Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Do korak po korak kroz makro možete da posmatrate tok makroa i rezultate svakog radnja i da izoluje sve radnje koje izazivaju grešku ili stvaraju neželjene rezultate.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na makro u oknu za navigaciju, a zatim izaberite stavku Prikaz dizajna.

 2. Na kartici Dizajn, u grupi Alatke izaberite stavku Jedan korak.

 3. Kliknite na dugme Pokreni. Ako je makro nov ili uređen makro, bićete upitani da sačuvate makro pre nego što budete mogli da ga pokrenete.

  Pojavljuje se dijalog Makro u jednom koraku. Ovaj dijalog prikazuje informacije o makrou i radnji makroa, kao i broj greške. Nula u polju Broj greške znači da se nije pojavila nikakva greška.

  Dijalog „Makro u jednom koraku“

 4. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste izvršili radnju prikazanu u dijalogu Makro u jednom koraku, izaberite stavku Korak.

  • Da biste zaustavili makro i zatvorili dijalog, izaberite stavku Zaustavi sve makroe.

  • Kliknite na dugme Nastavi da biste isključili pojedinačni isečak i da biste pokreni ostatak makroa.

Napomene

 • Da biste započeli pojedinačno iskošenje dok je makro pokrenut, pritisnite kombinaciju tastera CTRL+BREAK.

 • Da biste započeli pojedinačno korake na određenom mestu u makrou, možete da dodate radnju makroa SingleStep u makro u trenutku gde želite da počne pojedinačni korak. Koristite sledeću proceduru da biste makrou dodali radnju makroa "SingleStep":

  1. U katalogu radnji na desnoj strani prozora za dizajn makroa potražite korak Pojedinačni korak. Ako katalog radnji nije prikazan, uključite ga sa kartice Dizajn, u grupi Prikaži/sakrij izaberite stavku Katalog radnji.

  2. Prevucite radnju makroa SingleStep iz kataloga radnji u prozor dizajna i otpustite radnju iznad ili ispod mesta gde želite da počne pojedinačni korak. Ova radnja nema argumente radnje.

  3. Sačuvajte makro tako što ćete kliknuti na dugme Sačuvaj na priručnu traku.

   Pod pretpostavkom da je pojedinačni korak isključen kada kliknete na dugme Pokreni ,izvršavanje će nastaviti normalno do mesta gde ste umetnuli radnju makroa SingleStep, a zatim će makro početi da izvršava pojedinačno isecanje. Možete da dodate više radnji u jednom koraku u makro. Klik na dugme Nastavi u dijalogu Makro u jednom koraku prebaciće se sa jednog koraka na drugi dok se ne naiđe na sledeću radnju pojedinačnog koraka.

   Ako je pojedinačno iseći kada se makro završi, ostaće na. Ako pokrenete drugi makro, Access će ponovo prikazati dijalog Makro u jednom koraku. Da biste isključili pojedinačni korak, kliknite na dugme Nastavi u dijalogu Makro u jednom koraku ili na kartici Dizajn, u grupi Alatke izaberite stavku Jedan korak da ne bi bio istaknut.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×