Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Posle 12. aprila 2023. godine, Microsoft Teams (besplatna klasična verzija), zastarela besplatna Teams aplikacija za preduzeća, više neće biti dostupna. Nadogradite na plaćenu pretplatu pomoću ovih uputstava ili pratite dolenavedeni vodič da biste se prebacili na Microsoft Teams (besplatno). 

Kako da počnete da koristite Microsoft Teams (besplatno)

Možete lako da počnete sa radom uz novu aplikaciju Teams (besplatna). Nalog koji koristite za prijavljivanje u zastarelu Microsoft Teams (besplatna klasična verzija) aplikaciju može da se koristi za prijavljivanje u novu Aplikaciju Microsoft Teams (besplatnu). Čak i ako koristite isti Microsoft nalog za zastarele i nove verzije usluge Teams, ovo su dva zasebna zakupca i neće deliti nikakve podatke. 

Windows 11

Microsoft Teams (besplatni) dolazi unapred instaliran u usluzi Windows 11. Da biste počeli, jednostavno dodirnite ikonu Ćaskanje na Windows 11 zadataka da biste se prijavili pomoću Microsoft naloga. Druga mogućnost je da potražite termin "Microsoft Teams" u operativnom sistemu Windows, a zatim da se prijavite pomoću Microsoft naloga.

Windows 10 & Mac OS

Nabavite najnoviju verziju usluge Microsoft Teams na Windows 10 macOS i prijavite se pomoću Microsoft naloga. Dodirnite sliku profila u gornjem desnom uglu da biste videli da se novi lični zakupac pojavljuje ispod imena naloga. Prebacivanje na ovog zakupca će vas prebaciti na novo (besplatno) iskustvo usluge Microsoft Teams. Takođe možete da otvorite upravljanje nalozima da biste videli i prebacili se na novi Teams.

Android & iOS

Nabavite najnoviju verziju usluge Microsoft Teams na Android ili iOS uređaju i prijavite se pomoću Microsoft naloga. Dodirnite sliku profila u gornjem levom uglu da biste videli novog zakupca sa svojim imenom pored prethodnog zastarelog Microsoft Teams (besplatna klasična verzija) naloga. Izaberite ovog novog zakupca da biste se prebacili na novo Microsoft Teams (besplatno) iskustvo na mobilnom uređaju.

Kako da koristite Microsoft Teams (besplatno)

Ćaskanja

Pošto su zastareli i nova verzija besplatne verzije usluge Teams odvojene jedna od druge, moraćete ručno ponovo da kreirate ćaskanja jedan-na-jedan i grupna ćaskanja od Microsoft Teams (besplatna klasična verzija). Međutim, nova Teams (besplatna) aplikacija vam omogućava da se obratite bilo kome, čak i ako nisu u usluzi Teams, sve dok imate njihov broj telefona ili adresu e-pošte. Takođe, ako ste ranije imali ćaskanja sa osobama koje koriste Microsoft Teams za posao ili školu, i dalje ćete moći da kreirate ova ćaskanja u usluzi Microsoft Teams (besplatno)

Saznajte više o ćaskanju i razmeni poruka u usluzi Microsoft Teams (besplatno)

Teams & kanali

U novoj aplikaciji Microsoft Teams (besplatno) više nećete videti timove i kanale. Umesto toga, one su zamenjene pojednostavljenim iskustvom zajednica koje omogućava osobama da sarađuju u ulančanim razgovorima. I dalje ćete uživati u mnogim funkcijama timova iz zastarele aplikacije Teams, kao što su planiranje događaja i deljenje datoteka. Pored toga, dobijaćete i nove alatke za moderaciju sadržaja i mogućnosti upravljanja članovima.

