Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Radnju makroa Importexportportman možete da koristite za uvoz ili izvoz podataka između trenutne Access baze podataka (. mdb ili. accdb) ili Access projekta (. adp) i druge baze podataka. Za Pristup baze podataka za stone računare možete da povežete tabelu sa trenutnom Access bazom podataka iz druge baze podataka. Sa povezanom tabelom imate pristup podacima tabele dok sama tabela ostaje u drugoj bazi podataka.

Napomena: Počevši od programa Access 2010, Radnja makroa " TransferDatabase " je preimenovana u importexportdatabase.

Napomena: Ova radnja nije dozvoljena ako baza podataka nije pouzdana.

Postavke

Radnja makroa Importexportportman ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Tip prenosa

Tip prenosa koji želite da izvršite. U odeljku Argumenti za radnju makroa izaberite stavku Uvezi, Izveziili Poveži u okviru Tip prenosa . Podrazumevana vrednost je Uvoz.

Napomena: Tip prenosa povezivanja nije podržan za Access projekte (. adp).

Tip baze podataka

Tip baze podataka za uvoz, izvoz ili povezivanje sa. U polju tip baze podataka možete da izaberete Microsoft Access ili neki drugi tip baze podataka. Podrazumevana vrednost je Microsoft Access.

Ime baze podataka

Ime baze podataka za uvoz, izvoz ili povezivanje sa. Uključujete punu putanju. Ovo je obavezan argument.

Tipovi baza podataka koji koriste zasebne datoteke za svaku tabelu, kao što su FoxPro, Paradox i dBASE, unesite direktorijum koji sadrži datoteku. Unesite ime datoteke u izvorni argument (za uvoz ili povezivanje) ili odredišni argument (za izvoz).

Za ODBC baze podataka otkucajte kompletnu otvorenu vezu podataka (ODBC) niska veze.

Da biste videli primer niske veze, povežite spoljna tabela sa pristupom:

  1. Na kartici Spoljni podaci, u grupi Uvoz kliknite na dugme Access.

  2. U dijalogu Uzmi spoljne podatke unesite putanju izvorne baze podataka u polje ime datoteke .

  3. Izaberite stavku Poveži se sa izvorom podataka kreiranjem povezane tabelei kliknite na dugme u redu.

  4. Izaberite tabelu u dijalogu Poveži tabele i kliknite na dugme u redu.

Otvorite novu povezanu tabelu u prikaz „Dizajn“ i prikažite svojstva tabeletako što ćete na karticiDizajn , u okviru Alatke. Tekst u podešavanju vrednosti opisa je niska veze za ovu tabelu.

Više informacija o ODBC niskama veze potražite u datoteci pomoć ili drugoj dokumentaciji za ODBC upravljački program ovog tipa ODBC baze podataka.

Tip objekta

Tip objekta za uvoz ili izvoz. Ako izaberete Microsoft Access za argument Type baze podataka , možete da izaberete tabelu, upit, obrazac, izveštaj, makro, modul, pristup podacima, Prikaz servera, dijagram, uskladištenu proceduruili funkciju u polju tip objekta . Podrazumevana postavka je Tabela. Ako izaberete bilo koji drugi tip baze podataka ili ako u polju Tip prenosa izaberete stavku Poveži , ovaj argument se zanemaruje.

Ako izvozite upit za izbor u Access bazu podataka, izaberite stavku Tabela u ovom argumentu da biste izvezli rezultujući skup upit i izaberite stavku Query da biste izvezli upit. Ako izvezete upit za izdvajanje u drugi tip baze podataka, ovaj argument se zanemaruje i izvozi se skupa rezultati upita.

Izvor

Ime tabele, izaberite upit ili Access objekat koji želite da uvezete, izvezete ili povežete. Za neke tipove baza podataka, kao što su FoxPro, Paradox ili dBASE, ovo je ime datoteke. U imenu datoteke dodajte oznaku tipa datoteke (kao što je. dbf). Ovo je obavezan argument.

