Promena ili ažuriranje lozinke e-pošte

Promena ili ažuriranje lozinke e-pošte

Postoje dva mesta na koja možete da promenite lozinku naloga e-pošte ili da je ažurirate: u programu Outlook i sa dobavljačem e-pošte (na primer, Microsoft 365, gmail, Yahoo, iCloud ili Xfinity). Možda ćete morati da promenite lozinku na jednom ili na oba mesta.

Zašto postoje dva mesta za promenu lozinke?

Postoje dve stvari koje vam treba da biste pristupili e-pošti.

 • Nalog e-pošte sa dobavljačem e-pošte kao što su Microsoft 365, gmail, iCloud ili korporativni Exchange Server

 • Program koji može da pokazuje e-poruke i da vam omogući da čitate, odgovarate na njih i organizujete ove e-poruke

Kada promenite lozinku naloga e-pošte, prvo promenite lozinku pomoću dobavljača e-pošte, a zatim ažurirate lozinku uskladištenu u programu Outlook.

Kada treba da promenim lozinku pomoću dobavljača e-pošte?

Promena lozinke kada:

 • Mislite da je neko ukrao ili stekao pristup vašoj lozinci na nalogu e-pošte

 • Dobavljač e-pošte vam je poslao adresu za poništavanje lozinke

 • Zaboravili ste lozinku za nalog e-pošte

Promena lozinke pomoću dobavljača e-pošte

Pogledajte sledeće odeljke za uputstva o promeni lozinke za nalog e-pošte za nekoliko najvećih dobavljača e-pošte. Ako dobavljač naloga e-pošte nije naveden, obratite se administratoru ili odeljku za pomoć dobavljača usluge e-pošte.

 1. Idite na Gmail veb sajt.

 2. Kliknite na sliku u gornjem desnom uglu ekrana, a zatim izaberite stavku Moj nalog.

 3. Izaberite stavku Prijavljivanje i bezbednost.

 4. Pomerite se do stavke Prijavljivanje u Google. Tamo možete da promenite lozinku, a zatim da izaberete lozinke za aplikacije da biste generisali jedinstvenu lozinku za unos u programima Outlook 2016, Outlook 2013 i Outlook 2010. Gmail zahteva upotrebu dvostruke potvrde identiteta i lozinku za aplikaciju radi provere e-pošte u programu Outlook. Više informacija potražite u članku Podešavanje dvostruke potvrde identiteta za Gmail.

 1. Idite na Yahoo veb sajt.

 2. Kliknite na ime ili sliku u gornjem desnom uglu ekrana, a zatim izaberite stavku Informacije o nalogu. Možda ćete morati da kliknete na ime naloga na sledećem ekranu.

 3. Pratite uputstva da biste izabrali ime naloga i unesite postojeću lozinku. Ako ste zaboravili lozinku, kliknite na Zaboravio/la sam lozinku.

 4. Sa leve strane ekrana izaberite stavku „Bezbednost naloga“, a zatim kliknite na dugme „Promeni lozinku“ i pratite uputstva.

  Kada završite, pomerite se nadole da biste potvrdili da je uključena verifikacija u dva koraka, a zatim izaberite stavku „Upravljanje lozinkama“. Za više informacija o stvaranju jedinstvene lozinke za unos u programima Outlook 2016, 2013 i 2010 pogledajte članak Podešavanje dvostruke potvrde identiteta za Yahoo.

 1. Idite na Apple ID veb sajt.

 2. Unesite Apple ID i lozinku, a zatim kliknite na strelicu. Ako ste zaboravili lozinku, kliknite na Zaboravili ste Apple ID ili lozinku? i pratite uputstva.

 3. Ako iCloud zahteva da unesete šifru za dvostruku potvrdu identiteta, preuzmite kôd sa nekog od drugih Apple uređaja i unesite šest cifara, a zatim izaberite stavku Verujem kada iCloud zatraži od vas da verujete ovom pregledaču.

 4. Kliknite na padajući meni pored svog imena i slike u gornjem desnom uglu ekrana.

 5. Na vrhu sledećeg ekrana izaberite stavku „Upravljanje“ ispod Apple ID-a. Možda ćete morati da ponovo unesete Apple ID i lozinku.

