You have multiple accounts
Choose the account you want to sign in with.

Pronalaženje podataka u Access veb aplikacijama ne mora da bude komplikovano. Prikazi iskačućeg menija (ranije zvani iskačući obrasci) u Access veb aplikacijama vas samo jednim klikom dovode do informacija koje su vam potrebne.

Napomena: Ovaj članak se ne odnosi na Access baze podataka na radnoj površini. Dodatne informacije o pravljenju obrazaca u bazama podataka na radnoj površini potražite u članku Pravljenje Access obrasca.

Na primer, ako pregledate zadatke zaposlenih i želite da saznate više o nekom određenom zaposlenom, možete da označite prikaz iskačućeg menija za kontrolu Dodeljen. Access pretvara ime zaposlenog u vezu:

"idi na" dugme koje otvara iskačući obrazac za ovog zaposlenog.

Kliknite na ime da biste videli i uredili detalje o zaposlenom:

Delimičan prikaz detalja o zaposlenom.

Iskačuće prikaze možete priložiti bilo kojoj kontroli koja prikazuje podatke iz povezanih tabela ili upita. To uključuje kombinovane okvire, kontrole automatskog dovršavanja i kontrole srodnih stavki.

Napomena:  Da bi opcija iskačućeg prikaza bila dostupna, kontrola treba da bude povezana sa izvorom reda (tabelom ili upitom), a ne da samo preuzima vrednosti sa liste vrednosti koju ste ručno uneli.

Da biste dodali prikaz iskačućeg menija:

 1. Otvorite veb aplikaciju u programu Access. Ako je pregledate u pregledaču, izaberite stavke Postavke > Prilagodi u programu Access.

 2. Kliknite na ime natpisa tabele prikaza koji želite da promenite u biraču tabela u levom oknu, a zatim kliknite na ime prikaza.

  Izbor prikaza u programu Access.

 3. Izaberite stavku Uređivanje da biste otvorili prikaz u režimu za dizajniranje, a zatim kliknite na kontrolu kojoj želite da dodate prikaz iskačućeg menija.

 4. Kliknite na dugme Podaci koje se pojavljuje pored kontrole.

  dugme Podaci pored kontrole automatskog dovršavanja.

 5. Ako je kontrola povezana sa izvorom reda (tabelom ili upitom), videćete padajuću listu Prikaz iskačućeg menija blizu dna svojstava Podaci. Padajući meni prikazuje prikaze koji imaju isti izvor reda kao i kontrola. Izaberite prikaz koji želite da se pojavi kada kliknete na dugme iskačućeg menija.

  Izvor prikaza iskačućeg menija za kontrolu automatskog dovršavanja.

  Savet:  Ako odgovarajući prikaz nije dostupan, zatvorite okvir za postavke Podaci i kreirajte novi prikaz. Izaberite tabelu koja sadrži informacije koje želite da vidite, a zatim kliknite na dugme u vidu znaka plus sa desne strane birača prikaza.

 6. Sačuvajte prikaz, a zatim kliknite na Početak > Pokreni aplikaciju da biste videli kako funkcioniše.

Saznajte više o pronalaženju podataka u Access veb aplikacijama.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×