Podešavanje biblioteke resursa za skladištenje datoteka slika, zvučnih datoteka ili video datoteka

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ugrađene aplikacije za SharePoint biblioteke resursa unapred konfigurisan tako da biste upravljali resursa obogaćenih medija kao što je slika, zvučne i video datoteke.

Funkcije biblioteke resursa:

 • Prikazi zasnovani na sličicama

 • Prekrivni oblačići

 • Tipovi sadržaja digitalnih resursa

 • Automatsko izdvajanje metapodataka za datoteke slika

Takođe pogledajte članak otpremanje videa, zvuka, ili slika u biblioteku resursa

Snimak ekrana biblioteke resursa u sistemu SharePoint. Na njemu su prikazane sličice nekoliko video datoteka i slika koje biblioteka sadrži. Prikazane su i standardne kolone sa metapodacima za medijske resurse.
Slika koji se prikazuju kao sličice u sistemu SharePoint

Kreiranje biblioteke resursa

Napomena: Ako ne vidite biblioteke resursa kao opciju u ugrađene aplikacije, obratite se SharePoint administratoru da biste videli da li su dostupne za vašu lokaciju.

 1. Potražite lokaciju na kojoj želite da kreirate biblioteku.

 2. U traci za brzo pokretanje izaberite stavku Sadržaj lokacije ili kliknite na dugme Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ i izaberite stavku Sadržaj lokacije.

 3. Izaberite stavku + novi > aplikacije. U klasičnom iskustvo potražite u okviru liste, biblioteke i druge aplikacije i kliknite na dugme Dodaj aplikaciju.

  Da biste kreirali biblioteke resursa, morate imati dozvolu za kreiranje lista. Ako nemate odgovarajuće dozvole, nećete videti + novo menija ili na vezu Dodaj aplikaciju .

 4. U okviru Aplikacije koje možete dodati kliknite na Biblioteka resursa.

  Pločica biblioteke resursa
 5. U dijalogu Dodavanje biblioteke resursa otkucajte ime za biblioteku, a zatim kliknite na dugme Kreiraj.

Otpremanje, uređivanje, Prikaz svojstava, izbrišite resursi

Ove funkcije su prekriven:

Otpremanje video zapisa, zvuka ili slika u biblioteku resursa

Biblioteka resursa je tip biblioteke dokumenata s dodatnom funkcionalnošću koja podržava skladištenje i organizovanje obogaćenih medija kao što su slike, video zapisi ili zvučne datoteke.

Predložak biblioteke dokumenata dolazi sa sledećim funkcijama:

 • Prikazi zasnovani na sličicama    Biblioteka resursa podrazumevano koristi prikaz sličica koji prikazuje sličice resursa u biblioteci. Ovaj prikaz olakšava da brzo potražite datoteke slika i video datoteke.

 • Prekrivni oblačići    U prikazu sličica, ime datoteke prikazano je na crnoj prekrivki pri dnu sličice. Kad pređete kursorom preko sličice, prekrivka se pomeri nagore, prekriva sličicu i otkriva dugmad na koju je moguće kliknuti. Jedno dugme omogućava da izaberete datoteke, a drugo otvara detaljnu tablu sa više opcija.

 • Podrška za podkast putem RSS-a    RSS funkciju biblioteke resursa možete koristiti za podešavanje podkasta za zvučne ili video datoteke koje su uskladištene u biblioteci resursa. Korisnici lokacije mogu da se prijave na RSS feed za biblioteku kako bi dobijali novi sadržaj kad je dodat preko podkasta. Da biste naučili kako da dodate zvuk ili video u poruku feeda za vesti, pogledajte članak Dodavanje funkcija poruci u feedu za vesti.

 • Tipovi sadržaja digitalnih resursa    Biblioteka resursa je unapred konfigurisana tako da podržava tipove sadržaja za datoteke slika, video zapisa i zvučnih zapisa. Ovi tipovi sadržaja obuhvataju kolone koje omogućavaju praćenje metapodataka specifičnih za resurse obogaćenih medija. Da biste naučili više o tipovima sadržaja, pogledajte članak Uvod u tipove sadržaja i objavljivanje tipova sadržaja.

 • Automatsko izdvajanje metapodataka za datoteke slika    Kada otpremite datoteke slika u biblioteku resursa, svi postojeći metapodaci datoteke se izdvajaju i prenose u sve dostupne odgovarajuće kolone u biblioteci. Automatsko izdvajanje podataka je podržano za sledeće tipove datoteka slika: BMP, GIF, ICO, JPEG, PNG i TIFF.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×