Postavljanje podrazumevanog kalendara

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako imate više od jednog naloga u Outlook 2013 ili Outlook 2016 za Windows, možete da promenite kalendar koji nalog da biste prikazali i promenili redosled kojim kalendari se prikazuju u prikazu kalendara.

Takođe možete se uveriti da sastanaka i zakazanih obaveza idite na jedan kalendar premeštanje stavki iz kalendara i postavljanjem kalendara kao podrazumevani kalendar.

U ovom članku

Promena koje kalendara koji se prikazuju

Ako ste podesili više od jednog naloga u Outlook, možete da odaberete koji nalog kalendara da biste prikazali.

U prikazu kalendara , u okviru Moji kalendarikliknite da potvrdite izbor u poljima za kalendare koje želite da vidite. Ako ne možete da vidite na listi kalendara, kliknite na strelicu pored stavke Moji kalendari da biste razvili listu.

Vaši kalendari su navedeni u okviru „Moji kalendari“. Potvrdite izbor u poljima za kalendare koje želite da vidite.

Savet: Možete da promenite kako više kalendara se prikazuju u prikazu kalendara . Da biste videli sve kalendare odjednom objediniti u jednu kalendar, kliknite desnim tasterom miša svaki kalendar sa liste Moji kalendari , kliknite na dugme prekrivenom. Da biste uvek videli određene kalendar na vrhu prikaza kalendara, kliknite desnim tasterom miša na kalendar sa liste Moji kalendari i kliknite na dugme Premesti nagore dok kalendar se pojavljuje na vrhu liste.

Vrh stranice

Premeštanje stavki kalendara

Ako želite da stavite zakazanim obavezama na jedan kalendar ili ih razdvojite tako što ćete nalog, možete da premestite stavke između kalendara.

 1. U Outlook, izaberite stavku Kalendar.

 2. U oknu fascikle na levoj strani ekrana, potvrdite izbor u poljima za potvrdu pored imena kalendara. Kalendari se pojavljuju u oknu za čitanje Uporedni prikaz.

  Kalendari se pojavljuju naporedno u oknu za čitanje.
 3. Prevucite i otpustite stavku koju želite da premestite iz jednog kalendara u drugi. Stavke sada se pojavljuje u oba kalendara i podešena u isto vreme. Ako želite, možete da izbrišete stavku iz prve kalendara.

Vrh stranice

Promena podrazumevanog kalendara

Kada kreirate sastanak ili zakazana obaveza, ona se automatski čuva vaš podrazumevani kalendar. Možete da promenite kalendar koji nalog je podešen kao podrazumevani.

 1. Izaberite stavke datoteka > informacije > Postavke naloga > Postavke naloga.

  Opciju „Postavke naloga“ možete pronaći u oknu „Informacije naloga“.
 2. U dijalogu Postavke naloga izaberite karticu Datoteke sa podacima . Pokazuje vam listu sve naloge.

  Karticu „Datoteke sa podacima“ prikazuje sve naloge.
 3. Izaberite nalog sa kojim želite podrazumevano skladišti informacije iz kalendara, a zatim izaberite stavku Postavi kao podrazumevano. Promene se automatski čuvaju.

 4. Kliknite na dugme Zatvori. Podrazumevani kalendar se sada pojavljuje na traci Zaduženja .

Napomena: Samo sastanke i zakazane obaveze koje ste vi kreirali automatski idite u podrazumevani kalendar. Kada primite poziv za sastanak putem e-pošte, on će biti sačuvan u kalendar taj nalog e-pošte, ne u podrazumevani kalendar. Ove stavke možete da premestite u podrazumevani kalendar tako što ćete slediti korake u odeljku premeštanje stavki između kalendare, iznad.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Brisanje kalendara

Osnove kalendara (video)

Osnovni zadaci u programu Outlook

Prikaz Google kalendara u programu Outlook

Uvoz ili pretplata na kalendar na lokaciji Outlook.com

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×