Postavke privatnosti u Microsoft beloj tabli

Microsoft je posvećen poštovanja privatnosti. U okviru te obaveze pružamo vam informacije o tome koje podatke prikuplja i koristi Microsoft kada koristite Microsoft Whiteboard, kao i postavke privatnosti da biste kontrolisali te podatke. Postoje postavke privatnosti za dijagnostičke podatke i povezana iskustva.

Informacije o ovim postavkama privatnosti vam se pružaju kada prvi put pokrenete belu tablu. Posle toga možete da pregledate postavke privatnosti tako što ćete otići na postavke > privatnost i bezbednost.

Napomene: 

 • Ako koristite belu tablu sa poslovnim ili školskim nalogom, administrator je možda konfigurisao postavke koje možete da promenite.

 • Ako ste administrator organizacije, postoje postavke privatnosti za belu tablu koju možete da konfigurišete u ime korisnika u organizaciji. Više informacija potražite u članku Konfigurisanje postavki privatnosti za belu tablu za vašu organizaciju.

Dijagnostički podaci za belu tablu

Prikupljamo podatke dijagnostike dok koristite Whiteboard da biste nam pomogli da pronađemo i rešite probleme, identifikujemo i ublažimo pretnje i poboljšate vaše iskustvo. Ovi podaci ne uključujući vaše ime, sadržaj datoteka ili informacije o aplikacijama koje nisu povezane sa Whiteboard.

Postoje dva nivoa dijagnostičkih podataka: obavezno i opcionalno.

Neophodni dijagnostički podaci su minimalna količina podataka koje treba da prikupljate da biste zadržali Whiteboard bezbednu, ažurnu i za očekivanu. Na primer, informacije o verziji bele table instalirane na uređaju ili informacije koje ukazuju na to da Bela tabla pada prilikom pokušaja pokretanja.

Opcionalni dijagnostički podaci su podaci koji nam pomažu da poboljšaju Whiteboard i pružaju poboljšane informacije da bi nam pomogle da dijagnostikujemo i otklonite probleme. Na primer, informacije o tome kako korisnici dodaju lepljive beleške ili tekst na belu tablu, što nam može pomoći da poboljšamo iskustvo proizvoda tako što ćete promeniti korisnički interfejs (UI).

Povezana iskustva za belu tablu

Whiteboard pruža sledeća povezana iskustva koja se oslanjaju na usluge zasnovane na oblaku koje pružaju suštinsku funkcionalnost:

 • Bing pretraga slika, koja koristi Microsoft Bing kako bi vam pomogla da pronađete slike na beloj tabli.

 • Umetnite Word ili PowerPoint dokument koji koristi uslugu koju pruža Microsoft Office za konvertovanje izabrane datoteke u sliku koja se može staviti na belu tablu.

 • Ulepљavanje i hvatanje mastila, koje koriste Microsoft obrazac za prepoznavanje mastila koji će vam pomoći da konvertujete rukopis i slike u čitljiviji i digitalni obrazac mastila.

Kada koristite ova povezana iskustva, Whiteboard prikuplja potrebne podatke usluge i šalje ga korporaciji Microsoft. Ovo su podaci neophodni za održavanje usluge bezbednog, ažurnog i izvršavanja na očekivani način. Pošto su ovi podaci strogo povezani sa povezanim iskustvom, on je odvojen od potrebnih ili opcionalnih nivoa podataka dijagnostike.

Ako ste prijavljeni na Whiteboard pomoću Microsoft naloga, kao što je lična outlook.com e-adresa, možete da odaberete da onemogućite ova povezana iskustva tako što ćete otići na postavke > privatnost i bezbednost.

Opcionalna povezana iskustva za belu tablu

Ako ste prijavljeni na Whiteboard pomoću poslovnog ili školskog naloga, administrator vaše organizacije vam je možda obezbedio izbor da koristite neke usluge koje podržava Cloud (koje se nazivaju i "Opcionalno povezana iskustva") dok koristite belu tablu. Da li ih koristite na vama. One su vam pružene u okviru odredbe ugovora o pružanju Microsoft usluga i izjavi o privatnosti.

