Da li ste ikada poželeli da dobijete tvitove, naslove vesti, anelitiku projekta, RSS feedove i sve praćenje zadataka na jednom mestu? Sada možete da imate konektore za Microsoft 365 grupe.

Konektori su aplikacije, alatke i usluge na mreži kao što su Twitter, Trello ili RSS, koje verovatno svakodnevno koristite za povezivanje i saradnju, praćenje aktuelnih događaja, praćenje projekata i tako dalje. Oni su integrisani u Microsoft 365 grupama i treba samo nekoliko minuta da se povežu.

Konektori se dele na različite kategorije kako bi odgovarali svim tipovima korisnika i timova, od osoba koje se bave informacijama sa fokusom na interesovanjima (Bing novosti, RSS) ili povećanju produktivnosti (Trello, Asana), preko alatki za automatizaciju za programere (BuildKite), pa do usluga za marketing putem e-pošte (MailChimp) i tako dalje. Možete da povežete više konektora sa grupom, a kad povežete neke konektore, oni će biti dostupni svima u grupi. Nisu potrebni nikakvi dodatni koraci!

Lista konektora se uvek menja kako se dodaju nove usluge i alatke. Evo snimka nekih konektora koji su dostupni za upotrebu danas.

Prikazani logotipi uključuju Aha!, AppSignal, Asana, Bing News, BitBucket, Bugsnag, CircleCI, Codeship, Crashlytics, Datadog, Dynamics CRM Online, GitHub, GoSquared, Groove, HelpScout, Heroku, Incoming Webhook, JIRA, MailChimp, PagerDuty, Pivotal Tracker, Raygun,

Kako funkcionišu konektori

Kada povežete alatku ili uslugu sa grupom, svi u grupi mogu da vide poruke koje je isporučila ta usluga. Na primer, recimo da vaša grupa želi da prati vesti o novom proizvodu vaše kompanije koji se zalazi na tržište. Možete da dodate konektor za Bing vesti u grupu, konfigurišete ga da vam šalje veze do tema koje vas interesuju i navedete učestalost isporuke. Kada se naslovi vesti šalju grupi, svi u grupi će moći da čitaju i odgovaraju na njih.

Poruke se isporučuje kao obogaćene kartice konektora koje se mogu prikazati kod više klijenata, uključujući Outlook na vebu i Outlook za Windows. Evo primera kako bi kartica Yammer konektora izgledala:

Snimak ekrana kartice iz povezane usluge koja se isporučuje u prijemno sanduče grupe

Operativne poruke

Informacije iz povezanih usluga isporučuju se na obogaćenim karticama konektora. Neke kartice (Trello, Asana, GitHub, BitBucket, Twitter i Wunderlist) uključuju dugmad radnji, na primer Sviđa mi se, Komentar ili Krajnji rok, koja vam omogućava da vršite brze radnje iz programa Outlook umesto da se prebacujete na druge aplikacije ili prijavljujete u druge usluge. Evo primera kartice koja ima dugmad radnje:

Snimak ekrana dugmadi radnji na kartici iz povezane usluge

Napomena: Da biste videli dugmad radnji Outlook za Windows u programu , morate da pratite grupu. Više informacija potražite u članku Praćenje grupe u programu Outlook.

Ove akcione poruke dostupne su i u konektorima za Outlook prijemno poštansko sanduče.

Dodavanje ili uklanjanje konektora

Morate da koristite alatku Outlook na vebu biste dodali ili uklonili konektore. Svaki član grupe može da doda konektor u grupu; svaki član grupe može i da ga ukloni. Osoba koja dodaje konektor je jedina osoba koja može da izmeni njegove postavke, na primer da promeni učestalost isporuke.

