Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Prilagodite novu e-poruku u Outlook na vebu pomoću mnogo opcija koje Outlook nudi. Bez obzira na to da li pišete poslovnu ili ličnu poruku, uvek možete da pronađete način za dodavanje jedinstvenog stila.

Napomena: Ako se uputstva ne podudaraju sa onim što vidite, možda koristite stariju verziju Outlook na vebu. Isprobajte uputstva za klasičnu Outlook na vebu.

Možete da podesite nivo važnosti poruke tako da primaoci mogu da vide indikator u prijemnom poštanskom sandučetu pre nego što otvore stavku. Postavljanje nivoa važnosti takođe omogućava primaocima da sortiraju poruke po važnosti.

Da biste promenili važnost poruke, izaberite tri tačke na vrhu nove poruke koju pišete Još radnji , a zatim izaberite stavku Postavi važnost. Možete odabrati visoko, normalnoili nisko.

 1. Izaberite stavku Priloži Priloži na dnu polja za poruku e-pošte.

 2. Izaberite Pregledaj ovaj računar, Pregledaj lokacije oblakaili Pregledanje e-poruka.

 3. U zavisnosti od vašeg izbora, uradite nešto od sledećeg:

  • Computer: Pređite na lokaciju željene datoteke, izaberite datoteku, a zatim izaberite Otvorite./ept>.

  • Datoteka u oblaku: Odaberite datoteku koju želite da priložite, izaberite Dalje, a zatim izaberite Deljenje u vidu veze ili Prilaganje kao kopije.

  • Email message: Izaberite poruku koju želite da priložite i izaberite Next.

Ako želite da dodate sliku koja se prikazuje u telu e-pošte, možete da dodate umetnute slike.

 1. Izaberite Umetanje slike Umetanje slike u redu pored Slanje na dnu polja za poruku e-pošte.

 2. Potražite lokaciju datoteke slike na računaru, izaberite datoteku, a zatim izaberite Otvori.

Emotikoni, poznati i kao emoji, su grafike koje izražavaju emociju. Možete da dodate različite emotikone u vaše poruke. Možete i da odaberete popularne GIF datoteke da biste dodali u svoje poruke.

 • Da biste umetnuli emoji, izaberite stavku Umetni emoji znakovi i GIF Izaberite ovu ikonu da biste dodali emotikon u vašu e-poruku na dnu e-poruke, pomerajte se do stavke popularne emocije, a zatim odaberite emotikon.

 • Da biste umetnuli GIF, kliknite na ikonu Umetni emoji znakovi i GIF Izaberite ovu ikonu da biste dodali emotikon u vašu e-poruku na dnu e-poruke, pomerajte se do stavke popularni GIF, a zatim odaberite GIF.

Napomena: Ne prikazuju svi programi emotikone na isti način. Emotikon koji je šaren, na jednog klijenta može biti preveden u svoje simbole na drugom. Na primer, Izaberite ovu ikonu da biste dodali emotikon u vašu e-poruku može se pojaviti kod primaoca poruke kao:-).

Ponekad želite da poruci date stila tako što ćete promeniti font teksta, boju i stil.

 1. Izaberite stavku Prikaži opcije oblikovanja Prikaži opcije za oblikovanje pored Slanje na dnu polja za poruku e-pošte. Traka za oblikovanje se pojavljuje.

 2. Izaberite stavku Font Font i odaberite font kojim želite da pišete. Možete i da promenite veličinu fonta, boju fonta, proverite tekst, podebljate ili podvučete, ili primenite kurzive, ili čak i isticanje dela e-poruke.

Možete da koristite liste sa znakovima ili brojevima da biste videli korake, stavke radnje ili "za poneti" u vašoj e-poruci.

 • Da biste dodali listu sa znakovima za nabrajanje u e-poruku, izaberite stavku Prikaži opcije oblikovanja Prikaži opcije za oblikovanje pored Slanje na dnu e-poruke, a zatim izaberite znakove za nabrajanje Znakovi za nabrajanje.

 • Da biste dodali numerisane liste u e-poruku, izaberite stavku Prikaži opcije oblikovanja Prikaži opcije za oblikovanje pored Slanje na dnu e-poruke, a zatim izaberite numerisanje Numerisanje.

Umetanje tabele za dodavanje strukturiranih informacija u redovima i kolonama u vašoj e-poruci.

 1. Napravite novu e-poruku ili odgovorite na postojeću

 2. Na dnu okna za pisanje, izaberite stavku Outlook.com ikona „Još opcija oblikovanja“ > Umetanje tabele.

  Snimak ekrana dugmeta „Umetni slike“

 3. Prevlačite preko tabele dok ne dobijete broj redova i kolona koji želite u tabeli.

Napravite potpis e-pošte koji se automatski pojavljuje na kraju Outlook poruka

 1. Na vrhu stranice, izaberite Postavke .

 2. Izaberite stavku Pošta > pisanje i odgovor.

 3. U okviru za tekst otkucajte potpis e-pošte. Možete da promenite font, veličinu, boju i izgled potpisa sa opcijama koje su dostupne na traci na vrhu okvira za tekst.

 4. Ako želite da uključite svoj potpis samo u nove poruke, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored Automatski dodajte moj potpis u nove poruke koje sastavljam. Ako želite da dodate svoj potpis u poruke koje prosleđujete ili na koje odgovarate, izaberite stavkuAutomatski dodaj moj potpis u poruke koje prosleđujem ili na koje odgovaram. Ako biste radije obe opcije, izaberite obe u poljima za potvrdu.

 5. Odaberite stavku Sačuvaj kada završite. Potpis e-pošte se sada pojavljuje na nove poruke, ili na vaše odgovore ili na oba u zavisnosti od izbora.

