Prilagođavanje iskustva čuvanja u sistemu Office

Ako želite da prilagodite iskustvo prilikom čuvanja nove datoteke pomoću kombinacije tastera CTRL + S ili pritiskanjem dugmeta Sačuvaj na priručnoj traci, evo nekih opcija za ispunjavanje vaših potreba. 

Obično koristite Cloud, ali ponekad treba da sačuvate lokalno?

Kada želite da sačuvate lokalno korišćenje " Sačuvaj kao ", koje, kao i ranije, pokreće dijalog "Čuvanje nasleđa". Možete lako da dodate čuvanje kao na priručnu traku (QAT) ili da koristite tastersku prečicu F12 .

Nasleđe Sačuvaj kao iskustvo u programu PowerPoint

Ne koristite oblak, ali se najčešće čuvaju na jednoj lokaciji?

Ako ne čuvate datoteke u oblaku i želite da ga sačuvate na podrazumevanom mestu na lokalnom uređaju, nastavite da koristite novi dijalog sa podrazumevanom lokalnom lokacijom.

Iz padajućeg menija lokacije možete da konfigurišete bilo koju nedavnu lokaciju kao podrazumevanu lokaciju tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na tu lokaciju ili tako što ćete pritisnuti taster aplikacije na bilo kojoj od prikazanih lokacija. Snimak ekrana kako da se postavi podrazumevana lokacija u programu Word dok čuva novu datoteku

Ili, pomoću datoteka> Opcije> Čuvanje, možete da potvrdite izbor u polju za funkcijuSačuvaj na računaru po podrazumevanoj vrednostii da postavimo "podrazumevanu lokalnu lokaciju datoteke" na željenu lokaciju.  Snimak ekrana dijaloga "Opcije programa PowerPoint" koji ističe odeljak za prilagođavanje podrazumevane lokacije

Više volite klasičnu verziju pregledanja fascikli, kao u programu Windows Explorer?

Koristite dijalog " Čuvanje Classic".

Pomoću datoteka> Opcije> Sačuvaj, potvrdite izbor "Ne pokazuj bekstejdž kada otvarate ili čuvate datoteke sa tasterskim prečicama".

Snimak ekrana dijaloga "Opcije" u programu PowerPoint koji ističe postavku za "ne radi" kada se čuva sa tasterskim prečicama

Želite da koristite bekstage da biste odmah pregledali sve fascikle ili pristupili raznim povezanim lokacijama? 

Idite na bekstage tako što ćete kliknuti na datoteku> Sačuvaj.

Postavljanje podrazumevane radne fascikle

Fascikla „Dokumenti“ je podrazumevana radna fascikla za sve datoteke koje napravite u Microsoft Office programima. Možete i da odaberete drugu podrazumevanu radnu fasciklu.

Lokacija podrazumevane fascikle „Dokumenti“

Fascikla koju izaberete primenjuje se samo na program koji trenutno koristite. Na primer, ako promenite podrazumevanu radnu fasciklu za Word, podrazumevana radna fascikla za PowerPoint još uvek je „Dokumenti“.

Excel, PowerPoint, Project i Word

 1. Izaberite karticu Datoteka, a zatim kliknite na dugme Opcije.

 2. Kliknite na dugme Sačuvaj.

 3. U prvom odeljku, otkucajte putanju u polju Podrazumevana lokacija lokalne datoteke ili

  Opcije „Sačuvaj“ u programu Word, koje prikazuju podrazumevanu postavku radne fascikle

Napomena: U programu Word možete takođe da kliknete na dugme Potraži da biste prešli na fasciklu koju želite da koristite.

Izaberite naslov ispod za više informacija o toj aplikaciji  

 1. Izaberite karticu Datoteka, a zatim kliknite na dugme Opcije.

 2. Izaberite stavku Opšte.

 3. U okviru Kreiranje bazapodataka, u polju Podrazumevana fascikla sa bazom podataka kliknite na dugme Potraži i idite do podrazumevane fascikle baze podataka koju želite ili otkucajte putanju fascikle u kojoj želite da uskladištite Access datoteke baze podataka.

 1. Izaberite karticu Datoteka, a zatim kliknite na dugme Opcije.

 2. Izaberite stavku Opšte postavke, a zatim u okviru stavke InfoPath opcije izaberite stavku Više opcija.

 3. Izaberite karticu Dizajn.

 4. U polju Lokacija projekta za Visual Basic i C# kôd:potražite novu podrazumevanu fasciklu i kliknite na dugmeOtvori.

 5. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali promene.

Kada postavite podrazumevanu radnu fasciklu u programu Visio, fascikla koju namenite za određeni tip datoteka je prvo mesto na kojem Visio traži bilo koje datoteke tog tipa. Ako Visio ne nađe određenu datoteku u naznačenoj fascikli, on u fascikli „Moji dokumenti“ traži crteže i predloške, a u fascikli Moji dokumenti\Moji oblici traži šablone. Programske dodatke traži u fascikli Dokumenti i postavke\korisničko ime.

 1. Izaberite karticu Datoteka, a zatim kliknite na dugme Opcije.

 2. Izaberite stavku Više opcija i na kartici Opšte postavke kliknite na dugme Lokacije datoteka…

 3. Za svaki tip datoteke za koji želite da postavi podrazumevanu fasciklu, kliknite na odgovarajuće dugme za pregledanje Slika dugmeta , a zatim potražite fasciklu u kojoj želite da uskladištite taj tip datoteke. Možete imati odvojene fascikle za čuvanje sledećih tipova datoteka:

  • Moji oblici

  • Crteži

  • Predlošci

  • Šabloni

  • Pomoć

  • Programski dodaci

  • Pokretanje

 4. Kliknite dvaput na dugme U redu.

Napomena: Za svaki tip datoteka možete dodati više fascikli. Ako to uradite, prva fascikla je uvek podrazumevana radna fascikla. Ako prva fascikla nije dostupna (na primer, deljena mrežna fascikla koja je privremeno nedostupna), Visio koristi sledeću fasciklu na listi. Definicije izveštaja o svojstvima koje se čuvaju na ovim lokacijama dostupne su u dijalogu Izveštaji. Veze do više informacija o izveštajima o svojstvima možete pronaći u odeljku Takođe pogledajte.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×