 • Bing pretraga slika koristi Microsoft Bing kako bi vam pomogla da pronađete slike na beloj tabli. Svi upiti za pretragu koje obezbedite dok koristite ovo opcionalno povezivanje se šalju Bing. Ovi upiti pretrage nisu povezani sa vama pomoću usluge Bing.

 • Umetanje Word ili PowerPoint dokumenta koristi uslugu Office Document za konvertovanje izabrane datoteke na sliku koja se može staviti na belu tablu. Usluga Office dokumenta ažurira datoteku u Microsoft Azure uslugu koja zatim daje sliku koja se postavlja na belu tablu.

 • Ulepљavanje i hvatanje mastila koriste Microsoft obrazac za prepoznavanje mastila da bi vam pomogli da konvertujete rukopis i slike u čitljiviji i digitalni obrazac mastila. Bilo koji podaci rukopisa ili slike koje pružate dok koristite ovo opcionalno povezano iskustvo šalje se u Microsoft stavku prepoznavača perom. Ovaj podatak nije povezan sa vama pomoću prepoznavača perom.

Ako vam je administrator obezbedio izbor da koristite ova opcionalna povezana iskustva, možete da odaberete da onemogućite ova opcionalna povezana iskustva tako što ćete otići na postavke > privatnost i bezbednost.

Konfigurisanje postavki privatnosti za belu tablu za vašu organizaciju

Ako ste administrator organizacije, možete kontrolisati sledeće:

 • Koji nivo dijagnostičkih podataka se prikuplja i šalje korporaciji Microsoft u vezi sa softverom klijenta Whiteboard koji je pokrenut na uređaju korisnika.

 • Da li su opcionalni povezani doživljaji dostupni korisnicima.

Da biste konfigurisali ove postavke privatnosti za korisnike u organizaciji, prijavite se u Microsoft 365 centar administracije pomoću administratorskog naloga. Na matičnoj stranici centra administracije Izaberite stavke postavke > uslugama & programskim dodacima > beloj tabli.

Postavke dijagnostike podataka za organizaciju

Napomena: Ove informacije se primenjuju samo na administratore.

Možete odabrati nivo dijagnostičkih podataka koji se prikupljaju i šalju korporaciji Microsoft u vezi sa softverom klijenta Whiteboard koji se pokreće na uređajima u vašoj organizaciji. Opcionalni dijagnostički podaci će se slati korporaciji Microsoft osim ako ne promenite postavku u Microsoft 365 centru administracije. Ako odaberete da pošaljete opcionalne dijagnostičke podatke, potreban je i dijagnostički podaci.

Pored potrebnog ili opcionalnog, postoji takođe i izbor nijedno. Ako odaberete tu opciju, nema dijagnostičkih podataka o programu Whiteboard klijenta koji se pokreće na uređaju korisnika koji se šalje korporaciji Microsoft. Ova opcija, međutim, značajno ograničava sposobnost korporacije Microsoft da otkriva, ustanovi i omože probleme sa kojima vaši korisnici mogu da naiđu prilikom korišćenja bele table.

Vaši korisnici neće moći da promene nivo dijagnostike podataka za svoje uređaje ako su prijavljeni na Whiteboard sa svojim akreditivima organizacionih struktura (koji se ponekad nazivaju poslovni ili školski nalog). Ako su prijavljeni na Whiteboard sa Microsoft nalogom, kao što je lična outlook.com e-adresa, onda one mogu da promene nivo dijagnostike podataka na svojim uređajima tako što će otići na postavke > privatnost i bezbednost.

Opcionalna postavka povezivanja iskustava za vašu organizaciju

Napomena: Ove informacije se primenjuju samo na administratore.

Možete da odaberete da li korisnicima optional connected experiences Ova povezana iskustva će biti dostupna vašim korisnicima ako ne promenite postavku u Microsoft 365 centru administracije.

Ova povezana iskustva su drugačija zato što nisu pokrivena komercijalnim sporazumom vaše organizacije sa korporacijom Microsoft. Opcionalna povezana iskustva pruža Microsoft direktno korisnicima i upravlja Microsoft ugovorom o uslugama umesto termina za usluge na mreži.

