Možete da koristite radnju CopyObject da biste kopirali Navedeni objekat baze podataka u drugu Access bazu podataka ili na istu bazu podataka pod novim imenom. Na primer, možete da kopirate ili napravite rezervnu kopiju postojećeg objekta u drugoj bazi podataka ili da brzo kreirate sličan objekat sa nekoliko promena.

Napomena: Ova radnja neće biti dozvoljena ako baza podataka nije pouzdana. Više informacija o omogućavanju makroa potražite u članku odluka o pouzdanosti baze podataka.

Napomena: Radnja makroa "CopyObject" nije dostupna u Access Veb aplikacijama.

Postavka

Radnja CopyObject ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Odredišna baza podataka

Važeća putanja i ime datoteke za odredišnu bazu podataka. U polju " Argumenti za radnju makroa" Unesite putanju i ime datoteke u polje odredišna baza podataka . Ovaj argument ostavite prazan ako želite da izaberete trenutnu bazu podataka.

Napomena: Ovaj argument je dostupan samo u okruženju Access baze podataka na radnoj površini. Kada koristite ovu radnju u Access Project okruženju (. adp) sa pristupom Access 2007 i Access 2010, argument odredišne baze podataka mora biti prazan.

Ako makro koristite radnju " CopyObject " u baza podataka biblioteke i ostavite ovaj argument prazan, Pristup kopira objekat u bazu podataka biblioteke.

Novo ime

Novo ime za objekat. Kada kopirate u drugaиiju bazu podataka, ostavite ovaj argument prazan da biste zadržali isto ime.

Tip

Tip objekta koji želite da kopirate. Izaberite stavku Tabela, Upit, Obrazac, Izveštaj, Makro, Modul, Stranica za pristup podacima, Prikaz servera, Dijagram, Uskladištena procedura ili Funkcija. Da biste kopirali objekat izabran u oknu za navigaciju, ostavite ovaj argument prazan.

Ime izvornog objekta

Ime objekta koji treba kopirati. Polje " ime izvornog objekta " prikazuje sve objekte u bazi podataka tipa koji je izabran argumentom tipa izvornog objekta . U polju ime izvornog objekta izaberite objekat za kopiranje. Ako ostavite argument Type izvornog objekta prazan, ostavite ovaj argument prazan.

Ako pokrećete makro koji sadrži radnju CopyObject u bazi podataka biblioteke, Access prvo traži objekat sa ovim imenom u bazi podataka biblioteke, a zatim u aktuelnoj bazi podataka.

Napomene

Morate da unesete vrednost za jednu ili obe odredišne baze podataka i nove argumente za ovu radnju.

Ako ostavite prazne argumente tip izvornog objekta i imena objekta, Access kopira objekat izabrano u oknu za navigaciju. Da biste izabrali objekat u oknu za navigaciju, možete da koristite radnju SelectObject sa argumentom "u oknu za navigaciju" podešeno na " da".

Radnja " CopyObject " slična je ručno izvršavanje sledećih koraka:

 1. Izaberite objekat u oknu za navigaciju.

 2. Na kartici Početak, u grupi Ostava kliknite na dugme Kopiraj.

 3. Na istoj kartici izaberite stavku Nalepi.

  Pojavljuje se dijalog lepljenje kao da biste objektu dali novo ime. Radnja " Copyobject " automatski izvršava sve ove korake.

Putanja i ime datoteke odredišne baze podataka moraju da postoje pre nego što makro pokrene radnju CopyObject . Ako ne postoje, Access prikazuje poruku o grešci.

Da biste pokrenuli radnju CopyObject u Visual Basic for APPLICATIONS (VBA) modulu, koristite kopyobjeCT objekta DoCmd .

Možete i ručno da kopirate objekat izabran u oknu za navigaciju ili objekat koji je trenutno otvoren, tako što ćete izabrati stavke > Sačuvaj kao. Ova komanda će napraviti kopiju objekta samo u trenutnoj bazi podataka. U dijalogu Sačuvaj kao unesite ime za kopiju i odaberite koji tip objekta želite da sačuvate. Ako je originalni objekat već sačuvan i sačuvate ga u trenutnoj bazi podataka sa novim imenom, originalna verzija i dalje postoji sa njenim starim imenom.

Da biste ručno kopirali objekat u drugoj Access bazi podataka:

 1. Na kartici Spoljni podaci , u grupi izvoz kliknite na dugme još i izaberite stavku Access baza podataka.

 2. U dijalogu Izvoz – Access baza podataka unesite ime datoteke odredišne baze podataka.

  – ili –

  Kliknite na dugme Potraži da biste otvorili dijalog Čuvanje datoteke , Pronađite odredišnu bazu podataka, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

 3. U dijalogu Izvoz – Access baza podataka kliknite na dugme u redu. Pojaviće se dijalog izvoz .

 4. U dijalogu izvoz unesite ime objekta u odredišnu bazu podataka. Odaberite željene opcije, kao što su izvoz definicije i podaci ili definicija samo za tabele. Kada završite, kliknite na dugme U redu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×