Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Outlook.com Premium je zatvoren za nove pretplatnike

Da li se Outlook.com Premium i dalje nudi kao samostalna pretplata?

Ne, Outlook.com Premium ponuda je sada zatvorena za nove pretplatnike. 

Outlook.com Premium samostalna ponuda je zatvorena za nove pretplatnike u oktobru 2017. Mnoge pogodnosti u samostalnoj pretplati sada su uključene uz pretplatu na Microsoft 365 Family i Microsoft 365 Personal.

Mogu li da nastavim da koristim Outlook.com Premium pretplatu?

Da. Trenutni pretplatnici mogu da obnove pretplate da bi nastavili da dobijaju pogodnosti prijemnog sandučeta bez oglašanosti i većih ograničenja skladišta poštanskih sandučića. 

Napomene: 

  • Posle 28. februara 2021. godine pretplate na Outlook.com Premium i Besplatne Outlook.com više neće obuhvatati mogućnost korišćenja prilagođenog domena sa uslugom Outlook.com.

  • Ako trenutno imate personalizovanu adresu e-pošte putem Outlook.com Premium, pročitajte članak Personalizovane e-adrese u sistemu Outlook.com premium se povlače.

Kako da izvršim nadogradnju na Premium funkcije u programu Outlook.com?

Pogledajte dostupne planove da biste videli kako možete da iskoristite sve mogućnosti Microsoft 365 Family i Microsoft 365 Personal. Saznajte više o poboljšanim Outlook.com funkcijama dostupnim Microsoft 365 pretplatnicima.

Već imam pretplatu na Microsoft 365. Mogu li da podesim personalizovanu adresu e-pošte?

Ako ste to Microsoft 365 Family ili Microsoft 365 Personal, onda da. Prijavite se u postavke Outlook.com premium ikonapremium funkcija u aplikaciji Outlook.com i izaberite stavku Prvi koraci.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Ako vam je potrebna pomoć oko prenosa ili podešavanja Premium funkcija ili pretplate, obratite se podršci u nastavku. Obavezno spomenite "Premium" u poruci.

Da biste dobili podršku u usluzi Outlook.com, kliknite ovde ili izaberite stavku „Pomoć“ na traci sa menijima i unesite upit. Ako putem samopomoći ne rešite problem, pomerite se nadole do stavke I dalje vam je potrebna pomoć? i izaberite opciju Da.

Da biste stupili u kontakt sa nama u usluzi Outlook.com, potrebno je da se prijavite. Ako ne možete da se prijavite, kliknite ovde

Za drugu pomoć u vezi sa Microsoft nalogom i pretplatama posetite Pomoć za nalog i naplatu.

Ikona aplikacije „Pronalaženje pomoći“

Da biste pronašli pomoć i rešili probleme sa drugim Microsoft proizvodima i uslugama, unesite problem ovde

Postavljajte pitanja, pratite diskusije i delite svoje znanje u zajednici na sajtu Outlook.com.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×