Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Osobe upravljanje u programu Microsoft Project za veb 

Za korisnike koji imaju odgovarajuću licencu za Microsoft Project, Osobe prikaz je dostupan u svim projektima. Ovaj prikaz može pomoći menadžerima projekta da brzo procene gde članovi tima mogu da budu over-or underdodovani i da vide potencijalne mogućnosti za ponovnu dodelu radi boljeg raspoređivanja opterećenja. 

Da biste otvorili Osobe, izaberite karticu Osobe u bilo kom postojećem projektu. 

People_Home_700px

Kartice i kolone

Svaki član tima projekta sa najmanje jednim dodeljenim zadatkom predstavljen je karticom Osobe koja rezimira dodeljene zadatke. Ispod svakog od njih se nalazi kolona Zadatak koja sadrži dodatne informacije o dodeljenim zadacima osobe. 

People_CardColumns_700px

Kolone su raspoređene sleva nadesno na sledeći način: Prvi sadrži nedodeljene zadatke. Zatim sledi trenutni korisnik (vi) iza kojeg slede svi ostali članovi tima abecednim redom imena.

Visine radnih tona

Podrazumevani prikaz Osobe kartice rezimira trenutni broj nedovršenih i zakasnelih zadataka. Uključivanje dovršavanja zadataka možete da omogućite i putem menija Opcije prikaza

People_CardBars_225px

Tally bar scaling 

Trake sa karticama osoba ukazuju na broj zadataka svake osobe (ili časova) u odnosu na broj članova tima sa najvišim zbirom. To omogućava poređenje za tren oka u relativnim proporcijama sa istom skalom. People_TeamTally_700px Da ilustruje, evo jednostavnog tima od tri osobe. Kat Larson ima najviše zadataka, tako da Ukupno 20 zadataka postaje standardna traka "dužina" za sve. Sesila Folk ima ukupno 6 zadataka, od kojih je relativno 30% od 20, što je vizuelno vidljivo na kartici svog naroda. Amanda Bredli ima 14 zadataka relativno 70% od 20, što je vizuelno vidljivo na kartici njenih osoba. 

Filtriranje sadržaja kolone 

Zadaci prikazani u Osobe kartice mogu se selektivno filtrirati (uključeno/isključeno). Na kartici Osobe izaberite reč tipa zadatka (npr. Nedovršeno ili Kasno) da biste u koloni prikazali samo taj tip zadatka. 


People_Filter_450px primer: Kada kliknetena dugme Kasni, ostaće prikazana samo dva zadatka.  

Opcije prikaza 

Oprez: Izabrane opcije i izbori filtriranja specifični za osobu ne traju između sesija. Nakon napuštanja i vraćanja Osobe prikazu, sve podrazumevane postavke se vraćaju u prethodno stanje. 

Koristite tablu "Opcije prikaza" da biste promenili postavke prikaza. U njih spadaju Prikaži radno vreme/zadaci; Uključen/isključen režim sažimanja prikaza; i Sakrij dovršene zadatke uključeno/isključeno

People_Options_250px

Prikaži radno učitavanje po časovima/zadacima

Broj radnih zadataka se može izračunati i prikazati u skladu sa časovima ili brojem zadataka. Izaberite željene opcije u opcijama prikaza

PeopleHoursTasks_500px

Sažeti režim

Kartice zadataka u svim kolonama zadataka članova tima podrazumevano su u sažetom režimu – prikazuju samo imena zadataka za brzu procenu zadataka svake osobe. Da biste prikazali detalje o zadatku, u meniju "Opcije prikaza" izaberite dugme "Kompaktivan režim". 

People_Compact_500px

Prikaži/sakrij dovršene zadatke

Dovršeni zadaci su podrazumevano skriveni iz prikaza i nisu uključeni u Osobe vizitkarti. Da biste to promenili, možete da deaktivirajte dugme Sakrij dovršene zadatke na tabli "Opcije prikaza ". 

People_HideCompltd_500px

Napomena: Iako broj dovršenih zadataka može biti izuzet iz rezimea Osobe kartice, dovršeni zadaci će se i dalje pojavljivati u podređenim kolonama. 

Zadaci podgrupavanja u kolonama

Vertikalno podgrupavanje može da vam pomogne da pružite bolje razumevanje zadataka svake osobe. Koristite padajući meni da biste izabrali neku od opcija grupisanja.

 • Kofu: Prikazuje sve korisnički definisane kontejnere istim redosledom kao i kartica Tabla u programu Project.
  (Podrazumevana postavka je grupisanje po kontejnera.)

 • Napredak: Nije započeto, u toku, dovršeno

 • Datum završetka: Kasno, danas, sutra, ove sedmice, sledeće sedmice, budućnost, bez datuma

 • Oznake: Sve važeće oznake, jedna nalepnica po podgrupi

 • Prioritet: Hitno, Važno, Srednje, nisko

       People_GroupBy_350px
 

U ovom primeru primenjeno je grupisanje po prioritetu. Zbog toga se hitne stavke prvo pojavljuju u kolonama.

People_SubGrpd_700px

Dodeljivanje i ponovno dodeljivanje zadataka

 • Dodelite
  Da biste započeli novi zadatak za određenu osobu, izaberite stavku Dodaj zadatak u okviru Osobe kartice.

 • Dodelite 
  Da biste ponovo dodelili postojeći zadatak, jednostavno prevucite i otpustite na novu lokaciju kojoj je dodeljen zadatak. 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×