršku – kao što su znakovi za nabrajanje, teksture pozadine i grafike – u zasebnoj fascikli. Ovo je podrazumevana vrednost. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste sačuvali datoteke za podršku u istoj fascikli kao Veb stranicu.

Korišćenje imena datoteka kad god je to moguće     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste koristili dugo ime datoteke (ime datoteke sa razmacima ili više od osam znakova) zato što su podržani na Veb serveru. Ovo je podrazumevana vrednost. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste koristili kratko ime datoteke (8.3 način zapisivanja) zato što dugačka imena nisu podržane na Veb serveru.

Ažuriraj veze pri čuvanju     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da ne premestite ili kopirate datoteke za podršku prilikom premeštanja ili kopiranja Web stranice, ali da biste ažurirali adrese relativnih veza na Veb stranici umesto toga. Morate da sačuvate premeštene ili kopirane Veb stranicu za ažuriranje da se jave. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste premestili ili kopirali datoteke za podršku prilikom premeštanja ili kopiranja Web stranice. Ovo je podrazumevana vrednost.

Podrazumevani uređivač odeljka

Proverite da li je Office podrazumevani uređivač za Web stranice kreirane u sistemu Office     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste proverili da li Microsoft Office program je registrovana kao podrazumevani uređivač za Veb stranicu. Ako neki drugi program registrovan kao podrazumevani uređivač, Office prikazuje poruku koja vas pita da li želite da vratite u prethodno stanje Office program kao podrazumevani uređivač kada sačuvate Veb stranicu. Ovo je podrazumevana vrednost. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste ne prikazuj ovu poruku.

Kartica "slike"

Ciljni monitor     U polju Veličina ekrana izaberite veličinu ekrana. U okviru piksela po inču izaberite veličinu u pikselima.

Grafike i tekst možete prelomiti različito, u zavisnosti od video rezolucije (veličine elemenata ekrana i veličine ekrana). Veličina ekrana koje ste naveli može da utiče na veličinu i raspored slika u radnoj svesci, uključujući pozadine sa prelivom stranica. Veličina u pikselima utiče na veličinu grafika u odnosu na veličinu teksta na ekranu.

Kartica "kodiranje"

Ponovo učitaj ovaj dokument kao     Izaberite jezik koji mislite da je stranica kodirana. Ova postavka se takođe koristi kada se učitavaju naredne stranice ako kodiranje jezika ne može da se odredi.

Kada otvorite Veb stranicu, Office Excel pokušava da odredi kodiranje koji se koristi za tu stranicu. Ako Excel prikazuje pogrešne znakove kada otvorite stranicu u Veb pregledaču, možete da izaberete kodiranje koje bi trebalo da koristite Veb stranicu. Isprobajte svako kodiranje dok ne možete da pročitate tekst.

Sačuvaj ovaj dokument kao     Izaberite kodiranje u kojoj želite da Veb stranice koji će biti sačuvani.

Uvek čuvaj Web stranice u podrazumevano kodiranje     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste koristili podrazumevani kodiranje na vašem računaru i napravite okvir Sačuvaj ovaj dokument kao nedostupan. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste omogućili okviru Sačuvaj ovaj dokument kao i koristite navedeno šifrovanje. Ova postavka je korisno ako ste ponovo koristite stranice iz drugih izvora i želite da uskladištite svaku stranicu u jednom kodiranju. Ovo je podrazumevana vrednost.

Kartica "Fontovi"

Skup znakova    Izaberite skup znakova koji treba da koristite Veb stranicu.

Proporcionalni font i veličinu     Izaberite font i veličinu za normalan tekst. Podrazumevana vrednost je Arial, 10.

Fiksna širina font i veličinu    Izaberite font i veličinu za tekst sa jednostrukim razmacima. Podrazumevana vrednost je Courier New, 10.

Ako je pogrešan font za Veb stranicu ili čisti tekst datoteke se primenjuje pri uvozu Veb stranice u programu Excel, možete izabrati skup znakova koji mislite da je stranica kodirana. Zatim možete da odaberete listu fontova koji zavisi od skup znakova koji ste izabrali.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×