Uputstva za klasični

Možete da podesite nivo važnosti poruke tako da primaoci mogu da vide indikator u prijemnom poštanskom sandučetu pre nego što otvore stavku. Postavljanje nivoa važnosti takođe omogućava primaocima da sortiraju poruke po važnosti.

Da biste promenili važnost poruke, odaberite tri tačke na vrhu nove poruke koju pišete Odaberite ovu ikonu da biste podesili nivo važnosti vaše poruke, a zatim izaberite Postavite važnost. Možete odabrati Visoko, Normalno, ili Nisko.

 1. Izaberite ikonu Priloži Kliknite na ovu ikonu da biste priložili datoteku u vašu poruku na dnu polja za poruku e-pošte.

 2. Odaberite da li želite da priložite datoteku sa vašeg Računara ili Lokacije u oblaku.

 3. Pređite na lokaciju datoteke, a zatim izaberite Otvorite.

 4. Ako želite da delite datoteku sa primaocima vaših e-poruka tako da svi mogu da rade zajedno na datoteci, kliknite na strelicu padajućeg menija pored imena datoteke i izaberite Otpremanje u OneDrive – <your organization name>.

Ako želite da dodate sliku koja se prikazuje u telu e-pošte, možete da dodate umetnute slike.

 1. Izaberite Umetanje slike u liniju Odaberite ovu ikonu za dodavanje slike u e-poruku pored Slanje na dnu polja za e-poštu.

 2. Idite na lokaciju datoteke slike na računaru ili na OneDrive, a zatim izaberite Otvorite.

Sa slika umetnutih u e-poruci, izaberite sliku i kliknite desnim tasterom miša da biste videli meni sa drugim dostupnim opcijama. Na primer, izaberite Veličina , a zatim odaberite stavku iz Mala, Najbolje uklopljenoili Original zda biste prilagodili veličinu datoteke slike.

Emotikoni, poznati i kao emoji, su grafike koje izražavaju emociju. Možete da dodate različite emotikone u vaše poruke.

Da biste umetnuli emotikon, izaberite Emoji Izaberite ovu ikonu da biste dodali emotikon u vašu e-poruku pored Slanje na dnu e-poruke, a zatim izaberite emoji.

Napomena: Ne prikazuju svi programi za e-poštu emotikone na isti način. Emotikoni koji su živopisni u jednom programu e-pošte mogu biti prevedeni u svoje simbole u drugom. Na primer, Izaberite ovu ikonu da biste dodali emotikon u vašu e-poruku mogu se pojaviti u poruci primaoca kao :-).

Ponekad želite da poruci date stila tako što ćete promeniti font teksta, boju i stil.

 1. Izaberite Opcije oblikovanja Izaberite ovu ikonu da biste promenili font, veličinu, boju i učinili više pored Slanje na dnu polja za poruku e-pošte. Pojavljuju se opcije za formatiranje.

 2. Odaberite Fonti izaberite font koji želite da koristite. Možete i da promenite veličinu fonta, boju fonta, podebljate tekst ili ga podvučete, primenite kurziv, ili čak istaknete deo e-poruke. Označite tekst, a zatim odaberite efekat koji želite da koristite iz opcija formatiranja.

Možete da koristite liste sa znakovima ili brojevima da biste videli korake, stavke radnje ili "za poneti" u vašoj email poruci.

 • Da biste dodali numerisanu listu u e-poruku, izaberite stavkuZnakovi za nabrajanje Kliknite ovde da biste dodali listu sa znakovima za nabrajanje u vašu e-poruku.

 • Da biste dodali numerisanu listu u e-poruku, izaberite stavkuNumerisanje Kliknite na ovu ikonu da biste dodali numerisane liste u vašu e-poruku.

Umetanje tabele za dodavanje strukturiranih informacija u redovima i kolonama u e-poruku.

 1. Odaberite stavku Više Proširite strelicu da biste videli više opcija za oblikovanje na kraju opcija za formatiranje da biste razvili druge opcije.

 2. Odaberite stavku Umetanje tabele. Prevucite da biste izabrali broj redova i kolona koje želite. Ili, možete da kliknete na stavkuUmetanje tabele i onda, umesto prevlačenja, kliknite na stavku Umetanje tabele i u dijalogu Umetanje tabele navedite broj kolona i redova i zatim kliknite na dugme U redu.

Napravite potpis e-pošte koji se automatski pojavljuje na kraju Outlook poruka ili koji može da se doda pojedinačnim porukama.

 1. Odaberite stavku postavke Postavke u gornjem desnom uglu, a zatim izaberite stavku Opcije Postavkepoštom.

 2. U oknu "Opcije" sa leve strane, u okviru stavke Raspored, Izaberite stavku Potpisivanje pošte.

 3. Ako želite da uključite svoj potpis samo u nove poruke, kliknite na polje za potvrdu pored stavke Automatsko dodavanje mog potpisa u nove poruke. Ako želite da dodate svoj potpis u nove poruke koje prosleđujete ili na koje odgovarate, onda izaberite stavku Automatsko dodavanje potpisa u poruke koje prosleđujete ili na koje odgovarate. Ako želite obe opcije, kliknite na oba polja za potvrdu.

 4. Dodajte svoj e-potpis u okvir za tekst. Možete da promenite font, veličinu, boju i izgled potpisa sa opcijama koje su dostupne na traci na vrhu okvira za tekst. Takođe možete da dodate sliku.

 5. Odaberite stavku Sačuvaj kada završite. Potpis e-pošte se sada pojavljuje na nove poruke, ili na vaše odgovore ili na oba u zavisnosti od izbora.

Takođe pogledajte

Kreiranje e-poruka, odgovaranje na njih ili njihovo prosleđivanje u programu Outlook na vebu

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×