Saznajte više o zajednicama u usluzi Microsoft Teams (besplatno)

Sastanke

Sastanci u novoj Teams (besplatnoj) aplikaciji funkcionišu kao sastanci u zastareloj aplikaciji Teams Free (klasična). Create trenutne sastanke i delite vezu sastanka da bi se osobe pridružile ili možete da zakažete sastanak u Teams kalendaru i pozovete osobe u njega. Sastanke možete da zakažete i sa osobama koje koriste Microsoft Teams za posao ili školu, ali će morati da se pridruže tim sastancima kao gosti.

Saznajte više o pozivima i sastancima u usluzi Microsoft Teams (besplatno)

Datoteke

Ako ste koristili timove i kanale u zastareloj Aplikaciji Teams (besplatna) za skladištenje datoteka, moći ćete da koristite zajednice u novoj Teams (besplatnoj) aplikaciji na mnogo isti način. Da biste počeli, kreirajte novu zajednicu, a zatim otpremite datoteke u zajednicu. Datoteke otpremljene u zajednicu biće uskladištene u usluzi OneDrive.

Saznajte više o datotekama u usluzi Microsoft Teams (besplatno)

Pozivanje osoba

Nova Microsoft Teams (besplatna) aplikacija vam pruža mnogo više načina da pozovete ljude u Teams. Dodajte osobe direktno u jedno ili grupno ćaskanje pomoću njihovog broja telefona ili adrese e-pošte. Osobe možete da koristite IR kodove i veze za pridruživanje zajednicama. Jedina stvar koju ljudi treba da prihvate je njen Microsoft nalog, koji može biti isti nalog koji su koristili za prijavljivanje u zastarelu aplikaciju Teams.

Saznajte više o pozivanju osoba u usluzi Microsoft Teams (besplatno)

Pretplate za Microsoft Teams (besplatne)

Nova Microsoft Teams (besplatna) aplikacija vam omogućava da ćaskate, planirate sastanke i još mnogo toga. Neke funkcije zahtevaju Microsoft pretplatu da bi otključale još više mogućnosti i uklonile ograničenja. Na primer, sastanci se keširaju na 60 minuta bez pretplate, ali produženi do 30 časova kada dobijete pretplatu.

Saznajte više o planovima i pretplatama u usluzi Microsoft Teams (besplatno)

Najčešća pitanja

Zašto postoje dve različite besplatne verzije usluge Microsoft Teams?

Nova besplatna verzija usluge Microsoft Teams (besplatna) objavljena je 2020. godine kako bi mogućnosti saradnje usluge Microsoft Teams donela vama i prijateljima i porodici. Nakon početnog izdanja usluge Microsoft Teams (besplatno) dodali smo funkcije koje ne samo da pomažu ljudima da se povežu sa drugima u privatnom životu, već i alatke za saradnju za mala preduzeća. Zbog toga Microsoft sada unosi ovu promenu da bi uložio u jedno besplatno Teams iskustvo u ličnim i malim preduzećima.

Da li postoji bilo koji proces migracije za premeštanje podataka Microsoft Teams (besplatna klasična verzija) u Microsoft Teams (besplatno)?

Ne postoji automatizovani proces za premeštanje sadržaja ili podataka iz usluge Microsoft Teams (besplatna klasična verzija) u Microsoft Teams (besplatno). Moraćete ručno da kreirate ćaskanja i sastanke i zajednice da biste zamenili timove.

Mogu li da premestim korisnike na zastarelu Microsoft Teams (besplatna klasična verzija) u novi Microsoft Teams (besplatno)?

Da, možete da pozovete bilo koga u Microsoft Teams (besplatno). Kada podesite novu aplikaciju kako vam se dopada, samo dodajte osobe koje su koristile zastarelu aplikaciju u novu. Saznajte više o pozivanju osoba u usluzi Microsoft Teams (besplatno)

Kako da očuvam datoteke?

Imate do 12. aprila 2023. godine da prikažete i izvezete datoteke. Posle tog datuma izgubićete pristup programu Microsoft Teams (besplatna klasična verzija) i vaši podaci će biti izbrisani.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×