Svakome je posle određenog vremena potrebna pauza u sedenju ispred računara – i vi ih verovatno pravite. Ali vaši kontakti ne mogu da znaju da pravite pauzu i možda će probati da stupe u kontakt sa vama dok niste tu.

Proverite zaključani ekran da biste saznali da li ste propustili neke trenutne poruke. To je ekran koji se prikazuje kada zaključate računar. Ukoliko ste postavili Lync kao aplikaciju zaključanog ekrana, na ekranu će se prikazati Lync ikona sa zvezdicom da bi ukazala na propuštene razgovore.

Nakon otključavanja računara, proverite pločicu Lync na Windows početnom ekranu. U okviru Stvari koje su vam promakle, prikazuju se poslednje tri interakcije  –  trenutne poruke, pozivi ili poruke govorne pošte primljene otkako ste poslednji put koristili Lync. Trenutne poruke uključuju nove pozivnice i ažuriranja aktivnih razgovora.

Snimak Windows početnog ekrana sa ispravkama statusa na markiranoj pločici „Lync“

Kad otključate ekran i otvorite Lync, na pločici Istorija biće broj koji ukazuje na trenutne poruke koje ste propustili od poslednjeg korišćenja programa Lync. Izaberite pločicu Istorija da biste videli te pozivnice Svaka propuštena trenutna poruka istaknuta je žutom dok je ne izaberete. Ekran Istorija prikazuje maksimalno 50 razgovora putem trenutnih poruka, poziva i sastanaka koje ste imali u prošlosti.

Da biste odgovorili na propuštenu trenutnu poruku, izaberite je, otkucajte odgovor i pritisnite taster Enter.

Snimak ekrana pločice „Istorija“s sa više prikazanih trenutnih poruka. Trenutna poruka koja nedostaje je istaknuta.

Nove poruke u aktivnom razgovorima

Razgovor se smatra aktivnim sve dok je zadržavanje u razmeni trenutnih poruka kraće od 10 minuta. Odgovor primljen 10 ili više minuta nakon prethodne trenutne poruke smatra se novim razgovorom i Lync ga prikazuje kao pozivnicu za novi razgovor putem trenutnih poruka.

Ako je Lync prozor sakriven kada se primi nova poruka u aktivnom razgovoru, obaveštenje se prikazuje nekoliko sekundi. Ako tada ne odgovorite na nju, nova poruka se smatra propuštenom. Kada sledeći put otvorite Lync prozor, isticanje se prikazuje na vrhu prozora da bi ukazalo na novu poruku.

Da biste pogledali novu poruku, brzo prevucite sa vrha ili dna ili kliknite desnim tasterom miša na ekran ako koristite miš. Traka na vrhu prikazuje pločice za sve aktivne razgovore i pozive. Pločica za razgovor sa propuštenom porukom je bela sa žutim isticanjem. Izaberite je da biste pogledali propuštenu poruku.

Snimak početnog ekrana programa Lync sa prikazanim komandama aplikacije i novom porukom istaknutom na gornjoj traci

Isključite obaveštenja o novoj poruci

Možda ćete želeti da prestanete da primate obaveštenja o novim porukama iz aktivnih razgovora tokom važnih sastanaka ili prezentacija. Ako želite, isključite ih iz Lync table sa opcijama. Evo kako:

  1. Otvorite dugme za postavke. Brzo prevucite sa desne ivice početnog ekrana programa Lync, a zatim dodirnite stavku Postavke.
    Ako koristite miš, postavite pokazivač u gornji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nadole, a zatim kliknite na dugme Postavke.

  2. Kliknite na dugme Opcije.

  3. Pomerajte se nadole na listi opcija do stavke Obaveštenja o novim trenutnim porukama u aktivnim razgovorima.

  4. Pomerite klizač nalevo da biste isključili opciju.

  5. Dodirnite ili kliknite izvan okvira Lync table sa opcijama da biste je zatvorili.

Ne vidite propuštene trenutne poruke?

Ako računar izgubi vezu sa Exchange serverom, informacije o propuštenim trenutnim porukama ne šalju se programu Lync. A na dnu ekrana prikazuje se sledeća poruka o grešci:

Lync ne može da se poveže sa sistemom Exchange. Možda nećete videti najnoviju istoriju, govornu poštu, kontakte i Lync sastanke.

Informacije se na kraju šalju u Lync kad se računar ponovo poveže sa Exchange serverom.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×