Ovaj članak opisuje prozor „Opšte opcije“, u kome možete da podesite oblikovanje trenutnih poruka i izaberete druge opšte postavke programa Lync.

Podešavanje opcija prozora za razgovor

Kada otvorite opšte opcije, izbor koji načinite u okviru Prozor razgovora utvrđuje kako će se tekst i emotikoni pojaviti u trenutnim porukama, da li će se razgovori prikazivati u jednom prozoru ili neće i da li će Lync očuvati ekran razgovora između sesija.

 • Da biste prikazali emotikone u trenutnim porukama, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži emotikone u trenutnim porukama. Da biste prikazali tipografske ekvivalente umesto emotikona, opozovite izbor u polju za potvrdu.

 • Da biste promenili podrazumevanu veličinu fonta, stil i boju trenutnih poruka koje šaljete, kliknite na dugme Promeni font i napravite izbore u dijalogu. Da biste primenili te opcije fonta na trenutne poruke koje primate, potvrdite izbor u polju za potvrdu Primeni postavke na dolazne poruke.

Opcija prikaza razgovora prikazanog na karticama u programu Lync, omogućava vam da istovremeno pratite nekoliko razgovora putem trenutnih poruka. Kada imate više aktivnih razgovora, videćete karticu za svaki razgovor u gornjem levom uglu prozora razgovora. Samo kliknite na kartice da bi se kretali napred i nazad između razgovora.

 • Da biste omogućili razgovore prikazane na karticama, potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući razgovore prikazane na karticama.

 • Da biste ograničili svaki razgovor prikazan na kartici na jedan red, potvrdite izbor u polju za potvrdu Načini da kartice budu u jednom redu.

 • Da bi Lync zapamtio koji razgovori su u prikazu na karticama svaki put kada se odjavite i automatski ponovo omogući taj prikaz sledeći put kada se prijavite, potvrdite izbor u polju za potvrdu Ponovo otvori moje razgovore kada se prijavim na Lync.

Izaberite opcije da biste pomogli da se poboljša Lync

Ako je vaša organizacija omogućila ovu funkciju, možete odabrati da učestvujete u Microsoft programu za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva (CEIP). Ako odaberete da učestvujete, vaš računar ili uređaj automatski će poslati korporaciji Microsoft informacije o načinu na koji koristite određene proizvode. Informacije sa vašeg računara kombinuju se sa drugim CEIP podacima da bi pomogle korporaciji Microsoft da reši probleme i poboljša proizvode i funkcije koje klijenti najčešće koriste. Više informacija o programu CEIP potražite u članku Microsoft program za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva na Microsoft veb-lokaciji.

 • Da biste učestvovali u programu CEIP, u okviru Pomozite nam da poboljšamo potvrdite izbor u polju za potvrdu Prijavi se za program za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva.

Možete takođe odabrati da se informacije o greškama automatski pošalju korporaciji Microsoft, naročito podaci o greškama pri prijavljivanju na Lync i o problemima sa vezom tokom Lync sastanka. Ove informacije pomažu da se otkrije uzrok problema.

 • Da biste dostavili informacije o grešci pri prijavljivanju i tokom Lync sastanka, na prozoru opštih opcija potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski šalji korporaciji Microsoft informacije o programu za unapređenje aplikacije Lync.

Podešavanje opcija vođenja evidencije da biste pomogli timu podrške da reši probleme

Sistemske evidencije se ponekad koriste za analiziranje problema sa sistemom. Tehnička podrška na vašem radnom mestu će vas možda s vremena na vreme zamoliti da prikupite evidencije kako biste im pomogli u rešavanju problema. Ako vas ne zamoli, ne morate da brinete o ovim opcijama. Ako od vas bude traženo da promenite ili potvrdite postavke vođenja evidencije, u okviru Pomozite timu podrške da vam pomogne napravite tražene promene.

 • Da biste promenili nivo vođenja evidencije, na spisku Vođenje evidencije u programu Lync izaberite opciju Potpuno, Minimalno ili Isključeno.

 • Da biste uključili ili isključili opciju Windows vođenja evidencije o događajima, potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Uključi i Windows vođenje evidencije o događajima kako bi Lync prikupio informacije o rešavanju problema.

Da biste saznali kako da pronađete Lync datoteke evidencije i Windows evidencije o događajima, pogledajte članak Više informacija o vođenju evidencije u programu Lync.

Podešavanje opcija prozora aplikacije

Kada u programu Lync kliknete na dugme Zatvori (X) u gornjem desnom uglu glavnog prozora, Lync nastavlja da radi, tako da možete da dobijate obaveštenja o dolaznim pozivima ili porukama. Dugme Zatvori podrazumevano umanjuje Lync na traku zadataka. Međutim, možete odabrati da prozor programa Lync bude umanjen na sistemsku traku poslova (nalazi se krajnje desno od trake zadataka) umesto na traku zadataka, tako što ćete potvrditi izbor u polju za potvrdu u okviru Prozor aplikacije.

 1. U okviruProzor aplikacije, potvrdite izbor u polju za potvrdu Umanji u sistemsku traku umesto u traku zadataka.

 2. U glavnom prozoru programa Lync izaberite meni Opcije, izaberite stavku Datoteka, izaberite Izlazak a zatim se ponovo prijavite u program Lync.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×