Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U ovom članku

Pregled

Kada dizajnirate Microsoft Office InfoPath predložak obrasca koji je zasnovan na Microsoft Office Access (.mdb) ili Microsoft Office Access 2007 (.accdb) bazu podataka, čarobnjak za podatke za povezivanje kreira prosleđivanju bazu podataka ako su sledeći uslovi ispunjeni.

 • Predložak obrasca je dizajnirana tako da korisnici moraju popune pomoću programa InfoPath. Ako obrazac popunjavati pomoću Veb pregledača, obrazac ne podržava prosleđivanje podataka direktno u bazu podataka. Da biste konfigurisali na predložak obrasca kompatibilan sa pregledačem prosleđivanje podataka u bazu podataka, koristite podatke za povezivanje koji prosleđuju podatke u Web uslugu koja funkcioniše sa bazom podataka.

 • Osnovne tabele koja se koristi u glavnim podacima za povezivanje sadrži primarni ključ, jedinstveno ograničenje ili jedinstveni indeks.

 • Bilo koji drugi tabela baze podataka koje se koriste sa ovom glavnih podataka za povezivanje poseduje jednostavan, hijerarhijske relacije sa tabelom primarnom bazom podataka.

 • Baze podataka ne sadrži polja koja mogu da skladište tip velike binarne podatke, kao što su slike, slike, OLE objekte, datoteka priloga, tip podataka u programu Office Access memo ili SQL tekstualni tip podataka.

Ako baza podataka ispunjava ove zahteve, InfoPath kreira podatke za povezivanje i dodaje dugme Prosledi na standardnoj traci sa alatkama i Prosledi komandu u meniju datoteka u obrascu.

Napomena: Pomoćnih podataka za povezivanje ne podržava prosleđivanje podataka u bazu podataka. Ako želite da koristite prosleđivanju u bazu podataka kao pomoćnih podataka za povezivanje, identifikuju Veb usluga koja funkcioniše sa bazom podataka, a zatim dodajte prosleđivanju u Web usluzi.

Kada omogućite podatke za povezivanje, možete da prilagodite opcije prosleđivanja za predložak obrasca na sledeće načine.

 • Promenite tekst koji se pojavljuje na dugme Prosledi na standardnoj traci sa alatkama i komandu " Prosledi " u meniju datoteka .

 • Promena tasterske prečice za dugme Prosledi na standardnoj traci sa alatkama i komandu " Prosledi " u meniju datoteka .

 • Kreiranje prilagođenih poruka da biste prikazali korisnika kada prosleđivanja obrazaca.

 • Navedite da li želite da obrazac ostane otvoren, zatvorite obrazac, ili otvorite drugi prazan obrazac nakon prosleđivanja.

Vrh stranice

Korak 1: Omogućavanje podatke za povezivanje

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Podaci za povezivanje.

 2. U dijalogu Veze za prenos podataka izaberite stavku glavne podatke za povezivanje i zatim kliknite na dugme Izmeni.

 3. U čarobnjaku za podatke za povezivanje kliknite na dugme Dalje.

 4. Na sledećoj stranici čarobnjaka, potvrdite izbor u polju za potvrdu Omogući prosleđivanje za ovu vezu , a zatim kliknite na dugme Završi.

Vrh stranice

Korak 2: Podešavanje opcija prosleđivanja

Kada omogućite podatke za povezivanje, InfoPath dodaje dugme Prosledi na standardnoj traci sa alatkama i Prosledi komandu u meniju " datoteka ". InfoPath takođe podešava obrasce koji su zasnovani na ovom predlošku obrasca da biste prikazali poruku korisnicima nakon što proslede popunjene obrasce. Ova poruka vas obaveštava da li je obrazac uspešno prosleđen. Po podrazumevanim postavkama, InfoPath i ostavlja obrazac otvoren kada korisnik prosleđuje ga. Da biste promenili tekst koji se pojavljuje na dugme " Prosledi ", kao i ponašanje koje se pojavljuje kada korisnici proslede svoje obrasce, uradite sledeće:

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije prosleđivanja.

  1. Da biste promenili ime " Prosledi " koje se pojavljuje na standardnoj traci sa alatkama i komanda " Prosledi " koja će se pojaviti u meniju datoteka kada korisnici popune obrazac, otkucajte novo ime u polju natpis u prosleđivanja Opcije dijalog.

   Savet: Ako želite da dodelite tastersku prečicu na ovo dugme i komandu, upišite ampersand (&) pre nego što znak koji želite da koristite kao tasterske prečice. Na primer, da biste dodelili ALT + B kao tastersku prečicu za dugme Prosledi i komandi, otkucajte Su & bmit.

 2. Ako ne želite da ljudi koriste komandu Prosledi ili " Prosledi " na standardnoj traci sa alatkama kada popunjavaju obrazac, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži stavku menija "Prosledi" i dugme "Prosledi" na traci sa alatkama .

  1. Podrazumevano, nakon prosleđivanja obrasca, InfoPath ostavlja obrazac otvoren i prikazuje poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen. Da biste promenili ovo podrazumevano ponašanje, izaberite stavku Više opcija, a zatim uradite nešto od sledećeg:

   • Da biste zatvorili obrazac ili kreirajte novi prazan obrazac kada korisnik prosleđuje popunjeni obrazac, izaberite željenu opciju sa liste nakon što prosledite .

   • Da biste kreirali prilagođenu poruku da biste označili da je obrazac uspešno prosleđen, potvrdite izbor u polju za potvrdu koristi prilagođene poruke i zatim otkucajte svoje poruke u poljima na uspeha i neuspeha .

    Savet: Koristite poruku u polju po otkazivanju za obaveštavanje korisnika šta da radite ako se ne mogu proslediti obrazac. Na primer, može predložiti da korisnici čuvati obrazac i kontakt sa nekim za dalja uputstva.

   • Ako ne želite da biste prikazali poruku nakon prosleđivanja obrasca, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži uspeha i neuspeha poruke .

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×