Podešavanje opcija za obaveštenja

Nekoliko dijaloga Lync - Opcije vam omogućava da prilagođavate Lync obaveštenja.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Pravljenje obaveštenja manje ili više upadljivima

Ako propustite obaveštenja o trenutnim porukama koja su vam poslata i želite da ih učinite istaknutijim, pokušajte sledeće:

 • Postavite prikaz tako da Lync uvek bude u prednjem planu. Da biste to uradili, kliknite na strelicu padajućeg menija pored dugmeta „Opcije", potom kliknite na Alatke, a zatim na Uvek na vrhu.

 • Potvrdite da je Lync postavljen za slanje zvučnih obaveštenja. Da biste to uradili, kliknite na dugme Opcije, kliknite na Melodije i zvuci, potvrdite izbor u polju za potvrdu Reprodukuj zvukove u programu Lync (uključujući melodije za dolazne pozive i obaveštenja o trenutnim porukama ) i potvrdite da u ostalim poljima za potvrdu u oknu nije potvrđen izbor.

 • Potvrdite da je zvuk na zvučnicima računara i drugim audio uređajima pojačan.

 • Ako koristite više monitora, naviknite se da glavni prozor programa Lync uvek premestite na monitor na kojem radite.

 • Razmislite o tome da izaberete zvuk obaveštenja o trenutnim porukama koji se više razlikuje ili je više istaknut od podrazumevanog.

 • Kliknite na dugme „Opcije", kliknite na Melodije i zvuci, kliknite na dugme Postavke zvuka, a zatim kliknite na karticu Zvukovi.

 • Prevucite klizač u oknu „Događaji programa" prema dole do listi programa Microsoft Lync 2010.

 1. Kliknite na Dolazna trenutna poruka. U prikazu „Zvuci" na dnu prozora trebalo bi da stoji COMMUNICATOR_iminvite.wav.

 2. Sad kliknite na strelicu padajućeg menija koja je pored i poslušajte druge zvukove ponuđene na listi.

 3. Kad pronađete zvuk koji želite da koristite za obaveštenja o dolaznim trenutnim porukama, kliknite na Primeni. U oknu „Događaji programa" trebalo bi da stoji „Dolazna trenutna poruka", a u oknu „Zvuci" ime datoteke tipa .wav koju ste izabrali. Zatim kliknite na dugme U redu. (Možete i da snimite svoju .wav datoteku za tu namenu i da je zatim pronađete kako biste je izabrali kao obaveštenje o trenutnim porukama.)

Da biste isključili zvučna obaveštenja za dolazne pozive i zahteve za trenutne poruke, uradite sledeće:

 • Kliknite na dugme „Opcije", kliknite na Melodije i zvuci, a zatim opozovite izbor u polju za potvrdu Reprodukuj zvukove u programu Lync (uključujući melodije za dolazne pozive i obaveštenja o trenutnim porukama).

Vrh stranice

Postavljanje opcija statusa „Ne uznemiravaj“

Ako ste veoma zauzeti, postavljanje statusa na opciju Ne uznemiravaj je korisno za smanjenje broja ometanja vašeg rada. Međutim, i dalje možete da budete u toku sa važnim kontaktima. Možete napraviti izuzetke za kontakte kojima ste dodelili odnos Radna grupa (to su obično vaši najbliži saradnici).

Otvorite prozor „Opcije za obaveštenja" i uradite nešto od sledećeg:

 • Da biste sakrili sva Lync obaveštenja kako ne biste bili ometani kada vam je status postavljen na opciju Ne uznemiravaj, izaberite opciju Ne prikazuj obaveštenja.

 • Da biste videli samo pozive za razgovor od članova radne grupe i sakrili sva ostala obaveštenja kada vam je status postavljen na opciju Ne uznemiravaj, izaberite opciju Prikaži samo obaveštenja o razgovorima od osoba u odnosu privatnosti „Radna grupa“.

 • Da biste videli sva obaveštenja, ali ograničili pozive za razgovor samo na one koje pošalju članovi radne grupe kada vam je status postavljen na opciju Ne uznemiravaj, izaberite opciju Prikaži sva obaveštenja, ali samo obaveštenja o razgovoru od osoba iz mog odnosa privatnosti „Radna grupa“.

Napomena:  Ako ste postavili status na opciju Ne uznemiravaj i pozovete 911, status vam se automatski menja u Dostupan. Možete ga vratiti na početni u svakom trenutku.

Vrh stranice

Postavljanje obaveštenja kada ste dodati kao kontakt

Kada vas neko doda kao kontakt, podrazumevano ćete primiti obaveštenje koje traži vaše odobrenje. Kontakt zatim možete dodati na spisak Kontakti i dodeliti mu odnos privatnosti. Ako želite, možete odabrati da automatski odobravate ta obaveštenja o pozivu. Kontaktu se pomoću ove postavke automatski dodeljuje odnos Kolege.

 • Otvorite opcije za obaveštenja i, da biste prestali da dobijate obaveštenja kada vas neko doda kao kontakt, opozovite izbor u polju za potvrdu Obavesti me kada me neko doda na spisak kontakata.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×