Pravljenje novog zadatka

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako imate odgovarajuće dozvole u programu Project Web App, možete lako da napravite nov zadatak u projektu preduzeća pomoću centra za projekte.

Napomena:  Da biste napravili nov zadatak na SharePoint listi zadataka za projekat, pogledajte članak Dodavanje zadataka u projekat.

Da biste napravili nov zadatak u projektu preduzeća, uradite sledeće:

 1. Na traci za brzo pokretanje izaberite stavku Projekti.

 2. Kliknite na ime postojećeg projekta na listi.

 3. Na kartici Zadaci izaberite stavku Uredi.

  Napomena: Ako želite da kreirate nove zadatke pomoću Microsoft Project Professional, kliknite na strelicu nadole na dugmetu Uredi , a zatim kliknite na dugme U programu Microsoft Project.

 4. Unesite nov zadatak koristeći jednu od sledećih metoda:

  • Unesite informacije o zadatku u prazan red na dnu liste.

  • Kopirajte i nalepite zadatke iz drugog programa, kao što su Microsoft Excel.

  • Umetnite nov zadatak između dva postojeća zadatka. Kliknite na red koji želite da se pojavi ispod novog zadatka, a zatim pritisnite taster Insert na tastaturi ili izaberite stavku Umetni u grupi Zadaci na kartici Zadatak.

   Savet:  Razmislite o tome da navedete podatke o imenu zadatka, trajanju, datumu početka i/ili datumu završetka. Pročitajte članak Izbor između automatskog ili ručnog planiranja zadatka da biste saznali više informacija o uključivanju tih detalja.

   Dodeljujete veliki broj osoba zadatku?    Kad treba da dodelite veliki broj osoba ili drugih resursa zadatku, najbolje je koristiti Project Professional. Da biste to uradili, dovršite dodavanje zadatka ovde, a zatim otvorite projekat u programu Project Professional da biste dodelili resurse.

 5. Kad dodate zadatke, kliknite na dugme Zatvori da biste ponovo prijavili projekat.

Kad napravite zadatak u projektu preduzeća, postoji nekoliko stvari koje bi možda trebalo da uradite kako biste još više razjasnili plan projekta, podelili nove zadatke sa drugima ili pratili napredovanje zadataka.

Možda bi trebalo da:

Izbor između automatskog ili ručnog planiranja zadatka

Zadaci u projektu mogu da se planiraju automatski, pomoću Project Web App mašine za planiranje, ili ručno, uz zadržavanje trajanja, datuma početka i datuma završetka koje unesete.

Da biste promenili režime planiranja, odaberite jednu od ovih opcija:

 • Izaberite stavku Automatski planirano ili Ručno planirano sa padajuće liste u koloni Režim za red zadatka.

 • Kliknite jednom u redu zadatka da biste ga izabrali, a zatim na kartici Zadaci, u grupi Uređivanje izaberite stavku Ručno planiranje ili Automatsko planiranje.

Ako odaberete da automatski planiranje zadataka u projektu, trajanje zadatka, datum početka i datum završetka određena Project Web App, koja uzima mnogo faktora u obzir. Ako je zadatak zavise od drugih zadataka ili ishoda, datume za te stavke su uzeti u obzir ako vaš zadatak automatski planirano. Project Web App takođe smatra dostupnost resursa, radnih sati i kalendare. Ako Project Web App integrisan sa Microsoft Exchange Server, automatsko planiranje možete čak i potrajati u nalog na odsutan iz kancelarije koja resursi su uneta u svoje kalendare Outlook .

Ručno planiranje zadatka može biti korisno ako želite veću kontrolu nad datumima i vremenskim periodima u rasporedu projekta ili ako nemate dovoljno detalja o zadacima projekta da biste tačno napravili raspored automatski. Kad odaberete da ručno planirate zadatak u projektu, Project Web App mašina za planiranje ne menja trajanje, datum početka i datum završetka zadatka. Te vrednosti će ostati onako kako ste ih zadali, čak i ako ih ne podržava svaki detalj u projektu. U poljima Trajanje, Početak i Kraj čak možete da koristite opisne iskaze umesto numeričkih. Na primer, možete znati da je trajanje zadatka „otprilike jedna sedmica“ ili da bi zadatak trebalo da počne „sredinom oktobra“.

Korišćenje zadataka rezimiranja odozgo nadole za planiranje visokog nivoa

Dok planirate projekat, možda ćete raspolagati samo nekim podacima i glavnim kontrolnim tačkama. U programu Project Web App i pored toga možete da planirate projekat, čak i bez procena o količini posla ili detalja o tome koji će zadaci biti uključeni. Umesto da unosite detalje o projektu na nivou zadatka, možete zauzeti pristup od vrha nadole tako što ćete napraviti faze rezimiranja visokog nivoa zasnovane na celokupnoj vremenskoj osi projekta.

 1. Napravite zadatke    Napravite zadatke koji predstavljaju ono što znate o projektu. Koristite proceduru navedenu ranije u ovom članku.

 2. Uvucite podzadatke    Ispod zadataka rezimiranja uvucite podzadatke koji će predstavljati različite segmente ili faze unutar projekta.

 3. Unesite datume ili trajanja    Unesite datume ili trajanja na nivou zadataka rezimiranja kako biste ručno planirali zadatak rezimiranja da se datumi i trajanja podzadataka ne bi prenosili na zadatke rezimiranja.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×