Sign in with Microsoft
Sign in or create an account.
Otvaranje i pronalaženje stavki u Outlook datoteci sa podacima (.pst)

Ako koristite POP ili IMAP nalog, sve Outlook informacije se skladište u Outlook datoteci sa podacima, koja se naziva i datoteka ličnih fascikli (.pst). Outlook datoteku sa podacima možete da koristite i da biste napravili rezervnu kopiju poruka ili uskladištili starije stavke kako bi održali malu veličinu poštanskog sandučeta.

Kada koristite alatke za pretragu programa Outlook, Outlook podrazumevano pretražuje samo trenutno poštansko sanduče. Bilo koje dodatne Outlook datoteke sa podacima uskladištene na vašem računaru neće se pretraživati, osim ako ne promenite opseg pretrage za sve poštanske sandučiće.

Outlook datoteku sa podacima možda imate i ako koristite automatsko arhiviranje uz nalog e-pošte Exchange servera. Ova funkcija je drugačija od dugmeta „Arhiviraj“ u programu Outlook 2016. Više informacija potražite u članku Arhiviranje u programu Outlook 2016. Da biste videli svoje postavke i lokaciju automatskog arhiviranja, kao i uputstva za isključivanje automatskog arhiviranja, pogledajte članak Automatsko premeštanje ili brisanje starijih stavki pomoću automatskog arhiviranja.

Pretraživanje druge Outlook datoteke sa podacima

Otvaranje Outlook datoteke sa podacima

Da bi Outlook pretražio određenu reč, frazu ili pošiljaoca u datoteci ličnih fascikli, datoteka mora biti otvorena u programu Outlook.

 1. U programu Outlook na računaru (Outlook 2016, Outlook 2013, Outlook 2010), odaberite stavke „Datoteka > Otvaranje i izvoz > Otvori Outlook datoteku sa podacima“.

 2. Odaberite Outlook datoteku sa podacima koju želite da otvorite.

 3. Odaberite datoteku pod imenom „arhiva”.

 4. Razvijte najviši nivo Outlook datoteke sa podacima u Outlook oknu za navigaciju da biste videli potfascikle u datoteci. Kliknite na svaku potfasciklu da biste videli sadržaj.

  Razvijte datoteku arhive u oknu za navigaciju da biste videli potfascikle u okviru nje.

 5. Da biste potražili određenu e-poruku, koristite ugrađene alatke za pretragu programa Outlook.

 6. Ako želite da uvezete arhivirane stavke nazad u prijemno sanduče, pratite uputstva za uvoz .pst datoteke.

Gde se nalazi moja .PST datoteka?

U programima Outlook 2016, Outlook 2013, Outlook 2010, nove Outlook datoteke sa podacima se podrazumevano čuvaju na sledećim lokacijama:

 • Windows Vista, Windows 7, 8 i 10     disk jedinica:\Korisnici\korisnik\Dokumenti\Outlook datoteke\archive.pst

 • Windows XP    disk jedinica:\Dokumenti i postavke\korisnik \Lokalne postavke\Podaci aplikacije\Microsoft\Outlook\archive.pst

U starijim verzijama programa Outlook, datoteka arhive se čuva na sledećim lokacijama:

 • Windows 7, 8, 10 i Windows Vista    disk jedinica:\Korisnici\korisnik\AppData\Local\Microsoft\Outlook\archive.pst

 • Windows XP    disk jedinica:\Dokumenti i postavke\korisnik \Lokalne postavke\Podaci aplikacije\Microsoft\Outlook\archive.pst

Sve poruke, kontakt informacije, kalendari i drugi podaci koje kreirate u programu Microsoft Outlook čuvaju se u programu datoteka ličnih fascikli (.pst) odnosno ako koristite Microsoft Exchange Server nalog, na Exchange serveru organizacije. Outlook obezbeđuje funkciju arhiviranja za čišćenje najčešće korišćenih fascikli sa starijim sadržajem koji vam nije potreban, ali ne želite da ga izbrišete. Ovo možete da uradite automatski uz automatsko arhiviranje ili možete i da ručno arhivirate po želji. Možete i da premeštate stavke ručno između Outlook datoteka sa podacima za potrebe organizacije.

Outlook pretraga podrazumevano vraća samo stavke u trenutnom poštanskom sandučetu ili Outlook datoteci sa podacima. Ako želite da pretražite više .PST datoteka, prvo otvorite dodatnu Outlook datoteku sa podacima, a zatim promenite opseg pretrage.

Otvaranje Outlook datoteke sa podacima

 1. U meniju Datoteka, izaberite stavke Otvori > Outlook datoteka sa podacima.

 2. Izaberite Outlook datoteku sa podacima koju želite da otvorite i izaberite stavku Otvori.

  Važno: Ako ne možete da pronađete .pst datoteku, ona je možda skrivena i potrebno je da prikažete lokaciju datoteke.

Promena opsega pretrage

Outlook pretraga podrazumevano vraća samo stavke u trenutnom poštanskom sandučetu ili Outlook datoteci sa podacima. Ako želite da pretražite više datoteka sa podacima, koristite sledeće korake da biste promenili opseg pretrage.

 • U meniju Alatke izaberite stavku Trenutno pretraživanje, a zatim stavku Opcije pretrage. Možete i da kliknite na strelicu pored okna „Trenutno pretraživanje“ i da zatim izaberete stavku Opcije pretrage.

 • U okviru naslova Prilikom pretraživanja, prikaži rezultate iz, koristite polje za potvrdu Sve fascikle umesto polja Samo trenutno izabrana fascikla.

Ne mogu da pronađem .pst datoteku

Datoteka arhive predstavlja specijalni tip datoteke sa podacima, datoteku ličnih fascikli (.pst). Kada se automatsko arhiviranje prvi put pokrene, Outlook automatski kreira datoteku arhive na sledećim lokacijama:

 • Windows 7, 8, 10 i Vista     C:\Korisnici\VašeKorisničkoIme\AppData\Local\Microsoft\Outlook\Archive.pst

 • Microsoft Windows XP     C:\Dokumenti i postavke\VašeKorisničkoIme\Lokalne postavke\Podaci aplikacije\Microsoft\Outlook\Archive.pst

Ako ne vidite fascikle Lokalne postavke ili Local, one su možda skrivene. Da biste prikazali skrivenu .pst datoteku, dovršite korake za operativni sistem koji koristite.

Windows 7, 8, 10 i Windows Vista

 1. Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Kontrolna tabla.

 2. Izaberite stavku Izgled i personalizacija.

 3. Izaberite stavku Opcije fascikle.

 4. Na kartici Prikaz, u okviru stavke Više opcija za postavke, u okviru Datoteke i fascikle, u odeljku Skrivene datoteke i fascikle izaberite stavku Prikaži skrivene datoteke i fascikle.

Windows XP

 1. Kliknite na dugme Start, a zatim izaberite stavku Kontrolna tabla.

 2. Izaberite stavku Opcije fascikle.

  Dijalog „Opcije fascikle“

 3. Na kartici Prikaz, izaberite opciju Prikaži skrivene datoteke i fascikle.

Srodne teme

Prebacivanje na drugi profil e-pošte u programu Outlook
Kreiranje novog profila e-pošte
Pravljenje rezervne kopije, vraćanje u prethodno stanje ili brisanje stavki pomoću automatskog arhiviranja
Ručno arhiviranje stavki

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×