Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Savet: Iako Excel za veb ne podržava postavljanje margina stranice, nudi neke opcije za podešavanje stranice na kartici Raspored na stranici.

Da biste bolje Excel radni list na odštampanoj stranici, možete da promenite margine, da navedete prilagođene margine ili centrzaberite radni list – horizontalno ili vertikalno na stranici. Excel za veb

Margine stranica su prazni prostori između podataka i ivica odštampane stranice. Gornja i donja margina stranice mogu da se koriste za stvari kao što su zaglavlja, podnožja i brojevi stranica.

Pratite korake u nastavku da biste podesili margine stranice:

 1. Izaberite radne listove koje želite da odštampate.

  Kako se biraju radni listovi

  • Da biste izabrali jedan list:

   Kliknite na karticu lista koji želite da odštampate.

   Kartice listova

   Ako ne vidite željenu karticu, kliknite na dugmad za pomeranje kartice da biste prikazali karticu, a zatim kliknite na nju.

   Dugmad za pomeranje lista

  • Da biste izabrali dva ili više susednih listova:

   Kliknite na karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster Shift i kliknite na karticu poslednjeg lista koji želite da izaberete.

  • Da biste izabrali dva ili više nesusednih listova

   Kliknite na karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster Ctrl i kliknite na kartice drugih listova koje želite da izaberete.

  • Da biste izabrali sve listove u radnoj svesci:

   Kliknite desnim tasterom miša na karticu lista, a zatim izaberite stavku Izaberi sve listove iz priručni meni.

  Savet: Kada je izabrano više radnih listova, stavka [Grupa] pojavljuje se na naslovnoj traci na vrhu radnog lista. Da biste otkazali izbor većeg broja radnih listova u radnoj svesci, kliknite na bilo koji radni list koji nije izabran. Ako su svi radni listovi izabrani kliknite desnim tasterom na karticu izabranog radnog lista a zatim klikniteRazgrupiši listove.

 2. Na kartici Raspored na stranici, u grupi Podešavanje stranice izaberite stavku Margine.

  Grupa „Podešavanje stranice“ na kartici „Raspored na stranici“

 3. Izvršite neku od sledećih radnji:

  • Da biste koristili unapred definisane margine, izaberite stavku normal, Široko ili Usko.

   Savet: Ako ste ranije koristili postavku prilagođene margine, ta postavka je dostupna kao opcija Poslednja prilagođena postavka.

  • Da biste naveli prilagođene margine stranice, izaberite stavku Prilagođene margine, a zatim u polja Gore ,Dole ,Levo i Desno unesite željene veličine margina.

  • Da biste podesili margine zaglavlja ili podnožja, izaberite stavku Prilagođene margine i u polje Zaglavlje ili Podnožje unesite novu veličinu margine. Podešavanje margina zaglavlja ili podnožja menja udaljenost od gornje ivice papira do zaglavlja ili od donje ivice papira do podnožja.

   Napomena: Postavke zaglavlja i podnožja trebalo bi da budu manje od postavki gornje i donje margine i veće od ili jednake minimalnim marginama štampača.

  • Da biste stranicu centrirali horizontalno ili vertikalno, izaberite stavku Prilagođene margine i u okviru stavke Postavi u centar stranice potvrdite izbor u polju za potvrdu Horizontalno ili Vertikalno.

Savet: Da biste pregledali nove margine izaberite stavke Datoteka > Štampanje. Da biste podesili margine u pregledu pre štampanja, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži margine u donjem desnom uglu prozora pregleda i prevucite crne regulatore margina sa obe strane ili na vrhu odnosno na dnu stranice.

Okvir „Prikaži margine“ u pregledu pre štampanja

Napomena: Margine stranica koje definišete u određenom radnom listu skladište se sa radnim listom kada sačuvate radnu svesku. Nije moguće promeniti podrazumevane margine stranica za nove radne sveske.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u Excel Tech zajednici ili da dobijete podršku u Answers zajednici.

Takođe pogledajte

Pregled stranica radnog lista pre štampanja

Štampanje radnog lista ili radne sveske

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×