Svaki put kada istražujete na mreži pomoću OneNote, te podatke možete da koristite kako biste lako OneNote Web Clipper hvatali, uređivati, zabeležili i delili informacije. Besplatan je za korišćenje i funkcioniše sa većinom modernih veb pregledača.

Instaliranje OneNote Web Clipper

Da biste podesili OneNote Web Clipper, uradite sledeće:

 1. Posetite https://www.onenote.com/clipper.

 2. Kliknite na dugme "OneNote Web Clipper".

 3. Pratite uputstva na ekranu koja su prikazana za određeni veb pregledač koji koristite.

 4. Ako se to od vas zatraži, odjavite sve bezbednosne poruke da biste OneNote Web Clipper da radite sa pregledačem.


Da biste konfigurisali OneNote Web Clipper, uradite sledeće:

 1. U pregledaču otvorite bilo koju veb lokaciju, a zatim kliknite OneNote Web Clipper ikonu.

  Napomena: Lokacija stranice OneNote Web Clipper zavisi od pregledača koji koristite. Na primer, u programu Internet Explorer on će se pojaviti na traci "Omiljene lokacije ".

 2. U ljubičastom iskačućem prozoru koji se pojavi uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite stavku Prijavite se pomoću Microsoft naloga ako želite da koristite OneNote Web Clipper sa ličnim nalogom kao što su Outlook.com, Live.com ili Hotmail.com. Za najbolje rezultate koristite isti nalog koji već koristite sa programom OneNote.

  • Izaberite stavku Prijavite se pomoću poslovnih ili školskih naloga ako želite da koristite nalog OneNote Web Clipper sa nalogom koji vam je dala vaša organizacija ili škola.

 3. Ako se to od vas zatraži, potvrdite tražene dozvole za aplikaciju za OneNote Web Clipper. Kasnije možete u bilo kom trenutku da promenite ove dozvole aplikacije u vašoj fascikli Nalog Postavke.


Koristite OneNote Web Clipper

Sledeći OneNote Web Clipper automatski otkriva tip sadržaja veb lokacije koji želite da uhvatite – članak, recept ili stranicu proizvoda.


Prozor OneNote Web Clipper prozoru

 1. Otvorite stranicu koja sadrži ono što želite da isečete u OneNote, a zatim kliknite na ikonu OneNote Web Clipper isečak.

 2. U malom OneNote Web Clipper uradite nešto od sledećeg (gde je dostupno):

  • Izaberite stavku Puna stranica ili Region ako želite da uhvatite trenutnu veb stranicu (ili izabranu oblast u beležnici) kao sliku snimka ekrana. Ove opcije će očuvati sadržaj koji isečete tačno onako kako izgleda.

  • Izaberite stavku Članak, Recept ili Proizvod ako želite da sačuvate trenutnu veb stranicu u beležnici kao tekst i slike koje je moguće uređivati. Kada izaberete neku od ovih opcija, možete da koristite dugmad na vrhu prozora za pregled da biste istakli izabrani tekst, promenili stil fonta serif i sans-serif i povećali ili smanjili podrazumevanu veličinu teksta.

 3. Kliknite na padajućeg menija Lokacija, a zatim izaberite odeljak beležnice u kojem bi trebalo da se sačuva veb stranica isečene veb stranice. Lista uključuje sve beležnice koje ste uskladištili na OneDrive, uključujući sve deljene beležnice. Možete da kliknete da biste razvili bilo koju beležnicu na listi da biste videli njene dostupne odeljke.

 4. Kliknite na dugme Dodaj namenu ako uhvaćene informacije želite da dodate više konteksta za kasnije. Ovaj korak je opcionalan, ali dodatna natpis može biti korisna kao natpis ili podsetnik sebi (na primer, "Pratite sa Sašom o ovim specifikacijama proizvoda!") ili kako biste pružili informacije drugim osobama koje je čitaju u deljenoj beležnici (na primer, "Hej svi, pogledajte ovaj članak koji sam pronašao/a!").

 5. Kliknite na dugme Iseci da biste poslali uhvaćene informacije OneNote.


Ideje za korišćenje OneNote Web Clipper

Niste sigurni šta da isečete? Evo nekih ideja za početak!

 • Putovanja – isecite sva istraživanja putovanja i planiranje putovanja sa veba i dodajte sve direktno u OneNote.

 • Recepti – Prikupljate recepte za predstojeću zabavu? Izdižite najbolje slike i liste sa sastojcima sa omiljenih sajtova za recepte.

 • Vesti – Snimite uvoz sadržaja sa omiljenih sajtova vesti da biste ih uputili kasnije ili da biste ih delili sa prijateljima.

 • Inspiracija – Prikupljajte inspirativne slike i ideje sa veba i držite ih OneNote za lako pronalaženje.

 • Istraživanje – Uvezite relevantne članke sa veba i sačuvajte ih u beležnici za istraživanje za kasnije čitanje.

 • Kupovina – Uverite se da uvek dobijate najbolju ponudu prilikom kupovine na mreži tako što ćete iseći cenovnice i stranice proizvoda.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×