Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Prikaz podataka o SharePoint stranicama i vestima

Uz anlitiku stranice možete da prikažete informacije o tome na koji način korisnici mogu da komuniciraju sa vašom stranicom ili objavom vesti. Na primer, možete da prikažete broj osoba koje su pregledale stranicu tokom vremenskog perioda, prosečno vreme potrošeno na stranicu potrošeno po korisniku i saobraćaj stranice po vremenu.

Ako ste vlasnik stranice ili član sajta na kom se nalazi stranica, možete da prikažete analytiku za stranicu ili objavu vesti tako što ćete izabrati stavku Analytics na vrhu stranice.

Posetioci lokacije mogu da prikaže analytiku tako što će izabrati stavku Prikazi na dnu stranice.

Napomene: 

  • Statistika veka se pokazuje za stranice kreirane nakon februara 2018. Sajtovi napravljeni pre ovog datuma prikazuju statistiku od februara 2018. godine.

  • Podaci o korišćenjem se prikupljaju i prikazuju na osnovu Koordinisano univerzalno vreme (UTC).

  • Gosti neće imati pristup anlitici sajta ili podacima o korišćenjem sajta. 

  • Gosti i anonimni prikazi i posete uključeni su za sajtove kreirane posle marta 2019.

  • Podaci o potrošnji za prikazivače stranica, prikaze stranica i prosečno vreme potrošeno po korisniku prikupljaju se i prikazuju na osnovu koordinisanog univerzalnog vremena (UTC).

Page Analytics

Prikazivači stranica

Prikazuje ukupan broj pojedinačnih posetilaca stranice, bez obzira na to koliko su često posećivali. 

Možete da pregledate dnevne jedinstvene trendove prikazivača na sajtu za poslednjih 7 dana, 30 dana i poslednjih 90 dana. Ukupan broj jedinstvenih prikazivača dostupan je za poslednjih 7 dana i poslednjih 30 dana. Ti podaci se predstavljaju pomoću Koordinisanog univerzalnog vremena (UTC).

U sledećem primeru prikaz za 7 dana za ovaj sajt nam govori da postoji 168 jedinstvenih prikaza, što je povećanje od 30% u saobraćaju u odnosu na prošle sedmice. Sa desne strane grafikona videćete jedinstvene ljude za vek trajanja, što je ukupan broj ljudi koji su prikazali sadržaj na ovom sajtu od februara 2018. i u ovom primeru je 3.468.

Image of the unique viewers component of the new analytics page

Prikazi stranice

Prikazuje ukupan broj prikaza stranice za poslednjih 7 dana, poslednjih 30 dana i poslednjih 90 dana. Ti podaci se predstavljaju pomoću Koordinisanog univerzalnog vremena (UTC).

Algoritam koji se koristi za izračunavanje prikaza stranice dizajniran je za filtriranje ponavljajućih, neprekidnih operacija istog korisnika na istoj stavki, na primer kada korisnik više puta osvežava stranicu. 

U sledećem primeru prikaz ovog sajta u sedam dana nam govori da je došlo do posete sajta od 567, što je smanjenje saobraćaja od prošle sedmice za 10%. Sa desne strane grafikona videćete lokaciju za vek trajanja, što je ukupan broj osoba koje su prikazale sadržaj na ovom sajtu od februara 2018. i u ovom primeru je 125.498.

Slika poseta lokaciji u anlitici sajta koja prikazuje broj jedinstvenih i večnih prikazivača.

Prosečno vreme potrošeno po korisniku

Napomena: U ovom izveštaju neće biti obuhvaćena mala količina saobraćaja zbog ograničenja veb pregledača.

Prikazuje trend stvarnog vremena provedenog na stranicama i objavama vesti od strane korisnika. Izveštaj izračunava vreme u toku kada su korisnici aktivni na stranici ili u objavi vesti. Prosečni broj za period od 7 i 30 dana se izračunava merenjem ukupnog vremena provedenog na toj stranici i broja jedinstvenih posetilaca na toj stranici u datom vremenskom vremenu. Ti podaci se predstavljaju pomoću Koordinisanog univerzalnog vremena (UTC).

Korišćenje na aplikaciji SharePoint za mobilne uređaje trenutno nije deo izračunavanja ovog izveštaja. 

U sledećem primeru prikaz za ovu stranicu u trajanju od 7 dana nam govori da prosečni korisnik troši 6 minuta i 45 sekundi aktivno uključeno u stranicu, što je smanjenje od 40% u odnosu na prošlu sedmicu. Ne postoji prosečno vreme za trajanje po metrici korisnika.

Slika dwell vremena u anatici sajta koja prikazuje prosečno vreme provedeno po korisniku na stranici.

Pagetraffic 

Prikazuje trend poseta stranici u poslednjih 7 dana, poslednjih 30 dana i poslednjih 90 dana za lokalnu vremensku zonu prikazivača. Tamnije nijanse na grafikonu odnose se na vremenske slotove kada ima više prikaza. Koristite ovu mapu da biste utvrdili najbolje vreme za objavljivanje vesti i velikih objava. 

Nabavite podatke o SharePoint lokaciji

Kao SharePoint lokaciji Microsoft 365 sajta možete da prikažete informacije o tome kako korisnici komuniciraju sa lokacijom. Na primer, možete da prikažete broj osoba koje su posetile lokaciju, koliko puta je osoba posetila lokaciju i listu datoteka koje su dobile najviše prikaza. Saznajte više.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×