Popravljanje veza sinhronizacije u programu OneDrive za Business

Popravljanje veza sinhronizacije u programu OneDrive za Business

U usluzi OneDrive for Business može da dođe do grešaka pri sinhronizaciji iz nekoliko razloga. Mnoge greške mogu da se isprave pomoću opcije Popravi u OneDrive for Business meniju koji možete da vidite na sistemskoj traci poslova na traci zadataka.

Napomena: Ovaj članak se odnosi samo na prethodni OneDrive for Businessaplikacija za sinhronizaciju (groove.exe). U većini slučajeva, preporučujemo da umesto njega koristite noviju OneDrive aplikaciju za sinhronizaciju (onedrive.exe). Koja OneDrive aplikacija?

Počnite tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na ikonu Ikona upozorenja sistemske palete za OneDrive for Business aplikaciju sinhronizacije u OneDrive for Business meniju na sistemskoj traci poslova na traci zadataka, a zatim izabrati stavku Prikaži probleme pri sinhronizaciji.

Početni dijalog „Problemi sa sinhronizacijom“ kada kliknete na ikonu oblaka

Otvara se dijalog greške koji opisuje sve trenutne probleme pri sinhronizaciji i predlaže radnje koje treba da preduzmete da biste ih rešili. Ponekad možda treba da odjednom obrišete sve greške pri sinhronizaciji ili možda vidite ovu grešku:

„Došlo je do greške prilikom pokušaja sinhronizacije ove biblioteke dokumenata“

U oba slučaja, možete da pokrenete komandu Popravi umesto da pokušavate da otklonite svaku grešku pri sinhronizaciji ponaosob.

Napomena: Postoji mnogo razloga zbog kojih sinhronizovanje može da ne uspe. Ako ovaj metod ne reši problem, pogledajte veze u odeljku Još uvek imate problema sa sinhronizacijom? u ovom članku.

 1. Na sistemskoj traci poslova na traci zadataka kliknite desnim tasterom miša na Ikona upozorenja sistemske palete za OneDrive for Business aplikaciju sinhronizacije ikonu menija OneDrive for Business ili je pritisnite i držite, a zatim izaberite stavku Popravi.

  Dijalog „Popravka“ koji dobijate kada kliknete desnim tasterom miša na ikonu oblaka

 2. U dijalogu izaberite stavku Popravi.

  Dijalog „Popravka ODB sinhronizacije“

  Stavka Popravi izveštava o vašem napretku sve dok se ponovo ne uspostave sve veze sinhronizacije.

 3. Kliknite na dugme Završi.

  Krajnji dijalog „Popravka One Drive for Business sinhronizacije“

Važno: Nemojte pokretati računar dok je komanda Popravi pokrenuta. Ako imate vremenski planirano automatsko ponovno pokretanje, odložite ovu radnju dok ne budete sigurni da je komanda Popravi završila sa radom.

Ako popravka veze sinhronizacije ne reši problem, pročitajte odeljak „2. metod: Uklanjanje OneDrive for Business keša“ iz članka Microsoft baze znanja: Greška „Došlo je do greške prilikom pokušaja sinhronizovanja ove biblioteke dokumenata“ u usluzi OneDrive for Business

Komanda Popravi obavlja sledeće:

 • Prekida vezu sa svim bibliotekama koje su imale probleme sa sinhronizacijom.

 • Ponovo uspostavlja vezu ovih biblioteka. To znači da komanda Popravi preuzima i sinhronizuje trenutnu verziju servera svake biblioteke, kao da vršite sinhronizaciju po prvi put.

 • Pravi arhivsku kopiju svake datoteke koja sadrži promene koje nisu sinhronizovane i smešta te datoteke u fasciklu biblioteke na putanji C:\korisnici\korisničkoime\OneDrive for Business arhive\.

  Ako promenite mesto skladištenja sinhronizovanih fascikli, ime fascikle arhive može da bude \OneDrive for Business – Promene koje nisu sinhronizovane\ kada se ona prikaže u programu Explorer. U CMD ili DOS odzivu, fascikla se zove ODBA. OneDrive for Business u toj fascikli pravi potfascikle sa trenutnim datumom i vremenom kao imenom fascikle, na primer \2016-02-16 15-03-09\ kako bi skladištio datoteke koje ne mogu da se sinhronizuju.

  Kada se pokrene komanda Popravi, ona sinhronizuje fasciklu sa datotekama koje ne izazivaju probleme, a ostale datoteke premešta u arhivu. Komanda Popravi pravi te arhivske kopije u slučaju da imate ažuriranja koja nije bilo moguće sinhronizovati sa serverom pre nego što ste pokrenuli komandu Popravi. To obezbeđuje da ne izgubite lokalna ažuriranja. Verzije datoteka u fascikli biblioteke arhive možete da uporedite sa ponovo povezanom fasciklom kako biste proverili da li imate željnu verziju.

