Rad sa tokom posla za objavljivanje odobrenja

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Tok posla za objavljivanje odobrenja sličan je SharePoint tokovima posla u pogledu automatizovanja usmeravanja sadržaja na stručnjake za određenu oblast i zainteresovane radi redigovanja i odobrenja. Ono što tok posla za objavljivanje čini jedinstvenim jeste to što je dizajniran posebno za lokacije za objavljivanje na kojima se objavljivanje novih i ažuriranih veb stranica strogo kontroliše. Kad su u pitanju ovakve vrste lokacije, novi sadržaj ne može da se objavi sve dok svaki davalac odobrenja ne da odobrenje u toku posla.

Ovaj članak pretpostavlja da već imate lokaciju za objavljivanje na mestu. Koje lokacije treba da se zasniva na lokaciji za objavljivanje sa predloškom lokacije toka posla. Ako je potrebno više informacija o građenju lokacije za objavljivanje, pogledajte članak Pravljenje SharePoint lokacije za objavljivanje.

Napomena: Ovaj članak se odnosi samo na SharePoint 2010 platformu toka posla. Dodatne informacije o dve SharePoint platforme toka posla potražite u članku Dve SharePoint platforme toka posla.

U ovom članku

Korišćenje toka posla za objavljivanje odobrenja

Prosleđivanje stranice radi odobrenja

Otkazivanje odobrenja

Provera statusa odobrenja

Dodavanje toka posla za objavljivanje odobrenja kolekcije lokacija

Prilagođavanje ili kreiranje toka posla za objavljivanje odobrenja

Korišćenje toka posla za objavljivanje odobrenja

Tok posla za objavljivanje odobrenja podrazumevano je omogućen prilikom kreiranja lokacije za objavljivanje. Tok posla automatski usmerava veb stranice, dodeljuje zadatke pregledanja i prati njihov napredak i šalje podsetnike i obaveštenja kad je to potrebno. Aktivnost u toku posla možete nadgledati i prilagoditi sa centralne stranice o statusu toka posla gde se istorija događaja u toku posla održava 60 dana nakon njihovog dovršavanja.

Ukoliko ste za liste, biblioteke ili tipove sadržaja koristili druge tokove posla za odobrenje, možda ste već upoznati sa obrascem povezivanja i obrascem pokretanja koji omogućavaju dodeljivanje davaoca odobrenja i odlučivanje o načinu upravljanja promenama sadržaja i odbijanjima unutar toka posla. U toku posla za objavljivanje odobrenja ove opcije nisu dostupne. Davaoce odobrenja kontroliše grupa „Davaoci odobrenja“ i samo članovi grupe mogu da daju odobrenje. Grupu „Davaoci odobrenja“ možete urediti tako da članovi mogu dodati ili ukloniti druge članove, ali da biste to uradili morate imati dozvolu vlasnika lokacije.

Prosleđivanje stranice radi odobrenja

 1. Pronađite stranicu na lokaciji za objavljivanje koju želite da prosledite na odobrenje.

 2. Na kartici Objavljivanje izaberite stavku Prosledi.

 3. U okviru Zahtev otkucajte tekst e-poruke koju će svaki od davaoca odobrenja primiti. (Da bi tok posla mogao da šalje obaveštenja i podsetnike putem e-pošte, e-pošta mora biti omogućena na lokaciji. Ako niste sigurni da li je e-pošta omogućena, obratite se SharePoint administratoru.)

 4. U okviru Krajnji rok za sve sastanke pomoću birača datuma izaberite datum do kojeg sva odobrenja moraju biti dovršena.

 5. U okviru Trajanje po zadatku navedite broj dana, sedmica ili meseci koji su potrebni za izvršenje svakog od zadataka u toku posla. Na primer, ako su ostale tri sedmice do krajnjeg roka navedenog u 5. koraku i tri slobodna davaoca odobrenja, možete dodeliti po jednu sedmicu svakom od davaoca.

 6. U okviru Jedinice trajanja navedite da li će se trajanje zadatka meriti u danima, sedmicama ili mesecima.

 7. U polju CC otkucajte e-adresu svake osobe koja treba da bude obaveštena o početku i završetku toka posla. Osobama navedenim u ovom polju neće biti dodeljeni zadaci koji su deo toka posla.

 8. Kliknite na dugme Start.

  Slika ekrana toka posla

Otkazivanje odobrenja

Kad se tok posla pokrene, primetićete da se dugme Prosledi promenilo u dugme Otkaži odobrenje. Kad otkažete tok posla za odobrenje, stranica će imati status radne verzije i neće biti vidljiva posetiocima lokacije. Osobe na listi davaoca odobrenja kao i one navedene u polju „CC“ dobijaju e-poruku o otkazivanju. Da biste otkazali tok posla za odobrenje:

 1. Izaberite karticu Objavljivanje.

 2. U grupi Objavljivanje kliknite na dugme Otkaži odobrenje.

  Traka sa prikazanim dugmetom „Otkaži odobrenje“

Provera statusa odobrenja

Status stranica možete proveriti u bilo kom trenutku tako što ćete ući u tok posla, čak i kada je odobrenje otkazano ili završeno. Da biste proverili status:

 1. Izaberite karticu Objavljivanje.

 2. U grupi Tokovi posla kliknite na dugme Status.

  Traka sa prikazanim dugmetom „Status odobrenja“

vrh stranice

Dodavanje toka posla za objavljivanje odobrenja kolekcije lokacija

Primetili ste da ugrađene toka posla objavljivanje odobrenja nije dostupan za objavljivanje kolekcije lokacija; podržano je samo na lokacije za objavljivanje. Preporučujemo vam da koristite prilagođeni tok posla za objavljivanje odobrenja na objavljivanje kolekcije lokacija. Da biste počeli, pogledajte članak Prvi koraci uz SharePoint 2013 tok posla.

Prilagođavanje ili kreiranje toka posla za objavljivanje odobrenja

Ako ne pronađete da SharePoint tok posla za odobravanje za objavljivanje potpuno ne odgovara vašim potrebama, možete da ga prilagodite ili kreirajte sopstvenu. Uputstva potražite u članku Prvi koraci uz SharePoint 2013 tok posla.

vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×