Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Pregled stranica radnog lista pre štampanja

Neočekivane rezultate i gubli papir možete da izbegnete tako što ćete pregledati radni list pre štampanja.

Kada izaberete jedan ili više listova, a zatim izaberete stavku Datoteka >Štampanje,videćete pregled toga kako će podaci izgledati na otiscu.

 1. Izaberite radne listove koje želite da pregledate.

 2. Izaberite stavku Datoteka, a zatim stavku Odštampaj da biste prikazali prozor "Pregled" i opcije štampanja.

  Izaberite stavke „Datoteka“ > „Odštampajte da biste pregledali radni list“

  Tasterska prečica    Takođe možete da pritisnete kombinaciju tastera Ctrl+F2.  

Napomene: 

 • Pregled će se pojaviti u crno-beloj boji osim ako ne koristite štampač u boji, čak i ako na listove imate boju.

 • Stavke Sledeća stranica i Prethodna stranica dostupne su samo kada izaberete više listova ili kada list sadrži više stranica sa podacima. Da biste prikazali više radnih listova, u okviru Postavke izaberite stavku Cela radna sveska.

Korisnije informacije

 • Da biste pregledali sledeće i prethodne stranice, kliknite na strelice za stavke Sledeća stranica i Prethodna stranica na dnu prozora Pregled pre štampanja – ili otkucajte broj stranice.

 • Da biste napustili pregled pre štampanja i vratili se u radnu svesku, kliknite na strelicu u gornjem levom vremenu prozora "Pregled pre štampanja".

 • Da biste prikazali margine stranice, kliknite na dugme Prikaži margine u donjem desnom uglu prozora "Pregled pre štampanja".

 • Da biste promenili margine, prevucite margine do željene visine i širine. Širine kolona takođe možete promeniti prevlačenjem regulatora na vrhu ili dnu stranice pregleda pre štampanja. Dodatne informacije o marginama stranice možete da pročitate u temi Podešavanje margina stranice pre štampanja radnog lista.  

Savet: Da biste promenili podešavanje stranice, kao što je promena položaja stranice i veličine stranice, izaberite odgovarajuće opcije u okviru Datoteka >Štampanje > Postavke.

Da biste izabrali jedan ili više listova

Da biste izabrali

Uradite sledeće

Jedan list

Kliknite na karticu lista.

Izaberite karticu „List“

Ako ne vidite karticu koju želite, kliknite na dugmad za pomeranje da biste prikazali karticu, a zatim kliknite na je.

Kliknite na strelice za pomeranje kartice
 

Najmanje dva susedna lista

Kliknite na karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster SHIFT i kliknite na karticu poslednjeg lista koji želite da izaberete.

Najmanje dva nesusedna lista

Kliknite na karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster CTRL i kliknite na kartice drugih listova koje želite da izaberete.

Sve listove u radnoj svesci

Kliknite desnim tasterom miša na karticu lista, a zatim izaberite stavku Izaberi sve listove.

Savet: Prilikom izbora više listova, stavka [Grupa] pojavljuje se na naslovoj traci na vrhu lista. Da biste otkazali izbor više listova u radnoj svesci, kliknite na bilo koji radni list koji nije izabran. Ako su svi radni listovi izabrani kliknite desnim tasterom na karticu izabranog radnog lista a zatim klikniteRazgrupiši listove.

 1. Kliknite na radni list ili izaberite radne listove koje želite da pregledate.

  Da biste izabrali

  Uradite sledeće

  Jedan list

  Kliknite na karticu lista.

  Kartica aktivnog lista

  Ako ne vidite željenu karticu, kliknite na dugmad za pomeranje kartice da biste prikazali karticu, a zatim kliknite na nju.

  Dugmad za pomeranje lista

  Najmanje dva susedna lista

  Kliknite na karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster Shift i kliknite na karticu poslednjeg lista koji želite da izaberete.

  Najmanje dva nesusedna lista

  Kliknite na karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster Ctrl i kliknite na kartice drugih listova koje želite da izaberete.

  Sve listove u radnoj svesci

  Kliknite desnim tasterom miša na karticu lista, a zatim u meniju priručni meni izaberite stavku Izaberi sve listove.

  Savet: Kada je izabrano više radnih listova, stavka [Grupa] pojavljuje se na naslovnoj traci na vrhu radnog lista. Da biste otkazali izbor većeg broja radnih listova u radnoj svesci, kliknite na bilo koji radni list koji nije izabran. Ako nije vidljiv nijedan radni list koji nije izabran, kliknite desnim tasterom miša na karticu izabranog radnog lista, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Razgrupiši listove.

 2. Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta „Office“, kliknite na strelicu pored stavke Odštampaj, a zatim izaberite stavku Pregled pre štampanja.

  Tasterska prečica   Takođe možete da pritisnete kombinaciju tastera CTRL+F2.

 3. Da biste pregledali sledeće i prethodne stranice, na kartici Pregled pre štampanja, u grupi Pregled izaberite stavke Sledeća stranica i Prethodna stranica.

  Napomena: Dugmad Sledeća stranica i Prethodna stranica dostupna su samo kada izaberete više radnih listova ili kada radni list sadrži više stranica sa podacima.

 4. Da biste prikazali margine stranice, na kartici Pregled pre štampanja, u grupi Pregled potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži margine.

  Ovo prikazuje margine u prikazu "Pregled pre štampanja". Da biste promenili margine, možete ih prevući do željene visine i širine. Širine kolona možete da promenite i prevlačenjem regulatora na vrhu stranice pregleda pre štampanja.

  Savet: Da biste promenili podešavanje stranice, na kartici Pregled pre štampanja, u grupi Štampanje izaberite stavku Podešavanje stranice ,a zatim izaberite željene opcije na karticama Stranica,Margine,Zaglavlje/podnožje ili List u dijalogu Podešavanje stranice.

 1. Kliknite na list ili izaberite šta želite da pregledate.

 2. Izaberite stavke Datoteka > Štampanje > Odštampaj.

 3. Izaberite opcije štampanja koje želite da koristite.

  Ekran za podešavanje štampanja

 4. Kliknite na dugme Odštampaj.

 5. Ako vam se dopada to što vidite, kliknite na dugme Odštampaj u gornjem levom uglu ili zatvorite prozor pregledača koji prikazuje pregled da biste se vratili i napravite promene pre štampanja.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×