Povezivanje spoljne liste sa programom Outlook

Povezivanje spoljne liste sa programom Outlook

Možete da povežete spoljnu listu koja sadrži klijente, zadatke, zakazane obaveze ili objave pomoću Microsoft Outlook 2013. Kada se poveže, možete da prikazujete, uređujete i štampate podatke pomoću poznatog Outlook korisničkog interfejsa kao da su to izvorne informacije za Outlook.

Ako su podaci koje ažurirate kontakt informacije, kao što su srodne klijente, možete da ih pozovete, pošaljete im e-poruke i napravite pozive za sastanak. Sinhronizacija podataka je dvosmerna ili dvosmerna. Promene napravljene u Outlook 2013 automatski se sinhronizuju sa spoljnim izvorom podataka. Promene napravljene u spoljnom izvoru podataka sinhronizuju se sa stavkama u Outlook 2013, iako je operacija osvežavanja možda potrebna.

Više informacija potražite u članku Pronalaženje sadržaja o spoljnim podacima.

Šta želite da uradite?

Pre nego što počnete

Rad sa spoljnim podacima zahteva nekoliko unapred potrebnih zadataka za omogućavanje bezbednog pristupa podacima. Sledeće informacije vam mogu pomoći da isplanirate sledeće korake. Takođe, ako imate problema sa radom na spoljnim podacima, ove informacije vam mogu pomoći da identifikujete problem. Da biste pristupili spoljnim podacima, vi ili administrator morate da uradite sledeće:

Uobičajeni preduslovi

Priprema spoljnog izvora podataka    Administrator možda treba da napravi nalog i omogući im dozvole da bi se osigurao da prave osobe imaju pristup podacima i da se podaci ne završe u pogrešnim rukama. U spoljnoj bazi podataka administrator takođe može da kreira specifične tabele, prikaze, upite i tako dalje da bi ograničila rezultate na samo ono što je potrebno i da bi poboljšala performanse.

Konfigurisanje SharePoint usluga i naloga    Administrator mora da aktivira usluge povezivanja poslovnih podataka i usluge bezbednog skladištenja.

Konfigurisanje usluga bezbednog skladišta    Administrator mora da uradi sledeće: da odredi najbolji režim pristupa za spoljni izvor podataka, kreira ciljnu aplikaciju i podesi akreditive za ciljnu aplikaciju.

Konfigurisanje usluga povezivanja poslovnih podataka    Administrator mora da osigura da korisnik koji kreira spoljni tip sadržaja ima dozvolu za skladište metapodataka poslovne veze sa podacima o povezivanju i da odgovarajući korisnici imaju pristup spoljnom tipu sadržaja na kom se zasniva spoljna lista.

Kreiranje spoljnog tipa sadržaja    Korisnik mora da definiše spoljni tip sadržaja koji sadrži informacije o vezama, pristupu, metodama operacije, kolonama, filterima i drugim metapodacima koji se koriste za preuzimanje podataka iz spoljnog izvora podataka.

Pravljenje spoljne liste    Korisnik mora da kreira spoljnu listu zasnovanu na spoljnom tipu sadržaja i jedan ili više prikaza spoljne liste po potrebi.

Uverite se da su Office proizvodi spremni za upotrebu    Da biste sinhronizovali spoljne podatke pomoću Office proizvoda, morate imati Windows 7 ili noviji i sledeće besplatne softverske proizvode, SQL Server Compact 4,0, .NET Framework 4 i WCF data Services 5,0 za OData V3 na svakom klijentskom računaru (ako je neophodno, automatski ćete biti upitani da preuzmete softver). Pored toga, proverite da li je opcija Office instalacija omogućena (ovo je podrazumevana vrednost). Ova opcija instalira poslovne usluge povezivanja klijenta koji obavlja sledeće: kešira i sinhronizuje sa spoljnim podacima, mapira poslovne podatke sa spoljnim tipovima sadržaja, prikazuje birač spoljnih stavki u Office proizvodima i pokreće prilagođena rešenja unutar Office proizvoda.

Preduslovi specifični za Outlook

Aktiviranje funkcije vanmrežnih sinhronizacija za opciju spoljne liste    Funkcija Farm and sajt, Sinhronizacija van mreže za spoljne liste, mora da bude aktivna. Ova funkcija je podrazumevano aktivna na nivou farme, ali nije podrazumevano aktivna na nivou sajta.

Kreiranje spoljnog tipa sadržaja koji podržava Outlook     Kada kreirate spoljni tip sadržaja, korisnik mora da omoguжi opciju podrške za vanmrežnu sinhronizaciju i podesi polje tip Office stavke na jedan od sledećih načina: kontakt, zakazana obaveza, zadatakili post.

Mapiranje odgovarajućih polja    Korisnik mora da mapira nekoliko polja spoljnog tipa sadržaja u njihova Outlook polja.

Kada mapirate spoljni tip sadržaja, kao što je klijent, u tip Outlook stavke, kao što je kontakt, morate izričito da mapirate pojedinačna polja u spoljnom tipu sadržaja, kao što su ime klijenta, prezimeklijenta, adresa klijentai telefon klijenta, na odgovarajuća polja tipa Outlook stavke, kaošto su ime imena, prezime, poslovniSadek i Business spaddress.

Ne morate da mapirate sva odgovarajuća polja, ali mora biti mapirano sledeće polja.

Tip Outlook stavke

Polje Outlook stavke

Kontakt

Prezime

Zadatak

Tema

Zakazana obaveza

Početak, završetak i tema

Funkciji

Tema

Nemapirana polja, u zavisnosti od broja, prikazuju se kao proširena svojstva na sledeći način:

  • Susednoj    Dodat u region obrasca na dnu podrazumevane stranice Outlook obrasca (2 do 5 polja).

  • Zase    Dodata je kao nova stranica u Outlook obrazac (6 ili više polja).

Ako se spoljni tip sadržaja ne mapira direktno na neki tip Outlook stavke, možete da mapirate polja u tip objavljene stavke u programu Outlook, što je najveći tip stavke.

Vrh stranice

Povezivanje spoljne liste sa programom Outlook 2013

  1. Idite na SharePoint sajt koji sadrži spoljnu listu.

  2. Izaberite stavku lista > Poveži sa programom Outlook.

  3. Ako je neophodno, Outlook 2013 se otvara i kreira novu Outlook datoteku sa podacima (BCSStorage. pst), koja se zove SharePoint spoljna lista u oknu za navigaciju, a zatim kreira fasciklu sa imenom <lokaciji>-<spoljne liste>.

Savet: Podaci se podrazumevano automatski osvežava na svakih šest sati, ali ova vrednost može da se promeni. Da biste se uverili da vidite trenutne podatke iz spoljnog izvora podataka, kliknite desnim tasterom miša na fasciklu i zatim kliknite na dugme Sinhronizuj odmah.

Napomena: Outlook 2013 prikazuje samo polja koja su eksplicitno mapirana na odgovarajuće Outlook polja od autora spoljnog tipa sadržaja. Alternativno, da biste prikazali sva polja iz spoljne liste bilo mapirani ili nemapirani, možete da uradite sledeće:

  • Otvorite jednu stavku u obrascu (na kartici kontakt , u grupi prikaži izaberite stavku <ime> detalje.)

  • Kreirajte prilagođeni Outlook prikaz i dodajte sva polja sa spoljne liste.

Više informacija o prikazivanju polja i kreiranju prilagođenih prikaza u programu Outlook help.

Vrh stranice

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×