Promena i ispravljanje hiperveze u programu Publisher

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da promenite izgled hiperveza, a možete promeniti kuda (odredište). Kada hiperveze ne uspe, potrebno je da odredite šta je problem i da ispravite adresu odredište veze.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Promenite izgled hiperveze

Promena odredišta na hiperveze

Promena hiperveze u standardni tekst

Testiranje hiperveze

Promenite izgled hiperveze

Promena prikazanog teksta hiperveze

 1. Kliknite na hipervezu koju želite da promenite.

 2. Otkucajte novi tekst, a zatim izbrišite originalnu znakove pojedinačno tako što ćete pritisnuti taster DELETE ili taster BACKSPACE.

Uklanjanje podvlačenja iz teksta hiperveze

 1. Izaberite tekst hiperveze.

  Da biste izabrali samo podvučenih znakove, kliknite na dugme nakon poslednje podvučeno znakova i prevucite kursor na prvi znak.

 2. Kliknite na dugme podvlačenje Slika dugmeta .

Promena slike koju koristite za hipervezu

 1. Izaberite sliku koja je povezana.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na sliku, izaberite stavku Promeni sliku, a zatim kliknite na lokaciju na novu sliku koju želite da koristite.

Vrh stranice

Promena odredišta na hiperveze

 1. Kliknite desnim tasterom miša na hipervezu koju želite da promenite, a zatim izaberite stavku Uredi hipervezu.

  Napomena: Ako u priručnom meniju nudi komande samo za pravopis, kliknite na dugme Zanemari sve, a zatim ponovo kliknite desnim tasterom miša na hipervezu.

 2. U dijalogu Uređivanje hiperveze unesite novo odredište hiperveze u polje Adresa .

Vrh stranice

Promena hiperveze u standardni tekst

 • Kliknite desnim tasterom miša na hipervezu, a zatim izaberite stavku Ukloni hipervezu.

Vrh stranice

Testiranje hiperveze

 • Da biste pratili hipervezu iz publikacije, držite pritisnut taster CTRL dok klikćete na tekst ili sliku.

Popravka hiperveze koje ne rade u Web publikacije 

Evo nekih uobičajenih ispravke za hiperveze koje ne funkcionišu.

Popravka hiperveza koje vode do drugih stranica na Veb lokaciji izdavača

 • Kada ne radi jedne veze    Kada je premeštena na stranicu, Publisher automatski ažurira hiperveze na odgovarajuću stranicu. Ako hiperveze ne uspe, međutim, proverite da ga ne pokazuje na obeleživač koji je premeštena ili izbrisana. Da biste to popravili, uradite sledeće:

  1. Kliknite desnim tasterom miša na hipervezu, a zatim izaberite stavku Uredi hipervezu.

  2. U dijalogu Uređivanje hiperveze kliknite na mesto u ovom dokumentu, a zatim izaberite stavku stranice i obeleživač koji želite da se povežete.

   Ako obeleživač je izbrisan, kliknite na dugme Otkaži. Idite na stranicu koju želite da se povežete i umetnete obeleživač, a zatim se vratite na hipervezu koju želite da biste rešili problem i uredite tu hipervezu.

 • Kada ne radi mnoge veze    Ako dosta hiperveze ne uspe, neke datoteke možda neće su objavljeni. Podrazumevano, kada objavite na Veb lokaciji, Publisher otprema potfascikli pod imenom index_files na navedenoj lokaciji. Ova fascikla sadrži sve datoteke koje su povezane sa Veb lokacijom osim prve stranice publikacije (Veb lokacije matičnu stranicu), koja upućuje na potfasciklu povezane stranica. Ako fascikla nije dostupna, hiperveze ka drugim stranicama u publikaciji neće raditi. Ako koristite program nezavisnog proizvođača za otpremanje na Veb lokaciju, potfasciklu možda neće automatski otpremite Veb server. U tom slučaju, otpremite potfasciklu ručno.

  Napomena: Možete da promenite postavke tako da kada sledeći put objavite na Veb lokaciju, Publisher neće napraviti index_files fasciklu i objavljuje sve datoteke za Veb lokaciju u jednu fasciklu. U Veb publikacije, u meniju Alatke izaberite stavku Opcije, kliknite na karticu Veb i zatim opozovite izbor u polju za potvrdu Organizuj datoteke za podršku u fascikli .

Popravka hiperveza koje vode druge veb lokacije

Ako je hiperveze ka drugoj Veb lokaciji ne radi, idite na odredište koji želite da se povežete. Ako je odredišna datoteka na internetu, potražite je u Veb pregledaču. Ako je datoteka na čvrstom disku ili mreži, potražite je u programu Windows Explorer. Zatim, u Publisher Web publikaciju, proverite sledeće:

 • Odredište možda premeštena ili više ne postoji    Kliknite desnim tasterom miša na hipervezu i izaberite stavku Uređivanje hiperveze. U dijalogu Uređivanje hiperveze , proverite da li putanju do odredišna stranica ispravne.

