Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Određuje da li se vrednost izraza nalazi unutar navedenog opsega vrednosti. Možete da koristite ovaj operator u SQL izrazima.

Sintaksa

expr [Not] Betweenvrednost1Andvrednost2

Sintaksa operatora Between...And ima sledeće delove:

Deo

Opis

expr

Izraz koji identifikuje polje koje sadrži podatke koje želite da izračunate.

vrednost1, vrednost2

Izrazi u odnosu na koje želite da izračunate expr.


Napomene

Ako je vrednost expr između vrednost1 i vrednost2 (uključujući i njih), operator Between... And daje True; u suprotnom, daje False. Možete da uključite logički operator Not za izračunavanje suprotnog uslova (to jest, da li se expr nalazi izvan opsega definisanog pomoću vrednost1 i vrednost2).

Možete da koristite Between... And da biste utvrdili da li se vrednost polja nalazi u navedenom numeričkom opsegu. Sledeći primer određuje da li je porudžbina isporučena na lokaciju unutar opsega poštanskih brojeva. Ako je poštanski broj između 98101 i 98199, funkcija IIf vraća „Local”. U suprotnom, funkcija daje vrednost „Nonlocal”.

SELECT IIf(PostalCode Between 98101 And 98199, “Local”, “Nonlocal”) FROM Publishers

Ako expr, vrednost1 ili vrednost2 je Null, Between...And vraća vrednost Null.

Pošto se džoker znaci , kao što je * tretiraju kao literali, ne možete ih koristiti sa operatorom Between...And. Na primer, ne možete da koristite 980 * i 989 * da biste pronašli sve poštanske brojeve koji počinju od 980 do 989. Umesto toga, imate dva alternativna rešenja da ovo završite. Izraz možete dodati u upit koji uzima leva tri znaka polja teksta i koristi Between... And na tim znakovima. Ili možete da popunite visoke i niske vrednosti dodatnim znacima – u ovom slučaju 98000 do 98999 ili 98000 do 98999 – 9999 ako koristite proširene poštanske brojeve. (Morate da izostavite – 0000 iz manjih vrednosti jer će u suprotnom 98000 biti izostavljen ako neki poštanski brojevi imaju proširene odeljke, a drugi nemaju.)Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×