Da biste dodali konektor

 1. Otvorite Outlook na vebu.

 2. U oknu za navigaciju, u odeljku Grupeizaberite grupu.

  Snimak ekrana grupe u oknu za navigaciju

 3. Na vrhu stranice izaberite stavku Postavke za alatku za SPO migraciju > Konektori.

 4. Pregledajte listu konektora. Kad pronađete onaj koji želite, izaberite stavku Dodaj.

  Snimak ekrana liste konektora sa istaknutim dugmetom "Dodaj"

 5. Pratite uputstva na ekranu da biste podesili konektor. (Ne integrišu se svi konektori na isti način. Neki mogu da se konfiguriše u potpunosti iz korisničkog interfejsa Microsoft 365 Groups, dok drugi zahtevaju podešavanje na sajtu dobavljača usluga. Svaki konektor uključuje uputstva za podešavanje koja će vas provesti kroz proces).

Da biste uklonili konektor

 1. Otvorite Outlook na vebu.

 2. U oknu za navigaciju, u odeljku Grupeizaberite grupu.

  Snimak ekrana grupe u oknu za navigaciju

 3. Na vrhu stranice izaberite stavku Postavke za alatku za SPO migraciju > Konektori.

 4. Izaberite konfigurisano.

 5. U okviru konektora koji želite da uklonite izaberite stavku Konfigurisano (broj na dugmetu pokazuje koliko instanci ovog konektora je konfigurisano za vašu grupu).

 6. Pronađite određenu instancu konektora koju treba ukloniti i izaberite stavku Upravljaj.

 7. Kliknite na dugme Ukloni.

Upravljanje povezanim nalozima

Za povezivanje većine konektora neophodan je korisnički nalog. Kad se povežu, poznati su kao povezani nalozi i navode se na stranici „Moji nalozi“. Stranica „Moji nalozi“ omogućava vam da upravljate svim povezanim nalozima sa jedne lokacije. Stranica "Moji nalozi" dostupna je samo u e Outlook na vebu.

Napomena: Korisničko ime ili lozinka za povezani nalog ne skladište se u programu Microsoft 365.

Da biste prikazali i uklonili povezane naloge

 1. Otvorite Outlook na vebu.

 2. U oknu za navigaciju, u odeljku Grupeizaberite grupu.

  Snimak ekrana grupe u oknu za navigaciju

 3. Na vrhu stranice izaberite stavku Postavke za alatku za SPO migraciju > Konektori.

 4. Izaberite stavku Moji nalozi.

 5. Pregledajte listu povezanih naloga. Ako želite da uklonite nalog, izaberite stavku Ukloni.

  Imajte u obzir da će povezani nalog biti uklonjen iz svih grupa u kojima se koristi.

Najčešća pitanja

 1. Mogu li da onemogućim konektore?

  Administratori mogu da Exchange Online PowerShell da onemoguće konektore za celog zakupca ili za određeno poštansko sanduče grupe. To bi uticalo na sve korisnike u tom zakučaru ili poštanskom sandučetu. Nije moguće onemogućiti za neke, a ne za druge. Postavka na nivou zakupca zamenjuje postavku nivoa grupe. Na primer, ako jedan od njih omogući konektore za grupu i onemogući ih na zakupca, konektori za grupu će biti onemogućeni.

  Da biste saznali kako da se povežete sa uslugom Exchange Online PowerShell, pogledajte članak Povezivanje sa uslugom Exchange Online PowerShell.

  • Da biste onemogućili konektore za zakuca, pokrenite sledeću komandu u Exchange Online PowerShell:

   Set-OrganizationConfig -ConnectorsEnabled:$false
  • Da biste onemogućili konektore za poštansko sanduče grupe, pokrenite sledeću komandu u Exchange Online PowerShell:

   Set-UnifiedGroup -Identity contosogroup@contoso.com -ConnectorsEnabled:$false
  • Da biste onemogućili prihvatljive poruke za konektore za zakuca, pokrenite sledeću komandu u Exchange Online PowerShell:

   Set-OrganizationConfig -ConnectorsActionableMessagesEnabled:$false
 2. Kako da dodam novi konektor na listu?

  Pratite ova uputstva da biste dodali konektor na listu.

Srodne teme

Povezivanje u prijemno poštansko sanduče u Outlook na vebu
Saznajte više o Microsoft 365 Groups
Pretplata na RSS feed
Saznajte više o Outlook.com grupama

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×