Koristite polje za pretragu kao brz način da potražite određene stavke na listi. Polje za pretragu nalazi se na naslovoj traci na vrhu SharePoint ili aplikacije Liste. On vam može dozvoliti da pretražite tekst u bilo kojoj stavci liste koja je trenutno otvorena. 

Polje za pretragu nalazi se na naslovnu traku na vrhu aplikacije.

Traženje stavki na listi

 1. Otvorite listu koja želite da pretražite.

 2. Izaberite polje za pretragu na vrhu prozora aplikacije.

 3. Unesite reč ili reči koje želite da pretražite.

  Dok kucate, meni Stavke se pojavljuje odmah ispod polja Pretraga sa listom od prvih pet (ili manje) podudaranja za termin za pretragu.

 4. Izaberite bilo koju stavku na listi da biste otvorili tu stavku i videli sve njene detalje.

  Druga opcija je da odmah ispod te liste izaberete stavku Prikaži više rezultata da biste prikazali kompletnu listu stavki koje se podudaraju sa terminom za pretragu.  

Zatim možete da izuzmete rezultate ili da izaberete jednu ili više stavki za uređivanje ili otvaranje. Pogledajte uređivanje stavki liste za više informacija. 

Kako pretraga funkcioniše

Kada koristite polje za pretragu, pregledate listu u svim kolonama koje sadrže tekst, osim kolona koje sadrže automatski generisane mere kao što su datum i vreme ili veličina datoteke. 

 • Ako tražite jednu reč, Rezultati će prikazati stavke koje sadrže tu reč.

 • Ako potražite više reči, Rezultati će prikazati sve stavke koje sadrže sve te reči.

  Na primer, ako tražite plavo zlato,lista Rezultati će prikazati samo stavke koje u njima imaju i plavo i zlatno. Lista rezultata neće uključivati stavke koje sadrže samo plavo ili samo zlatno. Recimo da se na drugi način reči u pretrazi sa više reči tretiraju kao da su pridružene AND operatoru. Ne postoji OR za pretraživanje na listi.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×