Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Ako koristite model podataka kao osnovu za izveštaj, primenjuje se isti princip: preimenujete tabelu ili kolonu u modelu podataka i izveštaji u radnoj svesci automatski preuzimaju promenu. Kada preimenujete tabele ili polja, ona će se automatski ažurirati u svim povezanim izvedenim tabelama ili grafikonima kada ih osvežite.

 1. Uverite se Power Pivot je omogućena. Detalje potražite u članku Pokretanje programskog dodatka Power Pivot u programu Excel .

 2. U prozoruPower Pivot kliknite desnim tasterom miša na karticu koja sadrži tabelu koju želite da preimenujete, a zatim izaberite stavku Preimenuj. Za kolone kliknite dvaput na zaglavlje kolone koju želite da preimenujete ili kliknite desnim tasterom miša na zaglavlje i izaberite stavku Preimenuj kolonu iz kontekstualnog menija.

  Napomena:  Ako Power Pivot ne reaguje, vratite se u Excel da biste videli da li je otvorena poruka o grešci. Zatvorite sve poruke o grešci, a zatim se vratite na Power Pivot da biste dovršili ažuriranje izračunavanja pomoću preimenovanog objekta.

 3. Ažurirajte izračunavanja u modelu podataka da biste koristili novo ime:

  • Potražite ikone grešaka na karticama na dnu radnog prostora. Izračunavanja koja treba ažurirati biće označena u skladu sa tim.

  • Uredite izračunavanje da biste koristili nova imena.

  • Ako je režim automatskog izračunavanja uključen, izračunavanje će se odmah ažurirati. U suprotnom, kliknite desnim tasterom miša na kolonu i izaberite stavku Izračunaj odmah. Više detalja potražite u članku Ponovno izračunavanje formula.

   Napomene: 

   • Najbolje vreme za preimenovanje tabela jeste tokom procesa uvoza ili pre nego što počnete da pravite složene relacije i izračunavanja.

   • Kada koristite Power Pivot za uvoz podataka, možete da promenite ime tabele tokom procesa uvoza tako što ćete otkucati prepoznatljivo ime na stranici Izbor tabela i prikaza čarobnjaka za uvoz tabele.

   • Imena tabela i kolona možete da promenite i ako uvezete podatke tako što ćete navesti upit na stranici Navođenje SQL upita čarobnjaka za uvoz tabele.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×