Sign in with Microsoft
New to Microsoft? Create an account.

U vrhu aplikacija Microsoft 365 na Windows pronaći ćete novo Polje za pretragu korporacije Microsoft. Uz ovu moćnu alatku možete brzo da pronađete ono što tražite, počevši od teksta do komandi, do pomoći i još mnogo toga. Hajde da pogledamo šta on može da uradi za vas.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Brzi prvi koraci

Kliknite na polje Microsoft Search ili pritisnite kombinaciju tastera ALT+Q i pre nego što otkucate bilo šta Pretraga će se opoziva nedavno korišćenih komandi i predložiti druge radnje koje ćete možda želeti da preduzmete na osnovu onoga što izgleda da radite. Ako koristite poslovno izdanje Office 365 videćete i osobe sa kojima često sarađujete i datoteke na kojima ste nedavno radili.

Potvrđeno Microsoft Search polje

Kako da...

Niste sigurni kako da uradite nešto u usluzi Microsoft 365 ili ne možete da pronađete dugme na traci koju tražite? Kliknite na polje za pretragu i otkucajte šta želite da uradite. Polje za pretragu će pronaći komande koje odgovaraju vašim potrebama i te komande možete da pokrenete direktno iz rezultata.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Pomognem!

Ako vam je potrebna pomoć sa aplikacijom, samo otkucajte pitanje u polje za pretragu, izaberite Stavku Pronađi pomoć za... u rezultatima i Microsoft Search će vam preporučiti članke podrške koji mogu da odgovore na vaša pitanja.

Saradnja sa kolegama

Napomena: Ova funkcija je dostupna samo u poslovnim izdanjima Office 365.

Radite na datoteci i shvatate da treba da dobijete unos od člana tima? Otkucajte njihovo ime u polju Za pretragu korporacije Microsoft i vratiće se lista osoba sa podudarnim imenima. Izaberite osobu sa kojom želite da radite i možete da delite datoteku sa njima ili otvorite njenu kontakt karticu za više informacija.

Pronalaženje srodnih datoteka

Napomena: Ova funkcija je dostupna samo u poslovnim izdanjimaOffice 365.

Želite da potražite ili ponovo koristite neke informacije iz srodnog dokumenta, prezentacije ili radne sveske? Počnite da kucate ime datoteke u polju Za pretragu korporacije Microsoft i vratiće se lista datoteka koje najbolje odgovaraju vašoj pretrazi. Izaberite željenu datoteku i možete da otvorite tu datoteku ili da umetnete sadržaj iz te datoteke u trenutnu datoteku.

U ovim rezultatima pretrage pojaviće se samo datoteke koje imate dozvolu da vidite.

Ako ne vidite datoteku koju tražite tamo, izaberite stavku Pogledajte više rezultata pretrage za... i trebalo bi da pronađete dodatne datoteke koje se podudaraju sa pretragom na kartici Datoteke u oknu pretraga.

Okno za pretragu koje prikazuje datoteke koje su pronađene pomoću pretrage

Kao i sa brzom pretragom iznad, u ovim rezultatima će se pojaviti samo datoteke za koje imate dozvolu.

Savet: Ako je datoteka koju tražite zapravo slika sa veba, odaberite karticu Slike da biste videli galeriju slika koje se podudaraju sa upitom. Rezultati će podrazumevano biti filtrirani na samo slike sa Creative Commons licencama. 

Љta ta reи znaиi?

Tražite brzu definiciju? Otkucajte reč u polju Microsoft Search i Bing će vam reći šta znači.

Želite više od samo brze definicije? Kliknite na definiciju koju je dalo polje za pretragu i otvoriće se okno pretrage koje će vam pružiti više detalja o reči.

Pronalaženje više informacija o reči ili frazi

Potrebno vam je više informacija o reči ili frazi? Otkucajte ga u polju za pretragu i izaberite stavku Pogledajte još rezultata pretrage za... da biste pokrenuli okno pretrage. Ovde ćete pronaći kartice za znanje, datoteke, veb i slike.

Napomena: Okno za pretragu trenutno je dostupno samo u Word. Excel i PowerPoint za sada imaju klasično okno "Pametno pronalaženje".

  • Znanje – pruža definiciju i/ili više informacija o temi iz izvora kao što je Vikipedija.

  • Datoteke – pretražuje datoteke u organizaciji koje sadrže reč ili frazu koju ste tražili. Rezultati će biti uključeni samo datoteke za koje imate dozvolu.

  • Veb – Daje listu veb rezultata za vaš upit iz usluge Bing.

  • Slike – Pokreće Bing sliku za traženje slika koje se podudaraju sa upitom. U rezultatima se podrazumevano pojavljuju samo slike sa Creative Commons licencama. Opozovite izbor u polju za potvrdu Creative Commons da biste uklonili taj filter i videli veći skup rezultata.

Mogu li da smanjim polje za pretragu?

Da, ako otkrijete da polje Microsoft Search zauzima previše prostora, možete da ga skupite samo na ikonu lupe. Da biste to uradili, idite na stavku Opcije> datoteke i izaberite stavku Skupi polje Za Microsoft pretragu podrazumevano.

The File > Options dialog box showing the Collapse the Microsoft Search box by default option.

Kada je polje za pretragu skupljeno, i dalje možete da mu pristupite tako što ćete kliknuti na lupu na desnoj strani naslovne trake ili pritisnuti kombinaciju tastera ALT+Q. 

Takođe pogledajte

Brzo obavljanje stvari pomoću funkcije „Recite mi“

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×