 • Tekst koji mislite samo za hipervezu izgleda kao hiperveze    Izaberite tekst i kliknite na dugme Umetni hipervezu Slika dugmeta na standardnoj traci sa alatkama da biste se uverili da je tekst hiperveze.

  Savet: Ne zaboravite da izaberete jednu hipervezu pre nego što kliknete na dugme Umetni hipervezu. Kada izaberete više od jedne hiperveze ili hiperveza na traci za navigaciju, Umetanje hiperveze možda neće biti dostupna.

 • Možda nećete imati pristup na odredište    Ako je odredište na internetu, uverite se da imate vezu sa Internetom. Ako je odredište na mreži, obratite se administratoru mreže da biste bili sigurni da imate pristup u odredišnu datoteku.

Popravka hiperveze koje otvorite spoljne datoteke

Kada kreirate hipervezu na Veb stranicu koja se otvara spoljnoj datoteci, kao što je Word dokument, radni list programa Excel ili PDF datoteku, imajte sledeće na umu.

Imena datoteka

Najboljem slučaju, imenima datoteka za spoljne datoteke koje se povežete sa ne sme da sadrži razmake i bi trebalo da bude u mala slova.

Ako se povezujete sa datoteku koja ima razmak u imenu, a ne možete da promenite ime, proverite da li da Publisher je zamenila razmak u adresu hiperveze sa % 20. Na primer, ako ime datoteke je moj file.docx, adresu hiperveze treba da bude my%20file.docx.

Testiranje

Ne možete da testirate veze ka spoljnoj datoteci u pregledu Web, ali možete da testirate hipervezu iz publikacije tako što ćete držati pritisnut taster CTRL dok klikćete na tekst ili sliku. Možete da objavite na Veb lokaciju za lokalnog servera da biste testirali hiperveze ka spoljnim datoteke.

Važno: Ako testirate veze ka spoljnim datoteka na lokalnom serveru, uverite se da kopirate spoljne datoteke do te lokalnom serveru.

Otpremanje

Kada objavite na Veb lokaciju, morate ručno da otpremite spoljne datoteke. Izdavač neće otpremite ga za vas. Mesto na koje postavljate spoljne datoteke na Veb server određuje putanju. Na primer:

 • Ako se povežete sa matične stranice datoteku koja se nalazi u istom direktorijumu na Veb server, putanja može biti samo ime datoteke (na primer, MyFile.docx koja).

 • Ako se datoteka nalazi u drugoj fascikli sa matične stranice, putanja mora uključivati ime fascikle (na primer, index_files/myfile.docx).

Morate da utvrdite ovu putanju i u dijalogu Umetanje hiperveze otkucajte pre objavljivanja na vebu. Izaberite tekst ili sliku da posetioci na stranicu da kliknete na dugme da biste otvorili spoljne datoteke. U meniju Umetanje izaberite stavku Hiperveza. U dijalogu Umetanje hiperveze , u polju Adresa Otkucajte putanju do spoljnih datoteke.

Napomena: Ako umetnete hipervezu putanju u polju Adresa tako što ćete potražiti ga, promenite putanju tako što ćete otkucati samo ime datoteke ili ime fascikle i datoteke, kao što je naznačeno.

Popravka hipervezu koja se ne pojavljuje

To može izazvati nešto od sledećeg:

 • Hiperveza se nalazi u okviru orijentisan tekst ili automatskog oblika    Hiperveza neće ispravno funkcionisati ako se nalaze rotirani okvirima za tekst ili automatski oblici, ali oni će funkcionisati u Web publikaciju kada držite pritisnut taster CTRL i kliknite na vezu, a oni će izgledaju kako treba i ne funkcionišu u pregledu Web ni prilikom objavljivanja publikacije na vebu. Hiperveze možete da vratite u Web publikaciju tako što ćete vraćanje rotirani okvire za tekst ili automatske oblike koji sadrže hiperveze na prvobitno mesto.

 • Hiperveza se nalazi u okvir za tekst ili automatski oblik sa ukrasna ivica    U publikaciji Veb hiperveze neće ispravno funkcionisati ako se nalaze u okvir za tekst ili automatski oblik sa ukrasna ivica. Hiperveze možete da vratite u Web publikaciju tako što ćete ukloniti sve BorderArt iz okvira za tekst ili automatske oblike koji sadrže hiperveze.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×