Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pravilo je radnja tu Outlook Web App pokreće automatski u dolaznim ili odlaznim porukama. Na primer, možete da kreirate pravila za automatsko premeštanje svih e-poštu poslatu grupi ste član u određenu fasciklu ili da biste izbrisali sve poruke sa „Kupi sada” u temi.

Ako želite da napravite pravila prijemnog poštanskog sandučeta i upravljate njima u programu Outlook za računare, pročitajte članak Upravljanje e-porukama pomoću pravila.

Ovaj članak se odnosi na Outlook Web App koji koristi organizacija koja upravlja serverima e-pošte koji koriste Exchange Server 2013 ili 2010. Ako koristite Microsoft 365 ili Exchange Server 2016, program za e-poštu je Outlook na vebu. Pomoć u vezi sa programom Outlook na vebu potražite u članku Dobijanje pomoći za Outlook na vebu.

 1. U veb pregledaču se prijavite u Outlook Web App pomoću URL adrese koju ste dobili od osobe koja upravlja e-poštom u vašoj organizaciji. Unesite korisničko ime i lozinku, a zatim kliknite na dugme Prijava.

 2. Na vrhu stranice izaberite stavku Postavke>Opcije.

 3. U opcijama, izaberite Organizuj e-poštu > pravila prijemnog poštanskog sandučeta.

Stranica „Pravila prijemnog poštanskog sandučeta“ vam prikazuje pregled svih pravila prijemnog poštanskog sandučeta. Odavde možete proveriti šta pravilo radi, isključivati ili uključivati pravila, kreirati nova pravila, uređivati postojeća pravila ili brisati pravila koja vam više nisu potrebna.

Stavku

Opis

novi

Koristite ovo da biste kreirali novo pravilo prijemnog poštanskog sandučeta.

uredi uredi

Istaknite pravilo, a zatim izaberite stavku da biste prikazali ili uredili detalje pravila.

izbriši izbriši

Istaknite pravilo, a zatim izaberite stavku Izbriši da biste je izbrisali.

pomeri nagore pomeri nagore

Koristite ovo da biste pomerili izabrano pravilo nagore na listi. Pravila se obrađuju od vrha ka dnu.

Pomeri nadole pomeri nadole

Koristite ovo da biste pomerili izabrano pravilo nadole na listi.

osvežiti osveži

Koristite ovo da biste osvežili listu pravila.

Uključeno

Koristite polje za potvrdu pored pravila da ga uključite (polje potvrđeno) ili isključite (polje nepotvrđeno).

Pravilo

Ime pravila

Da biste kreirali novo prazno pravilo pomoću stranice pravila prijemnog poštanskog sandučeta , odaberite stavku nove.

Prozor novog pravila ima tri odeljka:

Odeljak

Opis

Ime

Kada poruka pristigne i:

Give the rule a name

Koristite ovo polje da biste izabrali kriterijume za pravilo. Koristite strelicu nadole da biste videli i izabrali željene kriterijume.

Ukoliko kriterijumi imaju dodatne opcije, unesite ih u prozor koji se pojavi.

Uradite sledeće:

Koristite ovo polje da biste izabrali akciju koja treba da se izvrši kada stigne poruka koja ispunjava izabrane kriterijume.

Još opcija

Koristite još opcija za

 • Dodavanje dodatnih uslova ili akcija pravilu.

 • Dodavanje izuzetaka za pravilo izborom opcije Dodavanje izuzetka.

 • Uključivanje ili isključivanje opcije za zaustavljanje obrade dodatnih pravila. Podrazumevano, opcija za zaustavljanje obrade dodatnih pravila je uključena. Kada je ova opcija uključena, kada poruka koja ispunjava kriterijume više od jednog pravila pristigne samo prvo pravilo će biti primenjeno. Kada je ova opcija isključena, sva pravila čije kriterijume poruka ispunjava će biti primenjena.

