Opcije za prikaz programa Word

U programu Word možete da koristite prikaz za bekstage da biste lako promenili opcije programa Word.

Ovaj članak sadrži:

Opcije ekrana stranice

Uvek prikaži ove oznake oblikovanja na ekranu

Opcije štampanja

Opcije ekrana stranice

Prikazivanje prostora između stranica u prikazu rasporeda za štampanje     Izaberite ovu opciju da biste prikazane gornje i donje margine stranice, uključujući sadržaj zaglavlja i podnožja.

Prikaži oznake markira     Izaberite ovu opciju da biste istakli istaknuti tekst na ekranu i u štampanim dokumentima.

Prikaži opise alatki za dokumente na lokaciji Hover     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste prikazane informacije, kao što su URL adrese i redaktori u ћutom iskačućem polju. Saveti za alatke, koji se nazivaju i ekranskim napomenama, pojavljuju se kada postavite pokazivač miša na hipervezu, oznaku za označavanje komentara ili sličan sadržaj.

Vrh stranice

Uvek prikaži ove oznake oblikovanja na ekranu

Tabulatorski znakovi     Izaberite ovu opciju da biste znakove tabulatora prikazivanjem kao strelice.

Radne     Izaberite ovu opciju da biste razmake prikazujete između reči kao tačaka.

Oznake pasusa     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste omogućili prikaz krajeva pasusa sa simbolom pasusa.

Skriveni tekst     Izaberite ovu opciju da biste prikaz tačkaste linije u okviru tekst koji je oblikovan kao skriven.

Opcionalne crtice     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste prikazivali crtice koje ukazuju na to gde treba podeliti reč na kraju reda. Opcionalne crtice se ne štampaju, osim ako se reč stvarno ne rastavlja na kraju reda. Kada se reč rastavlja na kraju reda, opcionalna crtica štampa se kao obična crtica.

Prigovara objekta     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da bi se prikazao objekat objekta, što ukazuje na to da je objekat priložen određenom pasusu.

Opcionalni prelomi    Izaberite ovu opciju da biste kontrolisali gde će se reči ili fraza prekinuti ako padne na kraju reda. Ako koristite Microsoft Office Word sa istočnoazijskim jezikom, ova opcija sprečava pogrešno prelamanje teksta.

Napomena: Ova opcija je dostupna samo ako je za uređivanje teksta omogućen neki istočnoazijski jezik.

Prikaži sve oznake za oblikovanje     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste prikazali sve znakove za oblikovanje koji su navedeni u odeljku uvek prikazuj ove znakove za oblikovanje na ekranu , da li su izabrana polja za potvrdu koja je povezana sa svakim od njih. Kada isključite ovu opciju, samo znakove za oblikovanje koje su prikazani u izabranom polju za potvrdu u okviru uvek Prikaži ove oznake oblikovanja na odeljku ekrana .

Savet: Ovu opciju možete brzo uključiti ili isključiti tako što ćete kliknuti na dugme Prikaži/sakrij ¶ u grupi pasus na kartici Početak .

Slika glavne trake programa Word

Vrh stranice

Opcije štampanja

Štampanje crteža kreiranih u programu Word     Izaberite ovu opciju da biste odštampali sve crteže, na primer oblike i okvire za tekst. Ako opozovete izbor u ovom polju za potvrdu, može se ubrzati štampanje, zato što Word štampa prazan okvir na mestu svakog crteža.

Štampanje boja i slika u pozadini     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste odštampali sve boje pozadine i slike. Ako opozovete izbor u ovom polju za potvrdu, možete ubrzati proces štampanja.

Štampanje svojstava dokumenta     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste štampali rezime dokumenta na posebnoj stranici nakon štampanja dokumenta. Word skladišti rezimirane informacije na oknu sa informacijama o dokumentu.

Štampanje skrivenog teksta     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste odštampali sav tekst koji je oblikovan kao skriven. Word ne štampa tačkaste podvlačenje koje se pojavljuje ispod skrivenog teksta na ekranu.

Ažuriranje polja pre štampanja     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste ažurirali sva polja u dokumentu pre nego što je odštampate.

Ažuriranje povezanih podataka pre štampanja     Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste pre štampanja ažurirali sve povezane informacije u dokumentu.

Vrh stranice

Još opcija čitanja

Čitanje dokumenata u programu Word

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×