Pravljenje animiranih GIF slika iz projekcije slajdova

Pomoću programa PowerPoint možete da sačuvate prezentaciju kao animirani GIF koji se može deliti putem socijalnih ili drugih digitalnih kanala.

 1. Podesite prezentaciju, sa svim ilustracijama, animacijama i prelazima koji želite.

 2. Izaberite stavke > izvoz > Kreiranje animirane GIFdatoteke .

 3. Podrazumevani kvalitet je medij. Koristite polje padajućeg menija da biste ga promenili u viši ili niži podešavanje ako želite.

 4. Izaberite minimalna vremena koja se provode na svakom slajdu. Vreme potrošeno može biti duže, ali ne i manje od ovog minimuma. Pogledajte više detalja ispod "vreme slajdova".

 5. Izaberite stavku KREIRAJ GIF.

  PowerPoint će početi da čuva prezentaciju kao GIF i obavestiće vas kada se to završi. Vreme obrade zavisi od veličine datoteke i postavke kvaliteta. Krajnji ishod će biti kontinuirano. GIF datoteka.

 1. Podesite prezentaciju, sa svim ilustracijama, animacijama i prelazima koji želite.

 2. Izaberite stavke Datoteka> Izvezi.

 3. U dijalogu podesite format datoteke na GIF i navedite gde treba sačuvati dovršenu datoteku.

 4. Izaberite stavku Izvezi.

 5. Podrazumevani kvalitet je medij. Koristite polje padajućeg menija da biste ga promenili u viši ili niži podešavanje ako želite.

 6. Izaberite minimalna vremena koja se provode na svakom slajdu. Vreme potrošeno može biti duže, ali ne i manje od ovog minimuma. Pogledajte više detalja ispod "vreme slajdova".

 7. Izaberite stavku KREIRAJ GIF.

  PowerPoint će početi da čuva prezentaciju kao GIF i obavestiće vas kada se to završi. Vreme obrade zavisi od veličine datoteke i postavke kvaliteta. Krajnji ishod će biti kontinuirano. GIF datoteka.

Merenje vremena slajdova

Kada sačuvate prezentaciju kao GIF, precizirajte sekunde koje se provode na svakom slajdu. Ovo je minimalno trajanje koje se primenjuje na sve slajdove.

 • Podrazumevana vrednost za ovu minimalnu postavku je jedna sekunda.

 • Ako slajd u prezentaciji ima animacije ili medije koji dodaju više od minimalno trajanja, to je u redu. Potpuna dužina tih animacija ili medija se zapisuje u GIF.

 • Ako slajd u prezentaciji nema animacije ili medijuma ili ako postoje, ali su manji od minimalnog trajanja, slajd se zapisuje za to minimalno trajanje.

 • Svi vremenski rasporedi koje ste odredili za prelaz između slajdova su dodatni i ne Računajte se na sekunde koje se provode na svakom slajdu.

Detalji o dovršenom GIF usluzi

 • Sačuvana datoteka će biti neprekidna GIF. PowerPoint ne dozvoljava da ga promenite u konačan broj ponavljanja.

 • Sve animacije, prelaze i mediji (kao što je video ili GIF) na slajdovima će biti uključene u dovršene GIF datoteke.

 • Ako slajdovi ne uključe animacije, prelaze ili medije, onda će stopa funkcija, po sekundi (FPS) dovršenih GIF-a, biti Inverzna vrednost sekundi provedenih na svakoj postavci slajda koju odaberete kada kreirate GIF. Na primer, ako su sekunde koje se provode na svakom slajdu 1, to bi bilo zapisano u obliku razlomka kao 1/1. Inverzni (za okvire po sekundi) takođe bi bio 1/1 frejmova u sekundi. Ako se sekunde koje provedu na svakom slajdu čine 3, delimičnu vrednost će biti 3/1, a inverzni će biti 1/3 okviri u sekundi.

 • Ako je slajd u datoteci skriven, on će biti preskočen kada se kreira GIF.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×