  Na primer, ako opcija Zaustavljanje obrade dodatnih pravila nije izabrana, ukoliko imate pravilo za premeštanje svih poruka poslatih javnoj grupi u određenu fasciklu i drugo pravilo za pomeranje bilo čega od vašeg menadžera u neku drugu fasciklu, a vaš menadžer pošalje poruku toj grupi, naći ćete kopiju poruke u obe fascikle. Ukoliko želite da se primeni samo pravilo koje premešta poruke vašeg menadžera, postavite pravilo naviše na listi iznad pravila koje premešta poruke poslate grupi, a zatim uredite prvo pravilo da biste dodali opciju za zaustavljanje obrade dodatnih pravila.

 • Kreirajte prilagođeno ime za pravilo.

Bilo koje pravilo možete urediti tako što ćete ga izabrati i izabrati opciju uredi uredi da bi se pravilo otvorilo tako da možete menjati uslove ili akcije pravila.

Ako imate pravilo koje više ne želite, možete da biste ga izabrali, a zatim izaberite izbriši Izbriši da biste ga uklonili. Ako želite da isključite pravilo za malo, uklonite oznaku potvrde pored pravila.

 • Kada kreirate novo pravilo u Outlook Web App, možete da dobijete upozorenje da neka pravila koji su kreirani u Outlook i koji su trenutno onemogućene će biti izbrisan. Pre nego što izbrišete pravila, možda ćete želeti da prijavite sa nalogom pomoću Outlook i proverite pravila da biste videli da li želite da biste ih zadržali. Uključite opciju nijedno pravilo koje želite da zadržite.

 • Pravila se pokreću od vrha ka dnu redosled po kom se pojavljuju u prozoru pravila. Da biste promenili redosled pravila, izaberite pravilo koje želite da premestite, a zatim izaberite pomeri nagorenagore ili Pomeri nadolestrelica nadole da biste premestili pravilo na željeni položaj na listi.

 • Neke poruke neće aktivirati Pravila prijemnog poštanskog sandučeta uključujući:

  • Obaveštenja o statusu isporuke, koje uključuju izveštaje o neisporučivanju i sistemske poruke.

  • Potvrde čitanja i potvrde isporuke koje generiše klijent e-pošte.

  • Neke poruke za automatski odgovor (van kancelarije).

 • Ne morate koristiti karticu Pravila prijemnog poštanskog sandučeta da biste kreirali pravilo. Pravila možete kreirati i direktno iz poruka. Da biste kreirali pravilo iz poruka:

  • Dvaput kliknite na poruku u oknu liste poruka, a zatim izaberite stavku Kreiranje pravila.

  • Odnosno, dok prikazujete poruku u oknu za čitanje, izaberite prošireni meni prošireni meni, a zatim iz menija izaberite stavku Kreiranje pravila.

 • Svako pravilo koje kreirate će zauzeti prostor skrivenog odeljka vašeg poštanskog sandučeta. Ovaj odeljak 64 KB. Prostor koji pravilo zauzima zavisi od nekoliko faktora, kao što su kolika je dužina imena i koliko je uslova primenjeno. Kada dostignete limit od 64 KB, bićete upozoreni da ne možete kreirati više pravila. Ukoliko dođe do toga, moraćete da izbrišete ili pojednostavite neka od postojećih pravila pre nego što budete mogli da kreirate nova. Neki od načina na koje možete smanjiti prostor koji zauzimaju pravila su:

  • Izbrišite pravila koja vam nisu više potrebna.

  • Skratite imena pravilima.

  • Kombinujte više pravila koja rade istu stvar.

  • Uklonite kriterijume pravila.

 • Kada kreirate pravilo za prosleđivanje, možete da dodate više adresa da biste prosledili. Broj adresa možete proslediti na može biti ograničen, u zavisnosti od postavki za vaš nalog. Ako dodate više adresa od dozvoljenog, pravila za prosleđivanje neće raditi. Ako kreirate pravilo za prosleđivanje sa više adresa, testirajte ga kako biste se uverili da radi.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×