Čak i ako odaberete da ove opcionalne povezane mogućnosti povežete sa vašim korisnicima, vaši korisnici imaju opciju da ih isključe kao grupu tako što će otići na postavke > privatnost i bezbednost. Vaši korisnici imaju ovaj izbor samo ako su prijavljeni na Whiteboard sa svojim akreditivima (koje se ponekad nazivaju poslovni ili školski nalog), ne ako su prijavljeni pomoću Microsoft naloga, kao što je lična outlook.com e-adresa.

Neophodni događaji podataka o dijagnostici na beloj tabli

Slede neophodni događaji podataka o dijagnostici koje prikuplja Whiteboard, uključujući listu polja podataka u svakom događaju.

 • Namerno. CanvasObject. Ink. prvi potez

  Prikupljeno prvi put mastilo se dodaje na tablu u Microsoft beloj tabli. Ove informacije su presudne za hvatanje grešaka povezanih sa dodavanjem mastila u tablu. Microsoft koristi ove podatke za dijagnostikovanje problema kako bi garantovala da Microsoft Whiteboard radi na očekivani način.

  • Radnja – tip poteza perom

  • Izvor – metod unosa za potez perom

 • Namerna. surf Side. Activaciation. LoadFromUri

  Prikuplja svaki put kada Microsoft Whiteboard počne pozivom iz druge aplikacije ili procesa. Ove informacije su presudne za hvatanje ako se Whiteboard ne pokrene kada ga ispravno poziva druga aplikacija ili proces. Microsoft koristi ove podatke za dijagnostikovanje problema kako bi garantovala da Microsoft Whiteboard radi na očekivani način.

  • ApplicationExecutionState – stanje aplikacije prilikom aktivacije protokola

  • Issig – korisnik je status potvrde identiteta

  • Tip – aplikacija ili proces koji pokreće belu tablu

 • Intentional.Whiteboard.Init. DisplayWhiteboard

  Prikupljeno je prvi put da se Microsoft Whiteboard prikazuje na klijentu po sesiji. Ove informacije su presudne za hvatanje problema pri pokretanju. Microsoft koristi ove podatke za dijagnostikovanje problema kako bi garantovala da Microsoft Whiteboard radi na očekivani način.

  • IsPrelaunched – status prelansiranja

  • Isprotocolaktivacija – tip za pokretanje aplikacije

 • Intentional.Whiteboard.Init. StartApp

  Svaki put kada se Microsoft Whiteboard pokreće kada se prethodno stanje završi bez sudara. Ove informacije su presudne za hvatanje problema pri padu. Microsoft koristi ove podatke za dijagnostikovanje problema kako bi garantovala da Microsoft Whiteboard radi na očekivani način.

  • Prvi Start – pokrenuta je aplikacija prvi put na klijentu

 • Namerno. Whiteboard. SafeBoot. StartApp

  Svaki put kada se Microsoft Whiteboard pokreće nakon završetka prethodnog stanja u padu. Ove informacije su presudne za hvatanje problema pri padu. Microsoft koristi ove podatke za dijagnostikovanje problema kako bi garantovala da Microsoft Whiteboard radi na očekivani način.

  • Prvi Start – pokrenuta je aplikacija prvi put na klijentu

 • Namerna. bela tabla. operi. LoadSettings

  Svaki put kada se pokrene Microsoft Whiteboard. Ove informacije su presudne za hvatanje grešaka povezanih sa postavkama konfigurisanih korisnika. Microsoft koristi ove podatke za dijagnostikovanje problema kako bi garantovala da Microsoft Whiteboard radi na očekivani način.

  • Activepen – stanje u režimu pera

  • Kolekctfulltelemetrywithoutsignin – kompletna telemetrija bez prijavljivanja za prijavljivanje

  • Defaultwhitebackcolor – Podrazumevana boja pozadine table

  • Defaultwhiteback. obrazac – podrazumevana šema pozadine table

  • Statusni status – status letenja

  • Ink tooblik – zapis perom za oblikovanje oblika

  • Ink Totabela – zapis perom u tabelu

  • Prijavljivanje – omogućavanje prijavljivanja korisnika

  • Lingalvivifunkcija – Omogućavanje table za deljenje

  • Toolbarlocka – podrazumevana lokacija trake sa alatkama na ekranu

  • Teamsettingssource – postavke timova

Takođe pogledajte

Pomoć za Microsoft Whiteboard

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×