U opštim opcijama možete da navedete oblikovanje trenutnih poruka (IM) i drugih opštih postavki za Microsoft Lync 2010 Attendee komunikacijskog softvera.

Čim vas je izlagač ili organizator primio na sastanak, razmena trenutnih poruka će vam biti dostupna tako da možete da učestvujete u razgovorima putem trenutnih poruka ako se oni odvijaju tokom sastanka. Takođe možete da koristite zvuk (telefon), video i da prikažete šta se deli i predstavlja. Opšte opcije možete prikazati tako što ćete uraditi nešto od sledećeg:

  • Pre nego što se pridružite sastanku, kliknite na dugme Start, izaberite stavku Svi programi, kliknite Microsoft Lync 2010 Attendee stavku Opšte u dijalogu Lync Attendee – opcije.

  • Kada ste na sastanku, u bilo kom trenutku kliknite na dugme Opcije, a zatim izaberite stavku Opšte.

Šta želite da uradite?

Podešavanje opcija za trenutne poruke

Da biste podesili opcije trenutnih poruka u dijalogu Lync Attendee – opcije, u okviru Opšte u okviru Trenutne poruke uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste prikazali emotikone u trenutnim porukama, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži emotikone u trenutnim porukama.

  • Da biste prikazali tipografske ekvivalente emotikona umesto emotikona, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži emotikone u trenutnim porukama. Na primer, tipografski ekvivalent emotikona smeška je kombinacija tastera : ).

  • Da biste koristili drugačije senčenje pozadine kada se pisac promeni, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži alternativnu boju pozadine za poruke u razgovoru.

  • Da biste promenili font teksta koji kucate u trenutnim porukama, kliknite na dugme Promeni font. U dijalogu Promena fonta izaberite font, veličinu stila, efekte fonta, boju i/ili skriptu, a zatim kliknite na dugme U redu. Možete i privremeno da promenite postavke fonta tako što ćete kliknuti na dugme Font (A) u donjem desnom uglu prozora razgovora.

Vrh stranice

Podešavanje opcija kvaliteta

Ako je vaša organizacija omogućila Microsoft program za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva (CEIP), možete odabrati da učestvujete tako što ćete potvrditi izbor u polju za potvrdu Dozvoli korporaciji Microsoft da prikuplja informacije o tome kako koristim Lync Attendee u okviru Opšte opcije, u okviru Kvalitet. Ako učestvujete u programu CEIP, vaš računar ili uređaj automatski šalje informacije korporaciji Microsoft o tome kako koristite određene proizvode. Informacije sa računara kombinuju se sa drugim CEIP podacima kako bi pomogle korporaciji Microsoft da reši probleme i poboljša proizvode i funkcije koje klijenti najčešće koriste.

Vrh stranice

Razumevanje opcija evidentiranja

Tim podrške koristi evidencije za prikupljanje, analiziranje i čuvanje podataka. U programu Lync Attendee sve evidencije koje se kreiraju koriste se za rešavanje problema na računaru.

Ako vas zanima koji tip informacija se prikuplja u evidencijama i za šta se te informacije koriste, u okviru Opšte opcije, u okviru Evidentiranje kliknite na vezu Saznajte više. Veza Saznajte više neće nužno dati detalje o korišćenju evidencija, jer je to obično vaš tim podrške koji radi sa evidencijama. Oni mogu da vam se obrate i zahtevaju da izaberete evidenciju, ali u mnogim slučajevima oblast za izbor evidencije će biti zasenčena.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×