Ponovna primena filtera i sortiranja ili brisanje filtera

Kada filtrirate ili sortirate podatke u opsegu ćelija ili koloni tabele, možete ponovo da primenjujete filter ili da izvršite operaciju sortiranja da biste dobili ažurirane rezultate ili možete da obrišete filter da biste ponovo prikazali sve podatke.

Napomena: Kada sortirate, ne postoji način da se obrišite redosled sortiranja i da ponovo vratite redosled za sortiranje. Međutim, pre nego što sortirate možete da dodate kolonu koja će sadržati proizvoljne vrednosti da biste sačuvali početni redosled sortiranja, na primer, povećavanje brojeva. Zatim možete da sortirate tu kolonu da biste vratili originalni redosled sortiranja.

Šta želite da uradite?

Saznajte više o ponovnom primeni filtera i sortiranju

Da biste utvrdili da li je uključen filter, zabeležite ikonu u naslovu kolone:

 • Strelica padajućeg menija Strelica padajućeg menija „Filter“ znači da je filtriranje omogućeno, ali se ne primeni filter.

  Savet: Kada zadržite pokazivač iznad naslova kolone sa omogućenom filtriranjem, ali ne i da je primenite, prikazuje se ekranska napomena "(prikazuje sve)".

 • Dugme "Filter" Ikona primenjenog filtera znači da se filter primeni.

  Savet: Kada zadržite pokazivač iznad naslova filtrirane kolone, Ekranska napomena prikazuje opis filtera koji je koji je koji je koji je koji je koji se nalazi na toj koloni, kao što je "jednako crvenom bojom ćelije" ili "veći od 150".

Kada ponovo izvršite operaciju filtriranja ili sortiranja, pojavljuju se različiti rezultati iz sledećih razloga:

 • Podaci su dodati, izmenjeni ili izbrisani iz opsega ćelija ili kolone tabele.

 • Filter je dinamičan filter datuma i vremena, na primer danas, ove sedmiceili godine do sada.

 • Vrednosti koje je formula vratila su promenjene ili je radni list ponovo izračunat.

Napomena: Kada koristite dijalog " Pronađi " za pretraživanje filtriranih podataka, pretražuje se samo podaci koji se prikazuju. podaci koji se ne prikazuju ne pretražuju. Da biste pretražili sve podatke, obrišite sve filtere.

Vrh stranice

Ponovna primena filtriranja ili sortiranja

Napomena: Kriterijumi filtriranja i sortiranja za tabelu čuvaju se sa radnom sveskom kako biste mogli da ponovo primenjujete filter i sortirate svaki put kada otvorite radnu svesku. Međutim, za opseg ćelija, samo kriterijumi filtera se čuvaju sa radnom sveskom, a ne sa kriterijumima sortiranja. Ako želite da sačuvate kriterijume sortiranja kako biste periodično mogli ponovo da primenite sortiranje kada otvorite radnu svesku, dobra ideja je da koristite neku tabelu. Ovo je naročito važno za sortiranje više kolona ili sortiranja koja se dugo kreiraju.

 • Da biste ponovo izvršili filtriranje ili sortiranje, na kartici Početak , u grupi Uređivanje izaberite stavku Sortiraj & filter, a zatim kliknite na dugme ponovo prijavi.

Vrh stranice

Brisanje filtera za kolonu

 • Da biste obrisali filter za jednu kolonu u opsegu ćelija sa više kolona, kliknite na dugme Filtriraj Ikona primenjenog filtera u zaglavlju, a zatim izaberite stavku Izbriši filter iz <imena kolone>.

  Napomena: Ako nije trenutno uključen nijedan filter, ova komanda je nedostupna.

Vrh stranice

Brisanje svih filtera na radnom listu i ponovno prikaz svih redova

 • Na kartici Početak , u grupi Uređivanje izaberite stavku Sortiraj & filter, a zatim kliknite na dugme Izbriši.

  Slika glavne trake programa Excel

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×