PowerPoint se ne odaziva, blokira se i zamrzava

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Problemi sa PowerPoint 2013 ili noviju verziju izvlačenja, zamrzavanja ili neodazivanja može doći iz nekoliko razloga. Isprobajte ova rešenja u redosledu navedene ispod:

Instaliranje najnovijih ispravki

Instaliranje važnih, preporučenih i opcionalnih ispravki često može rešiti probleme jer se tako menjaju neažurirane datoteke i ispravljaju ranjivosti. Da biste instalirali najnovije ispravke za Office , pogledajte članak Instaliranje sistema Office ispravke.

Ispravke uvek možete da pokušate da preuzmete i ručno. Ako instaliranjem najnovijih ispravki Office ne reši problem, pređite na sledeći korak.

Slanje mrguda Office timu proizvoda

Ako koristite Office 2016, na kartici " datoteka " u PowerPoint, izaberite stavku povratne informacije. Kliknite na dugme Slanje mrguda. ( Povratne informacije otvara se okno sa desne strane prozora PowerPoint .)

Opišite problem, a zatim izaberite okvir Uključi dijagnostiku i podataka o korišćenju . (Slanje dijagnostičkih podataka da biste timu proizvoda Office omogućava da biste analizirali kontekst u kojem vaš došlo je do problema. Ovo vam pomaže u tim određivanje šta treba da se popravi softvera.)

Kliknite na dugme Prosledi za prenos povratne informacije u Office tim.

Proverite da li je PowerPoint neki drugi proces koristi

Ako je PowerPoint neki drugi proces koristi, prikazaće se ove informacije u horizontalni statusnu traku na dnu ekrana. Ako pokušate da biste izvršili druge radnje dok PowerPoint u upotrebi, PowerPoint možda ne reaguje. Pustite da se završi zadatak koji je u toku pre nego što pokušate da izvršite druge radnje.

Ako PowerPoint ne nalazi u neki drugi proces koristi, pređite na sledeći korak.

Ispitivanje mogućih problema sa programskim dodacima

Dok programske dodatke možete poboljšati vaš utisak pri radu, povremeno mogu da se ili u sukobu sa PowerPoint. Pokušajte da pokrenete PowerPoint bez programskih dodataka da biste videli ako problem nestaje. Evo kako:

 1. Uradite nešto od sledećeg:

  • Ako koristite Windows 10, pritisnite dugme Start u donjem levom uglu ekrana.

  • Ako koristite Windows 8, postavite pokazivač miša u gornji desni ugao ekrana i izaberite stavku Pretraga.

  • Ako koristite Windows 7, kliknite na dugme Start.

 2. Unesite PowerPoint /safe, a zatim kliknite na dugme U redu.

 3. Ako rešite problem, u meniju Datoteka izaberite stavku Opcije, a zatim stavku Programski dodaci.

 4. Izaberite stavku COM programski dodaci, a zatim kliknite na dugme Idi.

 5. Kliknite da biste opozvali izbor u svim poljima za potvrdu (Onemogući programske dodatke) na listi, a zatim kliknite na dugme U redu.

 6. Ponovo pokrenite PowerPoint.

Ako se problem ne pojavi, počnite da omogućavate programske dodatke jedan po jedan dok se problem ne pojavi. Tako ćete otkriti koji programski dodatak uzrokuje problem. Uverite se da biste ponovo pokrenuli PowerPoint svaki put kada omogućite programski dodatak.

Ako onemogućavanje programskih dodataka nije rešilo problem, pređite na sledeći korak.

Popravka sistema Office

Popravljanjem Office programa možete rešiti probleme sa PowerPoint ne odaziva, zaustavlja ili zamrzava tako što ćete automatski popraviti greške u datoteci.

 1. Zatvorite sve pokrenute Microsoft Office aplikacije.

 2. Otvorite kontrolnu tablu i otvorite stavku Programi i funkcije.

 3. Na listi instaliranih aplikacija kliknite desnim tasterom miša na svoju verziju sistema Microsoft Office, a zatim izaberite stavke Promeni i Popravi.

Pređite na sledeći korak ako popravkom Office programa niste rešili problem

Proverite da li je antivirusni softver ažuriran

PowerPoint možda neće ispravno funkcionisati ako antivirusni softver nije ažuriran. Preuzmite najnovije ispravke tako što ćete posetiti veb lokaciju prodavca antivirusnog softvera.

Listu prodavaca antivirusnog softvera potražite u članku Dobavljači softvera za bezbednost potrošača

Provera da li je antivirusni softver usaglašen sa programom PowerPoint

Ako vaš antivirusni softver obuhvata integracija sa PowerPoint, može doći do problema sa performansama. U ovom slučaju, možete da onemogućite sve PowerPoint integracija unutar antivirusnog softvera. Ili, možete da onemogućite antivirusni softver programskih dodataka koji su instalirani na PowerPoint.

Upozorenje: Promena postavki antivirusnog softvera može učiniti računar podložnim virusnim, prevarantskim ili zlonamernim napadima. Microsoft ne preporučuje da pokušate da promenite postavke antivirusnog softvera. Koristite ovo zaobilazno rešenje na sopstveni rizik.

Možda ćete morati da se obratite prodavcu antivirusnog softvera da biste utvrdili kako da konfigurišete softver da isključite integraciju sa PowerPoint ili skeniranje u PowerPoint.

Pređite na napredno rešavanje problema ako ne rešite problem ažuriranjem antivirusnog softvera i isključivanjem njegove integracije sa programom PowerPoint.

Promena podrazumevanih postavki štampača

PowerPoint učitava podrazumevani štampač, tako da promenom ove postavke možete rešiti problem:

 1. Otvorite kontrolnu tablu, a zatim izaberite stavku Hardver i zvuk.

 2. Na listi štampača kliknite desnim tasterom miša na stavku „Microsoft XPS Document Writer“ ili „Pošalji programu OneNote“.

 3. Iz menija izaberite stavku Podesi kao podrazumevani štampač.

Napredno rešavanje problema

Ovaj odeljak je namenjen za naprednije korisnike na računaru.

Izvršite selektivno pokretanje da biste utvrdili da li je neki drugi program neusaglašen sa PowerPoint

Kada normalno pokrenete Windows, nekoliko aplikacija i usluga se automatski pokreće, a onda radi u pozadini. Te aplikacije i usluge mogu da ometaju drugi softver na računaru. Promena postavki pri pokretanju ponekad može da vam pomogne da rešite probleme.

Windows 10 postavke pokretanja (uključujući bezbedni režim)

Windows 8.1 postavke pokretanja (uključujući bezbedni režim)

Windows 7 napredne opcije za pokretanje (uključujući bezbedni režim)

Ako izvršavanje selektivnog pokretanja ne reši problem, obratite se Microsoft podršci.

Ako imate problem sa Office 2010, pogledajte članak: PowerPoint 2010 ne odaziva, prekida ili zamrzava

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×