Kada završite popravku, ikona obaveštenja koja upozorava o problemima sa sinhronizacijom trebalo bi da bude čista. Ako nije, kliknite na OneDrive for Business ikonu obaveštenja Ikona upozorenja sistemske palete za OneDrive for Business aplikaciju sinhronizacije , a zatim izaberite stavku Prikaži probleme sa sinhronizacijom. Ako više nema problema koji treba da se reše, izaberite stavku Odbaci u dijalogu OneDrive for Business.

Komanda Popravi se pojavljuje u meniju OneDrive for Business samo ukoliko nailazite na greške sa sinhronizacijom.

Ako imate greške pri sinhronizaciji, ali i dalje ne vidite komandu za popravku , možda ćete morati da ažurirate aplikaciju OneDrive for Business za sinhronizaciju.

Može da postoji niz različitih razloga zbog kojih OneDrive for Business ne uspeva da se sinhronizuje, od nevažećih znakova u imenima datoteka do zastarelih aplikacija za sinhronizaciju. Evo nekih veza koje će vam pomoći da rešite probleme sa sinhronizacijom u usluzi OneDrive for Business:

Da biste mogli da rešite problem sa sinhronizacijom, morate da zaustavite sinhronizovanje svih fascikli.

Kada zaustavite sinhronizaciju fascikle, prekida se njena veza sa bibliotekom. Sve datoteke se zadržavaju u prethodno sinhronizovanoj fascikli. U bilo kom trenutku možete ponovo da sinhronizujete biblioteku sa računarom. Kada ponovo pokrenete sinhronizaciju biblioteke, kreiraće se nova fascikla na računaru. Ako ona bude koristila isto ime, na kraj imena će biti dodat broj, na primer, 1, 2 i tako dalje.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive for Business Ikona upozorenja sistemske palete za OneDrive for Business aplikaciju sinhronizacije na Windows sistemskoj traci poslova na dnu ekrana, a zatim izaberite stavku Zaustavi sinhronizaciju fascikle...
  Komanda „Zaustavi sinhronizaciju fascikle“ u meniju OneDrive for Business

  Napomena: Ako OneDrive for Business ikona Ikona upozorenja sistemske palete za OneDrive for Business aplikaciju sinhronizacije nije vidljiva, kliknite na dugme Prikaži skrivene ikone Dugme za prikazivanje ikona obaveštenja na sistemskoj paleti.

 2. Izaberite fasciklu za koju želite da zaustavite sinhronizaciju i kliknite na dugme Zaustavi sinhronizaciju.

 3. Kliknite na dugme Da da biste pristali da trajno zaustavite sinhronizaciju fascikle, a zatim kliknite na dugme U redu.

Sinhronizovanje biblioteke možete ponovo da pokrenete. Kada ponovo pokrenete sinhronizovanje biblioteke, pravi se nova fascikla na računaru. Ako ona koristi isto ime, na kraj imena se dodaje broj, na primer 1, 2 i tako dalje.

 1. Prijavite se u Office 365 ili na SharePoint sajt organizacije pomoću poslovnog ili školskog naloga.

 2. Na vrhu stranice izaberite stavku OneDrive. Odnosno, izaberite pokretanje aplikacija Ikona pokretanja aplikacija u usluzi Office 365 , a zatim izaberite stavku OneDrive.

  Pokretanje aplikacija usluge Office 365 sa istaknutom aplikacijom OneDrive

 3. Kliknite na dugme Sinhronizuj.

  Dugme „Sinhronizuj“

  Napomena: Ako ne vidite dugme Sinhronizuj, izaberite karticu Biblioteka a zatim izaberite stavku Sinhronizuj u grupi Povezivanje i izvoz. (Možda ćete morati da kliknete na Postavke Dugme Office 365 postavki – izgleda kao zupčanik pored vašeg imena > Prikaži traku da biste prikazali karticu Biblioteka.)
  Opcija „Sinhronizuj“ na kartici „Biblioteka“ na traci

 4. Kad to bude zatraženo, izaberite stavku Sinhronizuj sada da biste pokrenuli čarobnjak aplikacije za sinhronizovanje. Čarobnjak automatski popunjava ime i veb adresu za OneDrive.

 5. Izaberite stavku Sinhronizuj sada u čarobnjaku da biste započeli sinhronizaciju.

  Možete da izaberete stavku Prikaži datoteke… u čarobnjaku da biste otvorili OneDrive fasciklu u istraživaču datoteka. Fascikla je navedena u omiljenim lokacijama kao OneDriveImePreduzeća ili kao OneDrive @ ImePreduzeća.

  Možda ćete videti ovo u istraživaču datoteka...

  Ili ovo...

  Sinhronizovana fascikla „OneDrive for Business“ u istraživaču datoteka

  Sinhronizovana OneDrive for Business fascikla u omiljenim lokacijama istraživača datoteka

  Prilikom otvaranja ili čuvanja Office dokumenta, ekran izgleda slično ovome:

  Čuvanje Word dokumenta u usluzi OneDrive for Business

Evo nekih dodatnih informacija.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×