Prvi koraci uz 3D Maps

Napomena: Power Map, naš popularni 3-D programski dodatak za geoprostornu vizuelizaciju za Excel 2013, sada je potpuno integrisan u Excel. Ovoj funkciji smo dali i opisnije ime, „3D Maps“. Ovu funkcionalnost ćete pronaći pored drugih funkcija vizuelizacije na kartici " Umetanje ".

Microsoft 3D MAPS za Excel predstavlja trodimenzionalnu alatku za vizualizaciju podataka (3D) koja vam omogućava da pogledate informacije na nove načine. 3D mape vam omogućavaju da otkrijete informacije koje možda nećete videti u tradicionalnim dvodimenzionalnim tabelama i grafikonima (2D).

Power Map data on a 3-D globe

Sa 3D MAPS možete da nacrtate geografski i vremenske podatke na 3D kugli ili prilagođenoj karti, da je prikažete tokom vremena i da kreirate vizuelne ture koje možete da delite sa drugim osobama. Želećete da koristite 3D Maps za sledeće:

 • Mapiranje podataka    Vizuelno Prikaži više od milion redova podataka na Microsoft Bing MAPS u 3D formatu iz Excel tabele ili modela podataka u programu Excel.

 • Otkrivanje uvida    Steknite nova saznanja prikazivanjem podataka geografski i prikazivanjem promena tokom vremena za podatke sa vremenskom oznakom.

 • Deljenje priča    Uhvatite snimke ekrana i izgradite filmske, vođene video obilaske koje možete da delite sa svima, angažujući publiku kao nikad ranije. Ili izvezite obilaske u video zapisu i delite ih i na taj način.

Dugme 3D MAP ćete pronaći u grupi TOURS , na kartici Umetanje na Excel traci, pored grupe grafikoni .

Kreiranje prve 3D mape

Ako imate Excel podatke koji sadrže geografska svojstva u formatu tabele ili u modelu podataka – na primer, redovi i kolone koji imaju imena gradova, država, okruga, poštanske brojeve, zemlje/regione ili geografske dužine i širine – spremni ste da počnete. Evo kako:

 1. U programu Excel otvorite radnu svesku koja sadrži tabelu ili podatke iz modela podataka koje želite da istražite u alatki 3D Maps.

  Informacije o korišćenju sopstvenih podataka potražite u članku Priprema podataka za 3D Maps.

  Ako još nemate podatke koje treba da istražite, pokušajte da preuzmete jedan od uzorakapodataka.

 2. Click any cell in the table.

 3. Izaberite stavke Umetanje > 3D mapa.

  (Prvi klik na stavku 3D mapa automatski omogućava 3D Maps.)

  3D Maps koristi Bing za geografsko šifrovanje podataka na osnovu njihovih geografskih svojstava. Posle nekoliko sekundi globus će se pojaviti pored prvog ekrana na oknu slojeva.

 4. U oknu slojeva proverite da li su polja ispravno mapirana i kliknite na strelicu za padajući meni nekog pogrešno mapiranog polja da biste ga spojili sa odgovarajućim geografskim svojstvima.

  Na primer, uverite se da se Sijetl prepoznaje kao Grad u padajućem okviru.

  ZIP kôd se prepoznaje kao poštanski broj

 5. Kada 3D Maps iscrtava podatke, tačke se pojavljuju na globusu.

  Dots are shown on the globe

Istraživanje uzoraka skupova podataka u alatki 3D Maps

Naši uzorci skupova podataka sjajan su način da isprobate 3D Maps. Samo preuzmite neku od sledećih radnih svezaka koje već imaju neophodne geoprostorne stavke koje su vam potrebne da biste počeli:

Sledeći koraci za rad sa podacima u alatki 3D Maps

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×