Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Radnju " Emaildatabaseobject " možete da koristite u Access bazama podataka na radnoj površini da biste u elektronsku e-poruku dodali navedeni Access list sa podacima, obrazac, izveštaj ili modul u elektronsku poštu, gde se može pregledati i proslediti.

Napomena: Počevši od programa Access 2010, Radnja makroa SendObject je preimenovana u Emaildatabakobjekat.

Napomena: Ova radnja nije dozvoljena ako baza podataka nije pouzdana.

Postavke

Radnja Emaildatabaseobject ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Tip objekta

Tip objekta koji treba da se ukljuиi u e-poruku. Izaberite stavku Tabela (za list sa podacima tabele), Query (za list sa podacima upita), obrazac (za listu sa podacima ili obrazac lista sa podacima), izveštaj, modulili pristup podacima, Prikaz servera, uskladištene procedure, ili funkciju u polju tip objekta u odeljku "argumenti za radnju" u prozoru " Argumenti za radnju ". Ne možete da pošaljete makro. Ako želite da dodate aktivni objekat, izaberite njegov tip sa ovim argumentom, ali ostavite argument name objekta prazan.

Ime objekta

Ime objekta koji treba da se ukljuиi u e-poruku. Okvir Ime objekta prikazuje sve objekte u bazi podataka koji pripadaju tipu izabranom putem argumenta Tip objekta. Ako ostavite prazne argumente tip objekta i imena objekta , Access šalje poruku aplikaciji za poštu bez objekta baze podataka.

Ako pokrećete makro koji sadrži radnju Emaildatabase Object u baza podataka biblioteke, Access traži objekat sa ovim imenom prvo u bazi podataka biblioteke, a zatim u aktuelnoj bazi podataka.

Izlazni format

Tip formata koji želite da koristite za uključeni objekat. Lista formata koje možete da izaberete će se promeniti u zavisnosti od toga šta ste izabrali za argument Type objekta . Dostupni formati mogu da uključe excel 97-excel 2003 radnu svesku (*. xls), Excel binarna radna sveska (*... xlsb), Excel radna sveska (*. xlsx), HTML (*. htm, *. HTML), Microsoft Excel 5.0/95 radna sveska (*. xls), PDF format (*. pdf), obogaćeni tekst (*. RTF), tekstualne datoteke (*. txt)ili XPS formatu (*. XPS). u polju izlazni format . Moduli mogu da se šalju samo u tekstualnom formatu. Stranice pristupa podacima mogu se slati samo u HTML formatu. Ako ostavite ovaj argument prazan, Access će zatražiti izlazni format.

Za izvršavanje sledeće radnje

Primaoci poruke koje želite da postavite u red za u e-poruci. Ako ostavite ovaj argument prazan, Access će zatražiti imena primalaca.

Razdvojite imena primalaca koja navedete u ovom argumentu (i u argumentima Cc i Bcc ) tačkom i zarezom (;) ili sa listom znak za razdvajanje postavljena na kartici broj u dijalogu " Svojstva regionalnih postavki " u Microsoft Windows kontrolnoj tabli. Ako aplikacija za poštu ne može da identifikuje imena primalaca, poruka se ne šalje i dolazi do greške.

Cc

Primaoce poruka čije ime želite da stavite u karticu " Cc " u e-poruci. Ako ostavite ovaj argument prazan, red " Cc " u e-poruci je prazan.

Bcc

Primaoce poruka čije ime želite da stavite u Bcc ("kopija na slijepu kolekciju ugljenika") u e-poruci. Ako ostavite ovaj argument prazan, red Bcc u e-poruci je prazan.

Tema

Tema poruke. Ovaj tekst se pojavljuje u redu Tema u e-poruci. Ako ostavite ovaj argument prazan, red za temu u e-poruci je prazan.

Tekst poruke

Tekst koji želite da dodate u poruku pored objekta baze podataka. Ovaj tekst se pojavljuje u glavnom telu e-poruke, posle objekta. Ako ostavite ovaj argument prazan, poruka neće biti uključena u e-poruku. Ako objekte tipa objekta i imena objekta ostavite praznim, možete da koristite ovaj argument za slanje e-poruke bez objekta baze podataka.

Uredi poruku

Navodi da li se poruka može uređivati pre slanja. Ako izaberete stavku da, aplikacija za elektronsku poštu započinje automatski i poruka se može uređivati. Ako izaberete ne, poruka se šalje bez korisnika koji ima šansu da uredi poruku. Podrazumevana postavka je Da.

Datoteka predloška

Putanja i ime datoteke koju želite da koristite kao predložak za HTML datoteku. Datoteka predloška je datoteka koja sadrži HTML oznake.

Napomene

Objekat u e-poruci se nalazi u izabranom izlaznom formatu. Kada kliknete dvaput na objekat, otvara se odgovarajući softver kada se objekat otvori.

Sledeća pravila se primenjuju kada koristite radnju Emaildatabase Akakasefor da biste u e-poruci dodali objekat baze podataka:

  • Možete da šaljete listove sa podacima tabele, upita i obrazaca. U okviru uključenom objekat, sva polja u listu sa podacima izgledaju kao u programu Access, osim polja koja sadrže OLE objekte. Kolone za ova polja su uključene u objekat, ali su polja prazna.

  • Za kontrolu povezanu sa poljem da/ne ( preklopno dugme, dugme opcije ili polje za potvrdu ), Izlazna datoteka prikazuje vrednost – 1 (da) ili 0 (ne).

  • Za okvir za tekst povezanu sa poljem hiperveze, Izlazna datoteka prikazuje hiperveza za sve izlazne formate osim MS-DOS teksta (u ovom slučaju, hiperveza se prikazuje kao normalan tekst).

  • Ako šaljete obrazac u prikaz „Obrazac“, uključeni objekat uvek sadrži prikaz lista sa podacima obrasca.

  • Ako pošaljete izveštaj, jedine kontrole koje su uključene u objekat su okviri za tekst i (u nekoliko slučajeva) su oznake. Sve druge kontrole se zanemaruju. Informacije o zaglavlju i podnožju takođe nisu uključene. Jedini izuzetak je to što kada pošaljete izveštaj u Excel formatu, okvir za tekst u podnožju grupe koji sadrži izraz sa funkcijom Sum uključen je u objekat. Nijedna druga kontrola u zaglavlju ili podnožju (a funkcija zbira osim Sum) nije uključena u objekat.

  • Podizveport su uključeni u objekat.

  • Kada šaljete list sa podacima, obrazac ili pristup podacima u HTML formatu, kreira se jedna. HTML datoteka. Kada pošaljete izveštaj u HTML formatu, kreira se jedna. HTML datoteka za svaku stranicu u izveštaju.

Da biste pokrenuli radnju Emaildatabaseobject u Visual Basic for APPLICATIONS (VBA) modulu, koristite SendObject metod DoCmd objekta.

slika

Sledeću povezanost je obezbedio Luk Chung. Luke je osnivač i predsjednik usluge FMS, Inc, vodeći dobavljač prilagođenih baza podataka i alatki za projektovanje.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×