Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Radnju makroa " SetMenuItem " u Access bazama podataka na radnoj površini možete da koristite za postavljanje stavki menija (omogućene ili onemogućene, izabrane ili neizabrane) u prilagođenim ili globalnim menijima na kartici programski dodaci.

Napomena: Radnja makroa " SetMenuItem " funkcioniše samo sa prilagođenim i globalnim menijima kreiranim pomoću makroa menija. Radnja makroa " SetMenuItem " uključena je u Microsoft Office Access 2007 i noviju verziju samo za kompatibilnost sa prethodnim verzijama. Ne funkcioniše sa funkcijom komandna traka. Međutim, možete da koristite svojstva omogućena i državna svojstva u Visual Basic for Applications (VBA) modulu da biste onemogućili ili omogućili i izabrali ili poništili izbor stavki u priručnom meniju ili prilagođenim ili globalnim menijima.

Postavka

Radnja makroa " SetMenuItem " ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Indeks menija

Indeks menija koji sadrži komandu za koju želite da postavljate stanje. Unesite ceo broj, počevši od 0, za indeks željenog menija u prilagođenom ili globalnom meniju. U odeljku Argumenti radnje u prozoru dizajn makroa unesite vrednost index. Indeks je u odnosu na položaj menija u makrou menija za prilagođeni ili globalni meni (pozicija makroa " AddMenu " u makrou menija broj 0). Prikaz menija može da se razlikuje zato što možete da koristite uslovno izrazi u makrou menija da biste sakrili ili prikazivanjem prilagođenih stavki menija. Ovo je obavezan argument.

Ako izaberete meni sa ovim argumentom i ostavite prazne parametre komande i argumenti INDEX , možete da omogućite ili onemogućite ime menija. Međutim, ne možete da izaberete ili opozovite izbor imena menija (Access zanemaruje proveru i opozovite izbor u polju za potvrdu za argument zastavice za imena menija).

Indeks komande

Indeks komande za koju želite da postavljate stanje. Unesite celobrojnu vrednost, počevši od 0, za indeks željene komande u meniju koji je izabran argumentom menija . Indeks je u odnosu na položaj komande u makro grupa koji definiše izabrani meni za prilagođeni ili globalni meni (položaj makroa ove komande u grupi makroa, računajući od 0). Prikaz menija može da se razlikuje, zato što možete da koristite uslovno izrazi u grupi makroa menija da biste sakrili ili prikazali prilagođene komande menija.

Indeks potkomande

Indeks potkomande za koju želite da postavljate stanje. To se primenjuje samo ako željena komanda ima podmeni. Unesite celobrojnu vrednost, počevši od 0, za indeks željene potkomande u podmeniju izabranom u argumentu komande . Indeks je u odnosu na položaj potkomande u grupi makro koja definiše izabrani Podmeni za prilagođeni ili globalni meni (položaj makroa ove potkomande u grupi makroa, računajući od 0).

Zastavica

Stanje na koje želite da postavljate komandu ili potkomandu. Kliknite na dugme sivo (da biste onemogućili komandu – ona će biti zatamnjena), ungray (da biste je omogućili), potvrdite izbor (da biste stavku postavili ček po komandi – obično ukazuje na to da je izabrana ili komecirava) ili opozovite izbor (da biste uklonili ček). Podrazumevana vrednost je Nesiva.

Napomene

Radnja makroa " SetMenuItem " funkcioniše samo u prilagođenom ili globalnom meniju. Ako aktivni prozor nema prilagođeni ili globalni meni, pokretanje makroa koji sadrži radnju makroa " SetMenuItem " uzrokuje greška izazvana tokom izvršavanja.

Ovu radnju možete da koristite da biste odredili stanje komandi menija i potkomandi, ali ne i potkomande potkomandi.

Da biste pokrenuli radnju makroa " SetMenuItem " u Visual Basic for APPLICATIONS (VBA) modulu, koristite metod SetMenuItem za DoCmd objekat.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×