Aplikacija biblioteke ugrađenih sistema SharePoint je unapred konfigurisana kako bi vam pomogla da upravljate bogatim sredstvima za medije, kao što su slika, audio i video datoteke.

Funkcija "biblioteke osnovnih sredstava":

 • Sličica – centrični prikazi

 • Prekrivni oblačić

 • Digitalni tip sadržaja

 • Izdvajanje automatskih metapodataka za datoteke slike

Takođe pogledajte članak otpremanje videa, zvuka ili slika u biblioteku resursa

Snimak ekrana biblioteke resursa u sistemu SharePoint. Prikazuje sličice sličica nekoliko video zapisa i slika koje biblioteka sadrži. Takođe prikazuje standardne kolone metapodataka za medijske vrednosti.
Slike prikazane kao sličice u sistemu SharePoint

Napomena: Kada se video iskustva poboljšavaju u sistemu SharePoint online kao deo nove verzije programa Microsoft stream, biblioteke osnovnih podataka se neće koristiti. Poboljšana video iskustva će biti dostupna za otpremanje bilo koje video datoteke u normalnu biblioteku dokumenata u sistemu SharePoint, u Microsoft timovima, Yammer ili OneDrive. 

Kreiranje biblioteke resursa

Napomena: Ako ne vidite biblioteku resursa kao opciju u ugrađenim aplikacijama, obratite se SharePoint administratoru da biste videli da li su one dostupne za vašu sajt.

 1. Pronađite lokaciju na kojoj želite da kreirate biblioteku.

 2. Na traci za brzo pokretanje izaberite stavku Sadržaj sajta ili izaberite stavku Postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ , a zatim stavku Sadržaj sajta.

 3. Izaberite + nova > aplikaciju. U klasičnom iskustvu potražite stavku u okviru liste, biblioteke i druge aplikacije i izaberite stavku Dodaj aplikaciju.

  Da biste kreirali biblioteku resursa, morate imati dozvolu za kreiranje lista. Ako nemate dovoljne dozvole, nećete videti + novi meni + ili stavku Dodaj aplikaciju aplikacije .

 4. U okviru aplikacije koje možete da dodateizaberite stavku Biblioteka resursa.

  Pločica "biblioteka osnovnih sredstava"
 5. U dijalogu Biblioteka dodavanja resursa otkucajte ime za biblioteku, a zatim kliknite na dugme Kreiraj.

Otpremanje, uređivanje, Prikaz svojstava, brisanje imovine

Ove funkcije su sve prekrivene:

Otpremanje video zapisa, zvuka ili slika u biblioteku resursa

Biblioteka resursa je tip biblioteke dokumenata s dodatnom funkcionalnošću koja podržava skladištenje i organizovanje obogaćenih medija kao što su slike, video zapisi ili zvučne datoteke.

Predložak biblioteke resursa sadrži sledeće funkcije:

 • Sličica – centrični prikazi    Biblioteka resursa podrazumevano koristi prikaz sličice koji prikazuje male sličice osnovnih sredstava u biblioteci. Ovaj prikaz olakšava brzu pretraživanje slika i video datoteka.

 • Prekrivni oblačić    U prikazu sličica, ime datoteke se prikazuje na crnoj prekrivci na dnu sličice. Kada postavite pokazivač iznad sličice, ovaj preklopni pergament se pomera, pokriva sličicu i otkriva dugmad koja se mogu premestiti. Jedno dugme omogućava da izaberete datoteke, a drugi otvara stavku sa više opcija.

 • Podrška za podemitovanje pomoću RSS-a    Možete da koristite RSS funkciju biblioteke resursa da biste podesili podtraku za audio ili video datoteke koje su uskladištene u biblioteci resursa. Korisnici sajta mogu da se pretplate na RSS feed da bi biblioteka primila novi sadržaj dok se dodaje putem podcast. Da biste saznali kako da dodate audio ili video zapis feedu za vesti, pogledajte članak Dodavanje funkcija u objavu feeda za vesti.

 • Digitalni tip sadržaja    Biblioteka resursa je unapred konfigurisana tako da podržava tipove sadržaja za slike, video i zvučne datoteke. Ovi tipovi sadržaja uključujete kolone koje vam omogućavaju da pratite metapodatke specifične za bogata sredstva za medije. Da biste saznali više o tipovima sadržaja, pogledajte članak Uvod u tipove sadržaja i objavljivanje tipova sadržaja

 • Izdvajanje automatskih metapodataka za datoteke slike    Kada otpremite datoteke sa slikama u biblioteku resursa, svi postojeći metapodaci za datoteku se izdvajaju i promovišu na bilo koju dostupnu kolonu u biblioteci. Automatsko izdvajanje metapodataka podržava sledeće tipove datoteka slika: BMP, GIF, ICO, JPEG, PNG i TIFF.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×