Pregled stranica radnog lista pre štampanja

Pregled stranica radnog lista pre štampanja

Možete da izbegnete neočekivane rezultate i protračen papir tako što ćete pogledati radni list pre štampanja.

Kada izaberete jedan ili više listova, a zatim kliknete na dugme > Odštampaj, videćete pregled načina na koji će se podaci pojavljivati na odštampanom listu.

 1. Izaberite radne listove koje želite da pregledate.

 2. Izaberite stavku datoteka, a zatim kliknite na dugme Odštampaj da biste videli prozor za pregled i opcije štampanja.

  Izaberite stavke „Datoteka“ > „Odštampajte da biste pregledali radni list“

  Tasterska prečica    Možete i da pritisnete kombinaciju tastera CTRL + F2.  

Napomene: 

 • Ako ne koristite štampač u boji, pregled će se pojaviti u crno-beloj tehnici, čak i ako postoji boja u listovima.

 • Sledeća stranica i prethodna stranica su dostupne samo kada izaberete više listova ili kada list sadrži više stranica podataka. Da biste prikazali više radnih listova, u okviru Postavke izaberite stavku Cela radna sveska.

Više korisnih informacija

 • Da biste pregledali sledeće i prethodne stranice, kliknite na strelice za sledeću stranicu i prethodnu stranicu na dnu prozora Pregled pre štampanja – ili otkucajte broj stranice.

 • Da biste izašli iz pregleda pre štampanja i vratili se u radnu svesku, kliknite na bilo koju strelicu u gornjem levom uglu prozora Pregled pre štampanja .

 • Da biste prikazali margine stranice, kliknite na dugme Prikaži margine u donjem desnom uglu prozora Pregled pre štampanja .

 • Da biste promenili margine, prevucite margine na željenu visinu i širinu. Širine kolona takođe možete promeniti prevlačenjem regulatora na vrhu ili dnu stranice pregleda pre štampanja. Više informacija o marginama stranice potražite u članku postavljanje margina stranica pre štampanja radnog lista.  

Savet: Da biste izmenili Podešavanje stranice, na primer Promena položaja stranice i veličine stranice, izaberite odgovarajuće opcije u okviru datoteka > Štampaj > postavkama.

Da biste izabrali listove

Da biste izabrali

Uradite sledeće

Jedan list

Kliknite na karticu lista.

Izaberite karticu „List“

Ako ne vidite željenu karticu, kliknite na dugmad za pomeranje da biste videli karticu, a zatim kliknite na nju.

Kliknite na strelice za pomeranje kartice
 

Najmanje dva susedna lista

Kliknite na karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster SHIFT i kliknite na karticu poslednjeg lista koji želite da izaberete.

Najmanje dva nesusedna lista

Kliknite na karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster CTRL dok birate kartice preostalih listova koje želite da izaberete.

Sve listove u radnoj svesci

Kliknite desnim tasterom miša na karticu lista, a zatim izaberite stavku Izaberi sve listove.

Savet: Kada izaberete više listova, [grupa] se pojavljuje na naslovnoj traci na vrhu lista. Da biste otkazali izbor više listova u radnoj svesci, kliknite na bilo koji neizabrani radni list. Ako su svi radni listovi izabrani kliknite desnim tasterom na karticu izabranog radnog lista a zatim klikniteRazgrupiši listove.

 1. Kliknite na radni list ili izaberite radne listove koje želite da pregledate.

  Da biste izabrali

  Uradite sledeće

  Jedan list

  Kliknite na karticu lista.

  Kartica aktivnog lista

  Ako ne vidite željenu karticu, kliknite na dugmad za pomeranje kartice da biste prikazali karticu, a zatim kliknite na nju.

  Dugmad za pomeranje lista

  Najmanje dva susedna lista

  Kliknite na karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster Shift i kliknite na karticu poslednjeg lista koji želite da izaberete.

  Najmanje dva nesusedna lista

  Kliknite na karticu prvog lista. Zatim držite pritisnut taster Ctrl i kliknite na kartice drugih listova koje želite da izaberete.

  Sve listove u radnoj svesci

  Kliknite desnim tasterom miša na karticu lista, a zatim u meniju priručni meni izaberite stavku Izaberi sve listove.

  Savet: Kada je izabrano više radnih listova, stavka [Grupa] pojavljuje se na naslovnoj traci na vrhu radnog lista. Da biste otkazali izbor većeg broja radnih listova u radnoj svesci, kliknite na bilo koji radni list koji nije izabran. Ako nije vidljiv nijedan radni list koji nije izabran, kliknite desnim tasterom miša na karticu izabranog radnog lista, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Razgrupiši listove.

 2. Kliknite na dugme Microsoft Office Slika dugmeta , kliknite na strelicu pored stavke Odštampaj, a zatim izaberite stavku Pregled pre štampanja.

  Tasterska prečica   Možete i da pritisnete kombinaciju tastera CTRL + F2.

 3. Da biste pregledali sledeće i prethodne stranice, na kartici Pregled pre štampanja , u grupi Pregled kliknite na dugme Sledeća stranica i prethodna stranica.

  Napomena: Dugmad Sledeća stranica i Prethodna stranica dostupna su samo kada izaberete više radnih listova ili kada radni list sadrži više stranica sa podacima.

 4. Da biste prikazali margine stranice, na kartici Pregled pre štampanja , u grupi Pregled potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži margine .

  Ovo prikazuje margine u prikazu " Pregled pre štampanja ". Da biste promenili margine, možete ih prevući do željene visine i širine. Širinu kolone možete da promenite i prevlačenjem regulatora na vrhu stranice "Pregled pre štampanja".

  Savet: Da biste izmenili Podešavanje stranice, na kartici Pregled pre štampanja , u grupi Štampanje izaberite stavku Podešavanje stranice, a zatim izaberite željene opcije na stranici, marginama, zaglavlju/podnožjuili karticama listova Dijalog "Podešavanje stranice ".

 1. Kliknite na listu ili izaberite šta želite da pregledate.

 2. Izaberite stavke Datoteka > Štampanje > Odštampaj.

 3. Izaberite ako želite da odštampate ono što ste izabrali ili odštampate ceo radni listu.

  Opcije štampanja nakon što izaberete stavku > Odštampaj

 4. Kliknite na dugme Odštampaj.

 5. Ako vam se sviđa ono što vidite, kliknite na dugme Odštampaj u gornjem levom uglu ili zatvorite prozor pregledača koji prikazuje pregled da biste se vratili i izvršili promene pre štampanja.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×