Opcije za telefon

Koristite dijalog Lync – Opcije > Telefoni da biste podesili ili promenili postavke za telefone koje koristite sa programom Lync.

Dodavanje ili promena brojeva telefona

Brojevi telefona se pojavljuju na kontakt kartici i vidljivi su vašim Lync kontaktima u zavisnosti od dozvole koju odaberete kad ih dodajete.

 1. U okviru Moji brojevi telefona kliknite na polje i otkucajte broj. Koristite samo cifre 0123456789, bez zagrada ili crtica. Pri dodavanju međunarodnih brojeva otkucajte znak +, a zatim pozivni broj za zemlju i lokalni broj.

Važno: Lync ne podržava pauze, brojeve lokala ili posebne pristupne kodove. Koristite tastaturu telefona da biste uneli broj lokala ili pristupni kôd kada se uspostavi poziv. Saznajte više.

 1. Potvrdite izbor u poljima za potvrdu pored brojeva koje želite da prikažete na kontakt kartici.

  • Službeni telefon : je vidljiv svim kontaktima osim blokiranih i spoljnih kontakata. Ako je katalog korisničkih naloga e-pošte vaše kompanije podesio vaš službeni broj, opcija će biti osečene i nećete moći da promenite broj ili ga uklonite iz kontakt kartice, čak iako opozovete izbor u polju pored Uključivanje moje kontakt kartice.

  • Mobilni telefon: vidljiv je samo kontaktima sa dozvolama za Radnu grupu ili Porodicu i prijatelje.

  • Kućni telefon: vidljiv je samo kontaktima sa dozvolama za Porodicu i prijatelje.

  • Drugi telefon: omogućava dodavanje ili menjanje drugih brojeva telefona, kao što su privremeni broj u kancelariji ili alternativni broj mobilnog telefona i vidljiv je samo kontaktima sa dozvolama za Porodicu i prijatelje.

Vrh stranice

Integracija telefona sa programom Lync

Ako je omogućeno za vaše preduzeće, Lync možete integrisati sa telefonskim sistemom preduzeća koji ne koristi objedinjene komunikacije (UC), a zatim izabrati svoj stoni telefon ili računar za upućivanje poziva. To vam omogućava da koristite Lync za kontrolisanje stonog telefona. Na primer, možete upućivati pozive na stonom telefonu tako što ćete na spisku kontakata kliknuti na dugme Pozovi ili možete prihvatiti poziv klikom na obaveštenje o dolaznom pozivu na ekranu računara.

Da biste integrisali telefon sa programom Lync, prikažite opcije za telefone i potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući integraciju sa telefonskim sistemom.

Preporučujemo da Lync koristite sa telefonom koji je certifikovan za UC iz nekoliko razloga, na primer zato što ne možete da uputite video poziv između dva različita telefonska sistema. Informacije o tome kako da izaberete telefon potražite u članku Telefoni i uređaji kvalifikovani za Microsoft Lync.

Vrh stranice

Korišćenje tekstualnog telefona (TTY)

Tekstualni telefon (TTY) režim se koristi za tekstualnu komunikaciju putem telefonske linije. TTY uređaj mora biti povezan sa računarom radi interpretacije izmenjenog zvuka; u suprotnom, možete imati loš kvalitet zvuka tokom poziva. Korišćenje TTY režima u konferencijskom pozivu može da prouzrokuje probleme sa kvalitetom zvuka.

TTY režim je podrazumevano isključen. Da biste uključili funkciju:

 1. Povežite TTY uređaj sa računarom.

 2. Kliknite na Uključivanje TTY režima, u okviru Pristupačnosttelefona.

 3. Odjavite se iz programa Lync, a zatim se ponovo prijavite.

Opcije konferencijskih poziva

Možete koristiti isti zvuk za sve vaše Lync sastanke ili možete podesiti program Lync da vam ponudi opcije svaki put kada se pridružite sastanku. Ovo je zgodno ako vam treba druga audio veza, u zavisnosti od sastanka ili lokacije sa koje se pridružujete sastanku.

 1. U okviru Pridruživanje konferencijskim pozivima kliknite na padajući meni pored stavke Pridruživanje zvuku sastanka iz.

 2. Izaberite nešto od sledećeg:

 3. Kliknite na program Lync da biste koristili audio ili video računara (koristeći mikrofon ili zvučnike računara ili slušalice).

 4. Da bi vas Lync pozvao kliknite na broj telefona koji želite da koristite. Ako ne vidite broj, otkucajte ga u okvir Moji brojevi telefona na vrhu prozora.

 5. Izaberite Nemoj da se pridružiš zvuku ako želite da pozovete nakon što se pridružite sastanku.

Ako se pridružujete sa različitih mesta ili uređaja i možda svaki put morate da odaberete drugačiji tip zvuka, izaberite Pitaj me pre pridruživanja da potvrdim zvučni izvor ili da izaberem neki drugi.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×