Ponekad datoteka može da se ošteti tako da Word, Excel ili PowerPoint ne mogu da je otvore normalno. Ali nije sve izgubljeno. Komanda Otvori i popravi možda može da oporavi datoteku.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Otvori > Potraži, a zatim idite na lokaciju ili fasciklu u kojoj je uskladišten dokument (Word ), radna sveska (Excel ) ili prezentacija (PowerPoint). Nemojte pokušavati da otvorite datoteku iz odeljka Nedavno jer vas to neće odvesti u dijalog „Otvaranje“.

  Opcija "Potraži" u meniju "Datoteka", "Otvori".

  Napomene: 

  • Ako koristite Office 2013 izaberite lokaciju, na primer OneDrive ili lokalni računar, izaberite stavku Potraži.

  • Ako koristite Office 2010, ne morate da kliknete na dugme Potraži.

 2. Kliknite na željenu datoteku, a zatim na strelicu pored dugmeta Otvori i izaberite stavku Otvori i popravi.

  Open and Repair

Sprečavanje budućeg oštećenja datoteke

Do problema sa oštećenjem datoteke obično dolazi kada se datoteka uskladišti na USB uređaju koji se isključi dok je uređaj otvoren u operativnom sistemu Windows. Oštećenje datoteka možete da sprečite pomoću ikone "Bezbedno ukloni hardver" na Windows traci zadataka. Ako ne vidite ikonu, kliknite na strelicu nagore na sistemskoj traci poslova da biste prikazali skrivene ikone.

U slučaju otkazivanja ili nestanka struje, prethodnu verziju datoteke možete da oporavite ako ste uključili funkciju „Automatsko spasavanje“ u sistemu Office.

Ako na računaru Microsoft 365OneDrive datoteke na računaru, a automatsko čuvanje može da vam pomogne da zaštitite promene.

Koraci za rešavanje problema u određenoj aplikaciji

Za više informacija o popravljanju oštećenih Office datoteka u programima Excel, Word ili PowerPoint idite na sledeće članke:

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×