Odredište

Ime uvezene, izvezene ili povezane tabele, izaberite stavku Query ili Access objekat u odredišnoj bazi podataka. Za neke tipove baza podataka, kao što su FoxPro, Paradox ili dBASE, ovo je ime datoteke. U imenu datoteke dodajte oznaku tipa datoteke (kao što je. dbf). Ovo je obavezan argument.

Ako u argumentu tip objekta izaberete stavku Uvezi u argumentu Tip prenosa i tabeli , Access kreira novu tabelu koja sadrži podatke iz uvezene tabele.

Ako uvezete tabelu ili drugi objekat, Access dodaje broj ako nije u vezi sa postojećim imenom. Na primer, ako uvezete zaposlene i zaposlene koji već postoje, Access preimenuje uvezenu tabelu ili drugi Object Employees1.

Ako izvezete Access bazu podataka ili drugu bazu podataka, Access automatski zamenjuje sve postojeće tabele ili drugi objekat koji ima isto ime.

Samo struktura

Navodi da li da uvezete ili izvezete samo strukturu tabele baze podataka bez ikakvih podataka. Izaberite stavku da ili ne. Podrazumevana postavka je Ne.

Napomene

Možete da uvezete i izvezete tabele između Access i drugih tipova baza podataka. Access upite za izdvajanje možete da izvezete i u druge tipove baza podataka. Access izvozi skupu rezultat upita u obrascu tabele. Možete da uvezete i izvezete sve objekte Access baze podataka ako su i baze podataka Access baze podataka.

Ako uvezete tabelu iz druge Access baze podataka (. mdb ili. accdb) koja je povezana tabela u toj bazi podataka, ona će i dalje biti povezana kada je uvezete. To jest, povezivanje se uvozi, ne sama tabela.

Ako bazi podataka kojoj pristupate zahteva lozinku, pojavljuje se dijalog kada pokrećete makro. U ovom dijalogu otkucajte lozinku.

Radnja Importexportman je slična komandama na kartici Spoljni podaci , u okviru Uvoz ili izvoz. Ove komande možete da koristite da biste izabrali izvor podataka, na primer Access baza podataka ili drugi tip baze podataka, unakrsnu tabelu ili tekstualnu datoteku. Ako izaberete bazu podataka, pojavljuju se neki dijalozi na kojima birate tip objekta za uvoz ili izvoz (za Access baze podataka), ime objekta i druge opcije, u zavisnosti od baze podataka iz koje uvozite ili izvozite ili se povezujete. Argumenti za radnju Importexport, prikazuju opcije u ovim dijalozima.

Ako želite da obezbedite informacije o indeksu za povezanu tabelu dBASE, prvo povežite tabelu:

  1. Na kartici Spoljni podaci , u grupi Uvoz kliknite na dugme još.

  2. Izaberite stavku dBASE datoteka.

  3. U dijalogu Uzmi spoljne podatke unesite putanju za dBase datoteku u polju ime datoteke .

  4. Izaberite stavku Poveži se sa izvorom podataka kreiranjem povezane tabele, a zatim kliknite na dugme u redu.

  5. Navedite indekse u dijalozima za ovu komandu. Access skladišti informacije o indeksu u posebnoj datoteci sa podacima (. inf) koja se nalazi u fascikli Microsoft Office.

  6. Zatim možete da izbrišete vezu ka povezanoj tabeli.

Kada sledeći put budete koristili radnju Importexportman za povezivanje sa ovom dBASE tabelom, Access koristi informacije o indeksu koje ste naveli.

Napomena: Ako vršite upit ili filtrirate povezanu tabelu, upit ili filter razlikuju mala i velika slova.

Da biste pokrenuli radnju Importexportman podataka u Visual Basic for APPLICATIONS (VBA) modulu, koristite metod TransferDatabase objekta DoCmd .

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×