 6. U okviru „Bezbednost“ kliknite na dugme „Promeni lozinku“... i pratite uputstva.

 7. Kada završite, pomerajte se nadole da biste proverili da li je uključena potvrda identiteta sa dva faktora, a zatim izaberite stavku generiši lozinku u okviru lozinki karakteristične za aplikaciju. Za više informacija o stvaranju jedinstvene lozinke za unos u programima Outlook 2016, 2013 i 2010 pogledajte članak Podešavanje dvostruke potvrde identiteta za iCloud.

Drugi nalozi e-pošte će zahtevati da promenite lozinku naloga e-pošte na veb sajtu za dobavljača naloga. Na primer, da biste promenili lozinku za Xfinity nalog, idite na Xfinity veb sajt i pratite uputstva. Svaki dobavljač naloga e-pošte ima neznatno drugačije korake za promenu lozinke.

Ažurirajte lozinku uskladištenu u programu Outlook

Da biste ažurirali lozinku u programu Outlook, koristite sledeće korake.

Napomena:    Outlook ne može da promeni lozinku pomoću dobavljača e-pošte. Drugim rečima, ako zaboravljate Outlook.com lozinku, prvo ćete morati da vidite odeljak promena Outlook.com lozinke da biste promenili lozinku Outlook.com za nalog, a zatim ažurirali lozinku u programu Outlook za Windows.

Postoje dva moguća načina za ažuriranje lozinke u programu Outlook. Određene korake koje treba da uradite zavise od verzije programa Outlook i da li ste pretplatnički Microsoft 365 ili ste kupili Outlook kao samostalnu aplikaciju.

Ako ste Microsoft 365 pretplatnik sa mesečnim ispravkama, koristite sledeće korake:

 1. U programu Outlook odaberite stavkupostavke naloga > > Ažuriraj lozinku.

 2. Ažurirajte lozinku ili lozinku aplikacije i kliknite na dugme u redu.

Ako ste Microsoft 365 pretplatnik sa polugodišnjim ispravkama ili imate Outlook 2019, 2016, 2013 ili 2010 ili ste kupili Outlook kao samostalnu aplikaciju, koristite sledeće korake:

 1. U programu Outlook izaberite stavke Datoteka > Postavke naloga > Postavke naloga.

  Dostupne opcije kada odaberete postavke naloga u programu Outlook

 2. Izaberite nalog za e-poštu koji želite da promenite i kliknite na dugme Promeni.

  Promena postavki naloga e-pošte

 3. U prozoru Promena naloga ažurirajte lozinku.

  Možete da promenite različite postavke naloga
  1. Napomena: POP i IMAP nalozi neće obezbediti ovu opciju ako je argument > postavke naloga > postavkama naloga. Ako je to slučaj, izaberite stavke > postavke naloga > Upravljajte profilima, izaberite stavku Nalozi e-pošte, a zatim izaberite nalog e-pošte koji želite da promenite, a zatim odaberite stavku Promeni. U prozoru Promena naloga ažurirajte lozinku.

 4. Izaberite stavku Zatvori kada Outlook testira postavke naloga, zatim Završi > Zatvori da biste se vratili u Outlook.

Da li je mom nalogu e-pošte potrebna lozinka za aplikaciju?

Ako koristite Outlook za slanje i primanje e-pošte sa gmail, Yahoo, iCloud, Apple, Outlook.com i @me. com naloga, možda nećete koristiti standardnu lozinku za nalog e-pošte za podešavanje ovih naloga. Ove dobavljače e-pošte mogu zahtevati da koristite potvrdu identiteta sa dva faktora i lozinkom aplikacije. Ovo je jednokratna lozinka koju unosite umesto redovne lozinke naloga prilikom prvog podešavanja naloga.

Više informacija potražite u odeljcima podešavanje dvostruke potvrde identiteta za Gmail, Yahooi iCloud.

Da biste ažurirali lozinku u programu Outlook za Mac, koristite sledeće korake.

 1. Na kartici Alatke izaberite stavku Nalozi.

  On the Tools tab, click Accounts
 2. U levom oknu izaberite nalog za koji želite da promenite lozinku.

 3. U desnom oknu unesite novu lozinku u polje Lozinka .

 4. Zatvorite prozor Nalozi . Outlook će automatski sačuvati lozinku.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×