Radnja makroa "minimalno razotkrivanje"

Ako je Pristup konfigurisan da koristi preklopne prozore umesto dokumenata sa karticama, možete da koristite radnju makroa Minimiseizlog da biste smanjili aktivni prozor u malu naslovnu traku na dnu prozora programa Access.

Napomena: Radnja makroa ne može da se primeni na Windows kodove u programu Visual Basic Editor. Informacije o tome kako da izmenite prozore koda potražite u temi Svojstvo WindowState.

Napomena: Počevši od programa Access 2010, Radnja makroa "umanji" je preimenovana u Minimisos prozor.

Napomena: Radnja makroa "Minimizos" nije dostupna u Access Veb aplikacijama.

Postavka

Radnja makroa " Minimizos" nema argumente.

Napomene

Ovu radnju makroa možete da koristite da biste uklonili prozor sa ekrana dok je objekat otvoren. Ovu radnju možete da koristite i da biste otvorili objekat bez prikazivanja prozora. Da biste omogućili prikaz objekta, koristite radnju makroa SelectObject pomoću makroa " maximizeprozor " ili " restorewindow" . Radnja makroa " Restauraeprozor " vraća umanjeni prozor na prethodnu veličinu.

Radnja makroa " Minimiseprozor " ima isti efekat kao kada kliknete na dugme Umanji u gornjem desnom uglu prozora ili kada kliknete na umanjite se u meniju Control .

Saveti

  • Možda ćete prvo morati da koristite radnju makroa SelectObject ako prozor koji želite da umanjite nije aktivan prozor.

  • Da biste sakrili okno za navigaciju, koristite radnju makroa SelectObject sa argumentom u oknu za navigaciju podešeno na " da ", a zatim koristite radnju makroa " minimizos" . Objekat koji izaberete u radnji makroa SelectObject može biti bilo koji objekat u bazi podataka.

  • Aktivan prozor možete da sakrijete tako što ćete u meniju Prikaz kliknuti na dugme Sakrij. Umesto da se smanji na ikonu, prozor postaje nevidljiv. Koristite komandu " Otkrij " u istom meniju da biste se ponovo pojavili. Radnju makroa " Runmenucommand " možete koristiti da biste izvršili neku od ovih komandi iz makroa.

  • Radnju makroa " SetValue " možete da koristite i za postavljanje vidljivog vlasništva obrasca da biste sakrili ili prikazali prozor obrasca.

Da biste pokrenuli radnju makroa " Minimizos" u Visual Basic for APPLICATIONS (VBA) modulu, koristite metod umanjivanja objekta DoCmd .

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×