Promena razmere za osu dubine (grupa) u grafikonu

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

3-D stubičasti grafikon, 3-D kupasti ili 3-D piramidalni grafikon ima na dubine (grupa) osa, poznat i kao z ose koje možete da promenite. Možete da navedete interval između podeljaka i oznaka osa, promena njihove položaj duž ose i obrnuti redosled prikazivanja grupa.

Da biste promenili razmeru druge ose na grafikonu, pogledajte članak Promena razmere horizontalne ose (kategorija) ose na grafikonu ili Promena razmere vertikalne ose (ose vrednosti) ose na grafikonu.

 1. U 3-D grafikonu kliknite na dubinsku osu koju želite da promenite ili uradite sledeće da biste izabrali osu sa liste elemenata grafikona:

  1. Kliknite na bilo koje mesto u grafikonu.

   Prikazaće se kontekstualna kartica Alatke za grafikone, a na njoj će se pojaviti kartice Dizajn, Raspored i Oblikovanje.

  2. Na kartici Oblikovanje, u grupi Trenutna selekcija kliknite na strelicu pored polja Elementi grafikona, a zatim izaberite stavku Osa dubine (grupa).

   Slika trake

 2. Na kartici Oblikovanje, u grupi Trenutna selekcija kliknite na dugme Oblikuj selekciju.

 3. U dijalogu Oblikovanje ose izaberite stavku Opcije ose ako nije izabrana i uradite sledeće:

  Važna napomena    Sledeće opcije podešavanja razmere dostupne su samo kada je izabrana dubinska osa.

  1. Da biste promenili interval između podeljaka, u polje Interval između podeljaka otkucajte broj koji želite.

   Napomena    Broj koji ste otkucali određuje koliko grupa podataka su prikazane između podeljaka.

  2. Da biste promenili interval između oznaka ose, u grupi Interval između oznaka izaberite opciju Odredite jedinicu intervala, a zatim u polje za tekst upišite željeni broj.

   Savet    Upišite 1 da biste prikazali oznaku za svaku grupu podataka, 2 da biste prikazali oznaku za svaku drugu grupu podataka, 3 da biste prikazali oznaku za svaku treću grupu podataka i tako dalje.

  3. Da biste obrnuli redosled grupa, potvrdite izbor Grupe u obrnutom redosledu .

   Napomena    Na ovaj način obrće se redosled grupa podataka prikazanih duž dubine ose.

  4. Da biste promenili položaj podeljaka i oznaka ose, u poljima Tip glavnog podeljka, Tip pomoćnog podeljka i Oznake ose izaberite željene opcije.

Saveti    

 • Nakon promene razmere ose, možda želite da promenite način da se oblikuje osi. Više informacija potražite u članku Promena prikaza osa grafikona.

 • Podešavanje razmere ne menja dubina razmaka ili Širina razmaka između grupa podataka. Da biste promenili širinu ili dubina razmaka, kliknite desnim tasterom miša na grupu podataka, a zatim izaberite stavku Oblikuj grupe podataka. Navedite postavke koje želite u okviru Opcije grupa.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×