Možete da koristite radnju makroa " RunCode " u Access bazama podataka na radnoj površini da biste pozvali proceduru funkcije Visual Basic for APPLICATIONS (VBA).

Postavka

Radnja makroa " RunCode " ima sledeći argument.

Argument radnje

Opis

Ime funkcije

Ime procedure funkcije VBA za poziv. Stavite argumente funkcije u zagrade. Unesite ime funkcije u polje ime funkcije u prozoru dizajna makroa. Ovo je obavezan argument.

Napomena: U Access bazi podataka na radnoj površini (. mdb ili. accdb) kliknite na dugme napravi da biste koristili alatku "Izrada izraza" da biste izabrali funkciju za ovaj argument. Kliknite na željenu funkciju na listi u okviru Izrada izraza.

Napomene

Procedure korisnički definisanih funkcija se skladište u Pristup modulima.

Morate da dodate zagrade, čak i ako procedura funkcije nema argumente, kao u sledećem primeru:

Funkcija testis ()

Za razliku od korisnički definisana funkcija imena koja se koriste za svojstvo za događaj postavke, ime funkcije u argumentu imena funkcije ne počinje znakom jednakosti (=).

Access zanemaruje povratnu vrednost funkcije.

Napomena: Ne možete da pozovete proceduru funkcije iz makroa ako je ime funkcije isto kao ime modula.

Savet

Da biste pokrenuli Sub procedura ili procedura za obradu događaja pisani u programu Visual Basic, kreirajte proceduru funkcije koja poziva sub procedure ili proceduru događaja. Zatim koristite radnju makroa " RunCode " da biste pokrenuli proceduru funkcije.

Ako koristite radnju makroa " RunCode " da biste pozvali funkciju, Access traži funkciju sa imenom navedenim u argumentu funkcije u standardnim modulima za bazu podataka. Međutim, kada se ova radnja pokrene kao odziv na to da biste kliknuli na komandu menija na obrazac ili izveštaj ili kao odgovor na događaj u obrascu ili izveštaju, Access prvo traži funkciju u modulu klase obrasca ili izveštaja, a zatim u standardnim modulima. Access ne pretražuje module klase koji se pojavljuju u oblasti modula okna za navigaciju za funkciju određenu argumentom funkcije .

Ova radnja nije dostupna u VBA modulu. Umesto toga, pokrećete željenu proceduru funkcije direktno u VBA.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×