Osnovni podaci o dozvolama korisnika za PerformancePoint usluge

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Da biste objavili PerformancePoint kontrolne table, morate imati određene dozvole dodeljuju u Microsoft SharePoint Server 2010. Kontrolna tabla korisnika mora imati određene dozvole tako da možete da prikažete i koristite kontrolnih tabli koje primenite.

Ovaj članak pruža pregled dozvola koji su potrebni za PerformancePoint usluge u sistemu Microsoft SharePoint Server 2010. Takođe sadrži informacije o tome kako da dodelite dozvole za sadržaj kontrolne table.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Više informacija o dozvolama korisnika

Za prikaz, uređivanje, kreiranje ili objavljivanje stavke kontrolne table, kao što su izveštaji, rezultate, filtere i stranice kontrolne table, morate imati određene dozvole dodeljuju u SharePoint Server. Pored toga, morate imati određene dozvole dodeljuju u serverima koji skladištenje podataka korišćenih za sadržaja kontrolne table.

SharePoint dozvole

Da biste izvršili zadatke u Dizajner kontrolne table, morate imati sledeće minimalne dozvole u SharePoint Server 2010.

Zadatak

Minimalne potrebne SharePoint dozvole

Otvaranje i korišćenje Dizajner kontrolne table

Nema posebne dozvole osim koji se ovlašćenog korisnika u SharePoint Server 2010.

Kreiranje i čuvanje stavki PerformancePoint kontrolne table na SharePoint listama i u bibliotekama dokumenata

Doprinos

Objavljivanje PerformancePoint kontrolne table na biblioteku dokumenata kontrolne table

Dizajniranje

Prikažite i koristite stavki PerformancePoint kontrolne table koje su sačuvane u SharePoint Server 2010.

Čitanje

Prikaz, dodelite ili menjanje korisničkih dozvola za stavke kontrolne table, uključujući sve stavke koje ste kreirali

Puna kontrola (lokacija) ili Administrator kolekcije lokacija

Promena postavki servera da biste koristili Dizajner kontrolne table sa različitim PerformancePoint kolekcije lokacija

Dozvole za čitanje.

Međutim, da biste sačuvali stavke kontrolne table u kolekciji lokacija, morate imati dozvole " doprinos " dodeljen za tu kolekciju lokacija. Pored toga, da biste primenili na kontrolnoj tabli, morate imati dozvole za Dizajniranje .

Dozvole za servere podataka

U zavisnosti od izvora podataka koje koristite, morate imati dodeljene dozvole za čitanje u tim izvorima podataka. Ove dozvole za čitanje predstavljaju dodatak SharePoint dozvolama koje su vam potrebne.

Na primer, da biste prikazali i koristili podatke koji su uskladišteni u usluzi SQL Server Analysis Services, morate imati dodeljene barem dozvole za čitanje u modulu Analysis Services. Kada na kontrolnoj tabli koristite izveštaj usluge SQL Server Reporting Services, morate imati dodeljene barem dozvole za čitanje na serveru za Reporting Services izveštaje.

Vrh stranice

Dodela ili promena dozvola korisnika

Važno: Da biste prikazali, dodelite ili menjanje korisničkih dozvola za stavke kontrolne table, morate da imate dozvole Puna kontrola . Iako možete da kreirate i objavite stavke kontrolne table sa dozvolama za Dizajniranje , ne možete da dodelite ili promena dozvola za te stavke, osim ako imate dozvole Puna kontrola (lokacija) ili Administrator kolekcije lokacija .

Koristite dijalog SharePoint dozvole da biste dodelili ili promenite korisničke dozvole za stavku Kontrolna tabla. Možete da otvorite SharePoint dozvole dijalog sa Dizajner kontrolne table ili na SharePoint liste ili biblioteke dokumenata koja sadrži stavku Kontrolna tabla. Sledeći odeljci opisuju oba metoda.

Uređivanje dozvola korisnika u dizajneru kontrolne table

  1. U Pregledaču radnog prostora, kliknite na dugme PerformancePoint sadržaja ili Podataka za povezivanje, u zavisnosti od stavke koju želite da izmenite. Zatim, u centralnom oknu, kliknite dvaput na stavku Kontrolna tabla da biste ga otvorili za uređivanje.

  2. Na traci, na kartici Početak , pronađite stavku grupu i izaberite stavku dozvole. Otvara se prozor pregledača koja vam omogućava da prikažete ili promenite SharePoint dozvole za stavku Kontrolna tabla koju ste otvorili.

  3. Izmenite dozvole korisnika za stavku kontrolne table pomoću dijaloga SharePoint dozvole i sačuvajte promene.

Uređivanje dozvola korisnika na SharePoint listi ili u biblioteci dokumenata

  1. Pronađite stavku kontrolne table koju želite da izmenite na njenoj SharePoint listi ili u biblioteci dokumenata.

  2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored imena stavke kontrolne table. Na prvi pogled, možda nećete videti u polju za potvrdu pored stavke na kontrolnoj tabli. U polju za potvrdu je vidljiva kada ste postavili kursor pored naslova kolone, koja se nalazi pored imena stavke kontrolne table. Traka se pojavljuje na SharePoint lokaciji.

  3. Na SharePoint traci kliknite na dugme Alatke za listu, a zatim izaberite stavku stavke. Pronađite odeljak Upravljanje , a zatim kliknite na dugme Dozvola za dokument. Otvara se dijalog sa SharePoint dozvole . Ovo vam omogućava da biste prikazali i promenili korisničke dozvole za stavke koje ste izabrali.

  4. Izmenite dozvole korisnika za stavku kontrolne table pomoću dijaloga SharePoint dozvole i sačuvajte promene.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×